Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 19:57)
Ne klaidos, bet tiesiog pastebejimai.... Man su matematika visada ne kas doh.gif bet mieliu keitima raugu kepiniuose, tai paprasciau galima buvo aprasyt. Net ir matematikui teko pasukt galva biggrin.gif

o man kaip tik paprasta suprast blush2.gif


QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 20:42)
čia gi ne ji autorė, o ką pasisavino, ką iš kitų svetainių paėmė, tik parašė kad ji autorė  doh.gif  sorry, tiesiog nemalonu ir pikta  verysad.gif

g.gif ar tik ne jusu receptai paimti? unsure.gif maciau jusu bloge bezdzioniu duona labai panasi i ta kur knygelej...
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 02 02, 22:04)

g.gif  ar tik ne jusu receptai paimti? unsure.gif maciau jusu bloge bezdzioniu duona labai panasi i ta kur knygelej...

yra ir mano doh.gif
beždžionių tai čia tik idėja, istorija šio recepto jau rašiau blog'e, o daro kiekvienas pagal kaip išeina
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 02, 16:22)
bet dar toks klausimelis - kai nuiimi tuos 250 ml kitam kartui raugo - tai ji laikai saldytuve? Kiek laiko galima laikyti? Ar ir ji reikia karts nuo karto pamaitinti?
Tai jei teisingai suprantu pirma kart kepent duona pas mane bus 2 raugai???? Vienas kuri desiu pasigaminus, o kitas kuris gausisane?
tik kita kart kai kepsiu duona jau desiu ta kur nupylus busiu 250 ml?


Taip, laikau stiklainiukyje saldytuve iki kito kepimo, nieko maitinti nereikia, kepu i savaite karta. Jei labai retai kepsi, tai gal tas raugas ir numirs, nzn, man taip nenutiko dar niekada.

Pirmam kartui tai reikes pasigaminti kazkuri kvietini rauga ir bandyti su juo, o paskui jau kai atsikabinsit is to isrugusio plikinio, tai ir bus tikrasis sitos duoneles raugas.
Nataliunchik'o bloge yra kvietiniu raugu receptukai smile.gif

Visada i sekanti kepima dedu atkabinta ir laikyta saldytuve rauga, tik ji isemus palaikau kambario temperaturoje, kad jis prabustu smile.gif


QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 22:13)
yra ir mano  doh.gif
beždžionių tai čia tik idėja, istorija šio recepto jau rašiau blog'e, o daro kiekvienas pagal kaip išeina


Sutinku 100 %.
O knygele as truputi nusivyliauuuuu smile.gif Nes daugeli receptuku jau turejau isiseivinus i savo duonos kepimo mokslu santrauka is sitos temukes, taip, kad ten tikrai yra ir kitu merginu receptai ir patarimai ir dalis sirdies ideta atsaknat i visus durnus ir nedurnus musu buvusiu naujokiu klausimus smile.gif Tokia mano nuomone.
Atsakyti
sveikutės kepėjėlės 4u.gif dar turiu kelis liekamus kg salyklo Panevėžyje, gal kam labai reikia? smile.gif ir "Promo" parduotuvėje yra miltų ruginių rupaus malimo, gerokai pigiau nei prekybos centruose siūlomi, jei nematėt dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 22:00)
Tai aišku pabandykit duonkepei pagrindine(normal) programa
Žiūrint kur darysit tada paskaičiuokit
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei



aš tą žinau, bet nesuprantu - 1,75 a.š. sausų mielių - aš šiuo metu neturiu, turiu tik šlapių, tai man irgi 1,75 a.š. jų dėti? g.gif

visą laiką darydau viską iš akies blush2.gif kol negavau dovanų svarstyklikų, ir še kaip tyčia, duonos receptuosę - a.š. , v.š. , pusę stiklinės doh.gif

ir dar - nemoku su duonkepe elgits doh.gif pas mamą knygutė ir ta RUSIŠKAI parašyta doh.gif pas ją nustatyta II programa baltai duonai. tai sudedu produktus, išminko valandą, tada sustabdau blush2.gif ir pati pabaigiu daryti. Bandysiu šiandien išsiket - gal pavyks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 03 vasario 2011 - 09:04
QUOTE(akvadigi @ 2011 02 03, 10:00)
aš tą žinau, bet nesuprantu - 1,75 a.š. sausų mielių - aš šiuo metu neturiu, turiu tik šlapių, tai man irgi 1,75 a.š. jų dėti?  g.gif


Perskaitykite savo postą su citata dar kartą ir rasite atsakymą, juk svarstykles turite smile.gif . O kaip elgtis su šviežiiomis mielėmis kepant duonkepėje - pirmas puslapis 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 21:41)
Nu bet tai kai nonsensas doh.gif  Dar parasyta, jog nei viena sio leidinio dalis negali buti perduodama ir dauginama jokia forma ir jokiomis priemonemis, taip pat fotokopijuojama ir irasoma i informacijos saugojimo bei platinimo sistemas be leidejo rastisko sutikimo.  Leidėjas - Všį "Projektai šeimai".
Tai taip iseitu kad net kalbet apie sitos knygos turini negalima g.gif Nes tai butu zodinis informacijos perdavimas. Sutinku, kad negalima perspausdinti ir perpardavineti, bet jei nurodyt saltini ir idet originalu recepta, tai kas cia tokio?
akvadigi  4u.gif



bet kokios isleistos knygos negalima nei dauginti nei kopijuoti savavaliskai be leidejo sutikimo, kaip ir muzikos, ar video irasu tongue.gif koks cia jums nonsensas?

o apie autoryste buvo kalbeta..ne vienas recepras nepazymetas kaip asmsmeninis, ivade rasoma, jog ji surinko receptus, isbande ir parase mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 02 03, 08:03)
sveikutės kepėjėlės 4u.gif  dar turiu kelis liekamus kg salyklo Panevėžyje, gal kam labai reikia? smile.gif ir "Promo" parduotuvėje yra miltų ruginių rupaus malimo, gerokai pigiau nei prekybos centruose siūlomi,  jei nematėt dar smile.gif

Ech, kad ta Panevezi prie Vilniaus arciau atkelt. doh.gif

Vakar pirmakart kepiau duonyte vien su savo augintu raugu. Iskele duona. Tikejaus, kad viskas sudetingiau bus. smile.gif

Klausimelis: ar nuo raugo priklauso duonos skonis ar jis tik kelimui dirba? Tarkim kepu pagal ta pati recepta su savo raugu ar su kaimynes raugu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2011 02 03, 02:50)
Taip, laikau stiklainiukyje saldytuve iki kito kepimo, nieko maitinti nereikia, kepu i savaite karta. Jei labai retai kepsi, tai gal tas raugas ir numirs, nzn, man taip nenutiko dar niekada.

Pirmam kartui tai reikes pasigaminti kazkuri kvietini rauga ir bandyti su juo, o paskui jau kai atsikabinsit is to isrugusio plikinio, tai ir bus tikrasis sitos duoneles raugas.
Nataliunchik'o bloge yra kvietiniu raugu receptukai smile.gif

Visada i sekanti kepima dedu atkabinta ir laikyta saldytuve rauga, tik ji isemus palaikau kambario temperaturoje, kad jis prabustu smile.gif

Aciu tau didelis. Kai kaip gausis - parasysiu kada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2011 02 03, 10:14)

Klausimelis: ar nuo raugo priklauso duonos skonis ar jis tik kelimui dirba? Tarkim kepu pagal ta pati recepta su savo raugu ar su kaimynes raugu...  g.gif

priklauso, nes kiekvienas raugą daro savaip, pas viena rūgštesnis, pas kita švelnesnis
O dar ir raugų būna visokiu bigsmile.gif
Atsakyti
Labas, merginos 4u.gif Atitrūkau nuo temelės po žiemos švenčių smile.gif Nors duoną ir toliau sėkmingai kepu biggrin.gif
Dabar atėjau pas jus su patarimu tokiu techniniu ax.gif Pribrendo reikalas išvalyti duonkepę. Bomann pas mane, kibirėlis vertikalus. Tai ji tokia gana gili. Kaip man tą dugną, kur kaitinimo elementas yra, išvalyti? g.gif Jos gi į vandenį merkti negalima. Jei aš tą vidų išpurkšiu kokiu valikliu, tai paskui su vandeniu gana sudėtinga bus pervalyti. Jei liks to valiklio, tai gali smirdėt paskui kepant g.gif Ką manot? Kaip pačios darot?
Atsakyti
na, pas mane moulinex tai as su gregnu skudureliu ar kepine pavalau vidu, niekad nieko nepurskiau g.gif siaip tai nieko ten pas mane baisaus nera, dazniausiai sausu medziagu kokiu pribyra ax.gif
Atsakyti