Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 12:05)
o kaip jūs suprantat, kad perrūgo  unsure.gif  blush2.gif
Aš visada palieku per naktį

Gabaliuka paragavus, jaucias, kad rugstoka, o kai iskepsiu, manau rugstis gar suintensyves sad.gif Ir kvapas toks raugo su rugstele.....
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 01 31, 14:31)
Gabaliuka paragavus, jaucias, kad rugstoka, o kai iskepsiu, manau rugstis gar suintensyves sad.gif  Ir kvapas toks raugo su rugstele.....


gaila aisku duonytes,kad perrugo,bet,kad neismest as pamegiciau iskept ir pasiskaityciau apie giros gamyba,gal galima gira is tos duonytes butu pagamint smile.gif
Atsakyti
As galvoju kazi kas gautus, jei as uzmaisyciau nauja tokia pacia duonele be raugo ir prideciau puse perrugusios duonos, viska sumaisius palaikyciau kokia pora valandzikiu ir tada kepciau g.gif ? Kalba eina apie sia duonele ''Rugine duona su alumi'':
http://nataliuncik.b.....onos gaminiai
Atsakyti
Perrūgusiu duona galima užminkyt iš naujo, tiesiog gausis dviguba porcija(sumaišyt perrūgusia su tešla be raugo)

Papildyta:
QUOTE(Totore @ 2011 01 31, 13:04)
As galvoju kazi kas gautus, jei as uzmaisyciau nauja tokia pacia duonele be raugo ir prideciau puse perrugusios duonos, viska sumaisius palaikyciau kokia pora valandzikiu ir tada kepciau  g.gif ? Kalba eina apie sia duonele ''Rugine duona su alumi'':
http://nataliuncik.b.....onos gaminiai

o šita išvis labai greitai pakils mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 31, 13:08)
Perrūgusiu duona galima užminkyt iš naujo, tiesiog gausis dviguba porcija(sumaišyt perrūgusia su tešla be raugo)

Papildyta:

o šita išvis labai greitai pakils mirksiukas.gif

O kiek sumaisius laiko kildint?
Ir dar toks gal kvailas klausimukas, kaip suprast, kad duonele pakilo, juk ji neturi pakilti dvigubai, kaip raugas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Totore: 31 sausio 2011 - 13:16
QUOTE(Totore @ 2011 01 31, 13:11)
O kiek sumaisius laiko kildint?
Ir dar toks gal kvailas klausimukas, kaip suprast, kad duonele pakilo, juk ji neturi pakilti dvigubai, kaip raugas  blush2.gif

laikas priklauso nuo daug ko, tai kad gali užtrukt nuo 1.5val. iki 4-5val.
pas mane iškila bent 1.5 kartu tai tikrai
Atsakyti
Dekui 4u.gif Einu, bandysiu isgelbet duonele mirksiukas.gif
Atsakyti
Nataliuncik, jei raugo nedėt į šaldytuvą, o tik kasdien vis pamaitint, tai kept imt visą reikiamą kiekį iš to kasdien maitinamo raugo, ar iš jo pasiimt tik šaukštą ir pamaitint, taip kaip ir imant iš šaldytuvo atsidėtą starterį?

Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 13:49)
Nataliuncik, jei raugo nedėt į šaldytuvą, o tik kasdien vis pamaitint, tai kept imt visą reikiamą kiekį iš to kasdien maitinamo raugo, ar iš jo pasiimt tik šaukštą ir pamaitint, taip kaip ir imant iš šaldytuvo atsidėtą starterį?

imt visą reikiama kiekį ir vėl maitint po truputi kasdien, jei nedažnai kepsi
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 31, 14:16)
imt visą reikiama kiekį ir vėl maitint po truputi kasdien, jei nedažnai kepsi


ačiū 4u.gif
sakau pabandysiu taip daryt, pažiūrėsiu kaip tada su rūgštele.

Paskutinę duoną maišant apsižioplinau ir pripyliau per daug vandens, bet miltų nusprendžiau nebedėt, tai iškilo labiau nei paprastai iškepė irgi gerai be jokių ten šlapumų, bet suplyšo visas viršus, kaip kokia dykuma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 14:20)
ačiū  4u.gif
sakau pabandysiu taip daryt, pažiūrėsiu kaip tada su rūgštele.

Paskutinę duoną maišant apsižioplinau ir pripyliau per daug vandens, bet miltų nusprendžiau nebedėt, tai iškilo labiau nei paprastai iškepė irgi gerai be jokių ten šlapumų, bet suplyšo visas viršus, kaip kokia dykuma  doh.gif

jei kasdien maitinsi, tai raugas nebus per rūgštus

Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Skaiciau skaiciau ivairiausiu raugo gaminimo budu ir duonos receptu. Tad nusprendziau, kad darysiu rauga pagal Terra.
Tik nezinau koki recepta pasirinkti duonos kepimui. Noriu rugines duonos be jokiu priedu tik su kmynais. Koki kieki reikia deti miltu, vandens?

Aciu 4u.gif
Atsakyti