Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(vivulyte @ 2011 01 31, 22:26)
Sveikos 4u.gif

Rytoj ir aš kepsiu duoną, antra para bus praėjus nuo rauginimo pradžios..

Norėjau pasiteiraut, jei kepčiau vien iš Ruginių rupių miltų ar labai tamsi duona taptų? O jei pvz, pamaišyčiau 30% kvietinių, o likusius rupių dėčiau.. Ar nepagadinčiau skonio? ax.gif

ruginiai miltai neduoda tamsumo, kiek tamsesne nei iš kvietiniu, tiek
jei maišysit su kvietiniais, tai duona geriau iškils
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 31, 23:10)
ruginiai miltai neduoda tamsumo, kiek tamsesne nei iš kvietiniu, tiek
jei maišysit su kvietiniais, tai duona geriau iškils

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 23:30)
o kaip dėl rūgštumo, aš noriu, kad man duona nebūtų rūgšti, tai ir bandau įvairius būdus

as visada laikau rauga saldytuve,neturiu laiko terliotis su maitinimais ir duonyte superine,jokio rugstumo nesijaucia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aksomke @ 2011 02 01, 08:35)
as visada laikau rauga saldytuve,neturiu laiko terliotis su maitinimais ir duonyte superine,jokio rugstumo nesijaucia  4u.gif

Savojo ir aš nemaitinu rolleyes.gif , dar nebuvo, kad duonelė nepavyktų , 15 min ir visas procesas gatavas, su pamaišymu ir indo plovimu rolleyes.gif , palieku orkaitėj 3-7 val (priklauso kas kada pirmas namo grįžta, tada ir jungiama orkaitė) ir kepam. priedus irgi dedu pagal kišenę ir norą. Kepiau iš to pačio raugo su česnaku, riešutais , visokiais džiov vaisiais, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2011 01 31, 18:07)
Sveikos.Gal galite pasakyt kur yra pirkti sauso raugo,salyklo ir visu ten kitu priedu duonai.Internete uzmaciau vienoj vietoj,bet gal kur prekybos centruose ar siaip parduotuvese kokiose prekiauja.(Nepykit jei apie tai jau buvo rasyta,tiesiog visko perskaityt neturiu kada.)

QUOTE(waja28 @ 2011 01 31, 18:32)
Ta zinau,bet noreciau suzinot gal kur netik internetines parduotuves prekiauja.Ir tiesa,nepaminejau svarbiausio,kad ieskau butent Siauliuose. ax.gif

Gaila kad tu ne iš Panevėžio, panevėžietėm beveik visus priedus galiu pasiūlyt, tik rašykit į AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 21:30)
o kaip dėl rūgštumo, aš noriu, kad man duona nebūtų rūgšti, tai ir bandau įvairius būdus

dėl rūgštumo tai man rodos kad rūgštesnė buvo kai maitindavau kasdien o ypač jei kokią dieną pamiršdavau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 02 01, 09:36)
dėl rūgštumo tai man rodos kad rūgštesnė buvo kai maitindavau kasdien o ypač jei kokią dieną pamiršdavau  rolleyes.gif

bet kaip visiems skirtingai.
Kiek skaičiau tai kuo daugiau maitini, tuo mažiau rūgšti.
Man kažkaip gaunas skirtingas tas rūgštumas, nors maitinu vienodai, tai dabar ir nusprendžiau nedėt šaldytuvą ir pažiūrėt kas gausis.
Taip pat ir skaičiau, kad iš ruginių miltų rūgštesnė, man kaip tik kvietinė duona visada gaunas rūgštesnė.
Iš kitos pusės na nėr ta mano duona vien rūgštis, bet aš noriu, kad nebūtų jokios rūgštelės kaip kad kepant mielinę, bet turbūt perdaug noriu.
Atsakyti
nataliuncik

noriu jums padekoti uz raugo receptus . Pasidariau svelnu rauga su naminiu alumi is ruginiu miltu ir svelnu kvietini rauga su kefyru .
Dar nieko nekepiau , manau , kad raugas turetu subresti . Pirmam siandien trys su puse paros , o antrajam dvi su puse paros .
Atsakyti
O tai duonkepej jei su raugu kept, tai reikia atskirai programas rinktis ? nes kaip suprantu ilgiau kildint reikia, nei su mielem, ar as cia ne taeisingai galvoju? pas mus Boman g.gif Dekui jei kas paaiskins kokias tada programasmjungt?
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 02 01, 13:26)
O tai duonkepej jei su raugu kept, tai reikia atskirai programas rinktis ? nes kaip suprantu ilgiau kildint reikia, nei su mielem, ar as cia ne taeisingai galvoju? pas mus Boman g.gif  Dekui jei kas paaiskins kokias tada programasmjungt?

as tokia turiu, tai man nelabai iskepdavo su duonkepe, bet isigjus orkaite liux, tai dazniausiai duonele susiminkau duonkepej su 8 programa, ten kartu kazkiek ir pakyla,,,tada iskreciu i inda , kildinu apie 4-6val ir i orkaite(as sveikuoliska kepu, su raugu)...nes kiek kepiau duonkepej neiskepdavo, bent jau si...o siaip beveik viska kepu su 1programa, normal...jei reikia kildinti, tai su 8 pasimaiso, pasikildina...
Atsakyti
na as tai kaip pasidariau rugini rauga tai gavosi rugsti ir gerokai tai vyras ir kiti sake su tuo nebekept rolleyes.gif

tai as pasidarius kvietini ir jis man visai nerugstus buna ir kepu su juo ir kvietine ir rugine ir maitinu kaip ir kasdiena buna kad kada pamirstu bet nieko ir as kaip kepu tai pasiimu tarkim 300gr jai tiek reikia o likusi ten gal buna 50 gramu ar daugiau tiesog pamaitinu 60ml vandens ir 100g miltu kvietiniu maitinu o neatidedu nuo minkles nes nenoriu kad jame liktu kokiu seklu ar tarkim kalendru nes kaip su juo kepu viska ir balta ir juoda ir batona tai turi but neutralus rolleyes.gif
Atsakyti
Nu ką brangiosios - ir aš užsimaniau išsikepti duonelės.Pamasčiau, kad bus paprasta: įlysiu į SM, ten rasiu kelis receptus ir kepsiu...Naivuolė buvau.Įlendu į tą SM, o ten tų receptų receptėlių...MILIJONAI.Skaičiau, naršiau - tik dar labaiu pasimečiau ir jau nieko nebežinau...
Neturiu aš tos duonkepės, bet suprantu, kad orkaitėj tikrai nebus bėda...
Jūsų jau kaip patyrusios, pasakykite, pagal koki receptuka ruošti jei noriu tokios ale kaip mūsų palanga šviesi...drėgna, saldstelejusi su kmynais duona.PATARKIT!!!
Atsakyti