Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Pookelis @ 2011 02 03, 22:01)
o kaip tada formuoti bandutes, jei tešla ištyžta??? g.gif


aš kildinu apvaliuose puodeliuose, o prieš kepimą suverčiu atsargiai ant skardos, aptepu ir kepu
Atsakyti
Sveikos, kepėjos, smile.gif vis paskaitydavau, bet jau pribrendo laikas prisijungti prie jūsų..
Duonelę ir kepu namuose, todėl ieškau kas patirties daug turi ir ne tokio sbailios, kaip aš - vis dar nepradėjau bandyti raugą daryt smile.gif o taip norėtusi, be mielių duonelę išsikept, na ką, bus darbo, kol išstudijuosiu viską čia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 04, 00:18)
aš kildinu apvaliuose puodeliuose, o prieš kepimą suverčiu atsargiai ant skardos, aptepu ir kepu

Nataliuncik, gi britai (gal ne tik jie) kepa bandeles keksiukų formelėse. Čia matyt ir yra tas atvejis, kai tešla kiek skystesnė ir formelėje išlaiko formą.
Atsakyti
Labas rytas, aš irgi pradėjau kepti duonelę namuose, tik noriu paklausti, man jinai suskyla g.gif kažin kas gali būti, nuo ko? smile.gif
Atsakyti
O as paklausst norejau jei raugas jau su miltais , na teslos gabaliukas, tai ji kada i duonkepe det su skysciais ar su miltais g.gif
Ir dar supratau, kad duonkepej kepant su raugu ir su mielemis slkiriasi tik kildinimo laikas? Ar teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2011 02 04, 08:58)
Labas rytas, aš irgi pradėjau kepti duonelę namuose, tik noriu paklausti, man jinai suskyla g.gif kažin kas gali būti, nuo ko? smile.gif


man irgi
nieko neišgalvojau kaip to išvengt
Atsakyti
Dėl plyšimo radau tokį paaiškinimą. Manau pakankamai logiškas ax.gif Kepant naminę duoną, natūralu, kad ji gali plyšti. Tešla rūgdama skystėja, tai natūralus procesas, todėl namuose duoną patogiau kepti formoje. Kai tešla skystesnė, duonos skonis ir porėtumas geresnis, ji ilgiau išlieka šviežia. Norint iškepti duoną ne formoje, turite užminkyti kietesnę tešlą, nes kitaip duona išplauks (neišlaikys formos). Kuo tešla kietesnė, tuo ilgiau ji kildoma duonai, o kuo ilgiau kildote – tuo stipriau ji plyšta. Taip dažnai nutinka kepant duoną iš 100 % ruginių miltų. Norint kad duona neplyštų, reikia keisti miltų santykį, ir dalį ruginių miltų keisti kvietiniais. Kvietiniai miltai turi glitimo, todėl tešla iš tokių miltų bus elastingesnė ir išlaikys formą, neleis trūkinėti ar trūkinės mažiau. O maži kepaliukai neplyšta todėl, kad ir garuoti jiems reikia mažiau laiko, tešla nespėja praskysti, greičiau apdžiūna.
Atsakyti
QUOTE(Iete @ 2011 02 03, 21:52)
Merginos, prasau pagalbos  4u.gif  Pirma, antra ir trecia dienas raugas labai burbuliavo kilo, nuo ketvirtos dienos dingo burbuliukai raugas miega...siandien jau sesta diena ir vis miega. Laikau siltai siandien pamaitinau saukstu miltu.
Skaiciau komentarus, kad galima atgaivinti rauga medumi, fruktoze ir pan...bet kaip, kokiu kiekiu ir panasiai. Patarkite kaip atgaivinti?

Aciu  4u.gif



QUOTE(Pookelis @ 2011 02 03, 23:01)
O kokie miltai?

Rupus ruginiai ax.gif
Atsakyti
užstačiau kepti plikytą duonelę, laukiu rezultato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 04, 09:22)
man irgi
nieko neišgalvojau kaip to išvengt

Labos,

o aš sau radau būdą, kad neplyštų. Kepu vis toj pačioj skardinėj formoj. Kai sudedu į ją suminkytą tešlą (ačiū duonkepei, ji man išminko), tada sušlapinu paviršių ir supjaustau aštriu peiliuku įstrižai. Uždengiu plėvele ir pastatau ant karšto radiatoriaus. Taip ji man greitai iškyla ir kepdama jau nebekyla ir neplyšta visiškai. Vadinasi, anksčiau kai plyšdavo žiauriai, būdavo per mažai iškilusi ir staigiai kildavo orkaitėje. Čia tiko ir plikytai kvietinei, ir visiškai ruginei duonai su raugu thumbup.gif

O šiaip tai labai ačiū temos senbuvėms, nepavargstančioms naujoms kepėjoms padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 02 04, 07:49)
Nataliuncik, gi britai (gal ne tik jie) kepa bandeles keksiukų formelėse. Čia matyt ir yra tas atvejis, kai tešla kiek skystesnė ir formelėje išlaiko formą.

blush2.gif neturiu aš formos keksiukams blush2.gif tai ką namie randu, tą ir pritaikau ax.gif
o šiaip, jei nenoriu terlionių, tai padarau bandelės, o iš jų sudedu saulutė formoj ir viskas, kai išsikepa, kiekvienas atplėš sau ir bus alia bandelė
Atsakyti
O gal galėtumėt parekomenduoti, kokš nesaldžių bandelių receptą kaip naujokei?
Dėkinga 4u.gif
Atsakyti