Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Mergino, reikia patarimo;

Pirmą kartą kai kepiau sąstingio batoną - galvosi toks tankus, per daug neišpūstas.

Antrą kartą - daugiau ne batonas, o mielinė bandelė unsure.gif .

Nežinau, ryt kepsiu. Galvoju gal kažką kitą pabandyti? g.gif man tokio batoniškesnio reikia:)
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 19:57)
Dar siulau atkreipti demesi i produktu eiliskuma, pradzioje knygos raso vienaip, o kai kuriuose receptuose pateikia  kitaip.
Ne klaidos, bet tiesiog pastebejimai.... Man su matematika visada ne kas doh.gif bet mieliu keitima raugu kepiniuose, tai paprasciau galima buvo aprasyt. Net ir matematikui teko pasukt galva biggrin.gif
Dar atkreipkit demesi i produktu svori, jei duona kepsit duonkepej ir ypac i receptus kur parasyti 2 variantai :duonkepej ir orkaitej. Mano duonkepe tik iki 1000 g. Po nuotrauka pvz. raso 2x600 g. Vadinasi virsija mano duonkepes galinguma.Tiesiog reikia viska persiskaiciuot ir pritaikyt pagal duonkepe. O kitur labai aiskiai raso kepaliuko svori 4u.gif
Dar padariau klaida, knyguteje raso, kad geriausia butu sviesta supilti ant jau apminkytos teslos,  (cia kalbama apie duonkepe). Tai va, gyvenime daugiau taip nedarau ir nedarysiu. Sviestas supylus ant jau apminkytos teslos taip ir liko atsiskyres doh.gif Tesla sukociojo i kamuoliuka, o aplink sviestas doh.gif

čia gi ne ji autorė, o ką pasisavino, ką iš kitų svetainių paėmė, tik parašė kad ji autorė doh.gif sorry, tiesiog nemalonu ir pikta verysad.gif

QUOTE(akvadigi @ 2011 02 02, 20:14)
Mergino, reikia patarimo;

Pirmą kartą kai kepiau sąstingio batoną - galvosi toks tankus, per daug neišpūstas.

Antrą kartą - daugiau ne batonas, o mielinė bandelė  unsure.gif .

Nežinau, ryt kepsiu. Galvoju gal kažką kitą pabandyti?  g.gif man tokio batoniškesnio reikia:)

jei kepat duonkepei, tai siūlau šiame recepte pilt mažiau vandens, bus lengvesnė tešla, geriau kils mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 21:42)
čia gi ne ji autorė, o ką pasisavino, ką iš kitų svetainių paėmė, tik parašė kad ji autorė  doh.gif  sorry, tiesiog nemalonu ir pikta  verysad.gif
jei kepat duonkepei, tai siūlau šiame recepte pilt mažiau vandens, bus lengvesnė tešla, geriau kils  mirksiukas.gif



mama paskolino duonkepę - tai super išsiminkiau praeitą kartą ir duoną ir batonus.

Dabar galvoju gal batoną duonkepėj pabandyti g.gif

Beje, turiu šlapių mielių, kiek dėti į Sąstingio batoną?
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2011 02 02, 20:44)
mama paskolino duonkepę - tai super išsiminkiau praeitą kartą ir duoną ir batonus.

Dabar galvoju gal batoną duonkepėj pabandyti  g.gif

Beje, turiu šlapių mielių, kiek dėti į Sąstingio batoną?

Tai aišku pabandykit duonkepei pagrindine(normal) programa
Žiūrint kur darysit tada paskaičiuokit
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 21:00)
Tai aišku pabandykit duonkepei pagrindine(normal) programa
Žiūrint kur darysit tada paskaičiuokit
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei


o man tai vis įdomu, kodėl tai skiriasi tie santykiai, ką ta duonkepė kitaip maišo g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 02, 21:23)
o man tai vis įdomu, kodėl tai skiriasi tie santykiai, ką ta duonkepė kitaip maišo  g.gif

nes su rankom taip neišminkysim kaip maišytuvas ar duonkepe, tešla ne taip prisotinta deguonim ir ne taip kyla
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 22:42)
čia gi ne ji autorė, o ką pasisavino, ką iš kitų svetainių paėmė, tik parašė kad ji autorė  doh.gif  sorry, tiesiog nemalonu ir pikta  verysad.gif
jei kepat duonkepei, tai siūlau šiame recepte pilt mažiau vandens, bus lengvesnė tešla, geriau kils  mirksiukas.gif


Nu bet tai kai nonsensas doh.gif Dar parasyta, jog nei viena sio leidinio dalis negali buti perduodama ir dauginama jokia forma ir jokiomis priemonemis, taip pat fotokopijuojama ir irasoma i informacijos saugojimo bei platinimo sistemas be leidejo rastisko sutikimo. Leidėjas - Všį "Projektai šeimai".
Tai taip iseitu kad net kalbet apie sitos knygos turini negalima g.gif Nes tai butu zodinis informacijos perdavimas. Sutinku, kad negalima perspausdinti ir perpardavineti, bet jei nurodyt saltini ir idet originalu recepta, tai kas cia tokio?


akvadigi 4u.gif

Mano kaip ne matematikes skaiciavimu 11,5-12 g unsure.gif bet kadangi i Sastingio batona dedasi 1,75 a.s., tai labai, labai tiksliai nepskaiciuoju. Sausu mieliu tai visada maziau dedu nei parasyta, o su slapiom neturiu patirties ax.gif Gal kuri tiksliau parasys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 21:39)
nes su rankom taip neišminkysim kaip maišytuvas ar duonkepe, tešla ne taip prisotinta deguonim ir ne taip kyla


bet tai tada aplamai mažiau mielių reiktų dėt, o dabar gaunas, kad dedant sausas minkymai nesiskiria, o su šlapiom jau duonkepė minko geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 02, 21:47)
bet tai tada aplamai mažiau mielių reiktų dėt, o dabar gaunas, kad dedant sausas minkymai nesiskiria, o su šlapiom jau duonkepė minko geriau  g.gif

turi, bet...

aš manau, kad jei darot su mielėm tai galima jų dėt mažiau, bent perpus(jei kvietinė darot), pvzd. ant 500g miltų įdėsit 1/2 a.š. mielių ir viskas puikiai iškils, patikrinta
Atsakyti
Apie sausas ir slapias mieles, ju kiekius supermamos raso saldumynu temoje- "Sausos mielės, kiek jų dėti?" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 21:56)
Apie sausas ir slapias mieles, ju kiekius supermamos raso saldumynu temoje- "Sausos mielės, kiek jų dėti?" 4u.gif

įkelkit, bus įdomu kepančioms su mielėms
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 23:55)
turi, bet...

aš manau, kad jei darot su mielėm tai galima jų dėt mažiau, bent perpus(jei kvietinė darot), pvzd. ant 500g miltų įdėsit 1/2 a.š. mielių ir viskas puikiai iškils, patikrinta


drinks_cheers.gif ir as galiu patvirtint is savo patirties.

http://www.supermama...showtopic=59221

Manau labai teisingai toj temoj viena forumiete parase "Tokį pat tešlos kilimą gaunu kai vietoj 10g šviežių naudoju 1,5 a.š. (matavimo) sausų". 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 02 vasario 2011 - 22:06