QUOTE(truputukas @ 2011 02 02, 16:22)
bet dar toks klausimelis - kai nuiimi tuos 250 ml kitam kartui raugo - tai ji laikai saldytuve? Kiek laiko galima laikyti? Ar ir ji reikia karts nuo karto pamaitinti?
Tai jei teisingai suprantu pirma kart kepent duona pas mane bus 2 raugai???? Vienas kuri desiu pasigaminus, o kitas kuris gausisane?
tik kita kart kai kepsiu duona jau desiu ta kur nupylus busiu 250 ml?
Taip, laikau stiklainiukyje saldytuve iki kito kepimo, nieko maitinti nereikia, kepu i savaite karta. Jei labai retai kepsi, tai gal tas raugas ir numirs, nzn, man taip nenutiko dar niekada.
Pirmam kartui tai reikes pasigaminti kazkuri kvietini rauga ir bandyti su juo, o paskui jau kai atsikabinsit is to isrugusio plikinio, tai ir bus tikrasis sitos duoneles raugas.
Nataliunchik'o bloge yra kvietiniu raugu receptukai
Visada i sekanti kepima dedu atkabinta ir laikyta saldytuve rauga, tik ji isemus palaikau kambario temperaturoje, kad jis prabustu
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 02, 22:13)
yra ir mano
beždžionių tai čia tik idėja, istorija šio recepto jau rašiau blog'e, o daro kiekvienas pagal kaip išeina
Sutinku 100 %.
O knygele as truputi nusivyliauuuuu

Nes daugeli receptuku jau turejau isiseivinus i savo duonos kepimo mokslu santrauka is sitos temukes, taip, kad ten tikrai yra ir kitu merginu receptai ir patarimai ir dalis sirdies ideta atsaknat i visus durnus ir nedurnus musu buvusiu naujokiu klausimus

Tokia mano nuomone.