Įkraunama...
Įkraunama...

Dubens kaulų skausmas

man irgi tas pats, kaulai skauda beprotiskai. pradejo skaudeti jau nuo 20 savaites, kas idomiausia sakiau savo ginekologei, bet ji net nepatikejo manimi, sake kad per anksti. o dabar jau beveik 39 savaites. tai nieko ir pasikeite. ypac skauda kai guli vonioje, atsipalaidavusi ir nori atsistoti ar pajudeti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jedzite @ 2011 01 22, 22:45)
sendie nakti labai skaudejo baisiai kai reik is vienos i kita puse apsiversti atrodo kad subires kaulai blink.gif girdejau kad kai buna tos problemos su dubens kaulais neduada paciom gimdyti cezari daro,kaip tau?

neleidžia gimdyti jei vaikas būna didesnis nei 4kg, nes tada tikimybė yra mamos kaulams išsiskirti ilgam doh.gif

QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 01 24, 08:49)
na taip buna skausmai tokie tikrai, nakti net verkdavau is skausmo kai reik apsivers ant kito sono,

šį nėštumą įsigijau spec pagalvę nestuke.gif super patenkinta esu thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(COYOTA @ 2011 01 24, 23:12)
man irgi tas pats, kaulai skauda beprotiskai. pradejo skaudeti jau nuo 20 savaites, kas idomiausia sakiau savo ginekologei, bet ji net nepatikejo manimi, sake kad per anksti. o dabar jau beveik 39 savaites. tai nieko ir pasikeite. ypac skauda kai guli vonioje, atsipalaidavusi ir nori atsistoti ar pajudeti  verysad.gif

na pirmo nestuke.gif metu man irgi buvo lygiai tokia pati kančia verstis ant kito šono pvz miegant doh.gif Reikėdavo atsisėsti ir tik tada gultis kitaip, nes jei versdavau vieną koją, o po to kitą, tai tikrai toks jausmas budavo, kad taip ir išsirinksiu lotuliukas.gif doh.gif
Bet mano ginė man sakė, jog tai yra simfizitas g.gif Man darė CZ su pirmu, bet ne tiek dėl simfizio, kiek dėl vaiko sėdmeninės pirmeigos 4u.gif Plius simfizis ir plius preeklamsija lengvo laipsnio 4u.gif
PO gimdymo viskas praėjo gana greit, kažkaip nepamenu, kad būtų tie skausmai kamavę ilgai ir išvis jų nepamenu, nes kitų skausmų turėjau matyt lotuliukas.gif doh.gif
Ir jokių spec pratimų nedariau wink.gif 4u.gif
Šį nestuke.gif kol kas dar gyvenu pakankamai gerai smile.gif Tik pastebėjau, kad tie skausmai man aktyvėja nuo mechaninės pavarų dėžės doh.gif Kasdien nuvažiuoju 120km tai po vairavimo sunkokia eiti būna doh.gif
Dėl šlapimo irgi viskas gerai, viską laikau gerai biggrin.gif Žodžiu nepergyvenkit mamos - mes viską iškęsti galim biggrin.gif

Papildyta:

va tema apie simfizį 4u.gif

Simfizitas

Atsakyti

As su praeitais dviejais nestumais visiskai nieko neturejau tik sitas labai sunkus ir tie kaulai dubens ir dar visokiu kitokiu nesamoneliu gal del to kad anie bernai mano buvo gal su mergaite sunkiau na nezynau net,mane mano ginekologe siunte pas ortopedus su tais dubens kaulais tai ortopedas israse koki tai dirza suversti tuas kaulus,bet su jua negaliu nei sedeti nei guleti nes jis platokas ir pilvuka spaudzia kai sedziu,bet ir seip nepabai ljis man padeda na kol uzsidejus gal jauciasi kad kaulai i sonus nevaiksto bet nuemi ir vel tas pats schmoll.gif nieko jis man ir nepadejo.Na aisku iskesiu nedaug jau man cia ir liko tikiuasi kad po gimdimo greeit praeis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(COYOTA @ 2011 01 24, 23:12)
man irgi tas pats, kaulai skauda beprotiskai. pradejo skaudeti jau nuo 20 savaites, kas idomiausia sakiau savo ginekologei, bet ji net nepatikejo manimi, sake kad per anksti. o dabar jau beveik 39 savaites. tai nieko ir pasikeite. ypac skauda kai guli vonioje, atsipalaidavusi ir nori atsistoti ar pajudeti  verysad.gif

Na man ir labai anksti pradejo juas skaudeti gal ne 20 sav nebuvo,mano ginekologe ir nelabai ka man paaiskinti galejo kodel taip yra sako gal vaikiukas spauziasi ar kojytes ten kaiptai i dubens kaulus atsireme bet jauciau kad kazkas neto nes kausmas baisus! blink.gif
Atsakyti
turiu ir as sia beda ir labai kankinuosi del jos. dar tik 30sav, o jau kartais verkti norisi, neisivaizduoju kas bus toliau... sad.gif
negaliu nei atsistoti normaliai, nei apsiversti, o jei ilgiau ir greiciau pavaikstau, tai viskas, atsigulu i lova ir guliu kokias 3val, kad atsigauciau ir tai va pvz vakar tai nuo pietu iki kol miegot nuejau nesumazejo tas veriantis skausmas. uzsisakiau spec pagalve, gal bent nakti pades... bet ka daryti diena???
Atsakyti
man taip nebuvo
Atsakyti
paskaitinejau jusu pasisakymus, tai truputeli ramiau, kad ne man vienai taip, bet kad man tik 18 sav eina, o jau skauda dubens kaulus, nugara.. doh.gif nesuprantu, visada maniau, kad tokie skausmai nestumo pabaigoje prasideda, kai jau pilvukas didelis.. maniskis taip pat greit islindo, ir auga dienom, bet vistiek keista. jokiu ilgesniu kelioniu automobiliu neplanuoju, nakti miegoti sunku, nes kaskart verciantis ant kito sono, prabundu net del tu skausmeliu.. unsure.gif
Atsakyti
Man su pirmu vaiku pradejo skaudeti tik treciam trimestre, bet buvo baisiai verysad.gif , kai nakti reikedavo pasisukti ant kito sono, tai per didziausius skausmus. Dabar, kai laukiuosi antro prasidejo kone nuo pat pradziu, tai ir kenciu, o ka padarysi. Kai pagimdysiu praeis smile.gif

Atsakyti
As visa nestuma "draugauju" su skausmais. doh.gif Gal nuo kokios 18 savaites kai prasidejo, tai va iki siol. Bet man gine paaiskino, kad mano atveju, tai turbut ryskiai atsiliepia gimnastika, kuria as uzsiiminejau jaunystej. smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ta beda turiu ir as,nors mums tik 17 savaite,nakti pasisukti oho kaip sunku...sake yra pratimai kurie gali padeti g.gif ,tai bus matyti koki ,,israsys,, pratima,nes vizitas po poros savaiciu...kol kas kazkiek pagalve padeda...
Atsakyti
daug nesciuju vargsta del siu skausmu. as trecio laukiuosi, ir vel skauda. pradeda skaudeti man 4-5 menesi. ir po gimdymo skauda dar bent puse metu. o ant pilvo miegant stubura skauda dar net metus ar pusantru.

norvegijoje del tokiu skausmu nedarbinguma duoda ir pas fizioterapeuta siuncia specialios mankstos. fizioterapeutai cia turi is gipso nulipdytus nesciuju skeleto modelius, demonstruoja, kas vyksta su nesciuju kaulais pasiruosimo gimdyti metu. beje viska apmoka valstybe. sie skausmai atsiranda nuo pakitusios hormonu pusiausvyros, nepriklauso nuo nesciosios svorio ar fizinio pasiruosimo. veliau jie paumeje kaulams iman plestis, minksteti, gimdymo takams ruosiantis gimdymui. tai nesciosioms yra palanku, kitaip butu sunku gimdyti. tik vienoms skauda, o kitoms - ne. sie skausmai nieko bendro su galimu slapimo nelaikymu neturi.

iki siol gerai pamenu visus fizioterapeutes per antraji nestuma duotus patarimus. galiu jais pasidalinti.

miegant.
*kai miegate ant sono, tarp koju isikiskit i ilga "desra" susukta stora antklode. ji turi buti per visa koju ilgi. blogiausiu atveju bent didele, stora pagalve. is karto labai padeda.
*isigykite silkine ar kokio kito slidaus audinio patalyne (ar bent paklode) ir pizama (ar pizamines kelnes). bus lengviau apsiversti.
*kai lipate is lovos, jokiu budu nekelkite pirma viena koja, o po to kita. KOJOS TURI BUTI SUGLAUSTOS. guledamos abi kojas suglaustas letai leiskite zemyn nuo lovos ir taip seskites, o po to stokites.

lipant is masinos
KOJOS TURI BUTI SUGLAUSTOS. jokiu budu nekelkite vienos kojos, o po to kitos. kelkite jas suglaustasa, abi kartu.

vaikstant
vaikscioti mazais zingsniukais, nezirglioti dideliais vyriskais.

bendri patarimai
*visus judejimo reikalaujancius darbus atlikite ryte, nes vakare, po didesnio kruvio, skausmai paumeja.
*skausmas - signalas nustoti daryti, ka darius, ir pailseti (atsisesti, atsigulti).
*kai galite ne stoveti, o sedeti, sedekite.
*kai galite ne sedeti, o guleti, gulekite.
*sedint nelaikyti kojos ant kojos, sukryziavus ir pan. jos turi buti kiek praskestos.
*sluostant grindis atsiklaupti, o ne tupeti.

* labai padeda nugarai pailseti vaiksciojimas su... ramentais. lietuvoje gal ir snairai ziuretu i nesciaja su ramentais. o cia galima tokiu pamatyti. bent jau namuose galima leisti sau tokia "prabanga".

man sios zinios labai padejo. gaila, neturejau ju, kai laukiausi pirmojo ir labai kankinausi. zinoma, padejo ir specialioji manksta, bet pratimu deja jau nepamenu.

beje, jei bijote slapimo nelaikymo, reikia daryti kegelio pratimus (nezinau, kaip jie vadinasi lietuviskai, bet gal panasiai). slapimo nelaikymas nieko bendro su stuburo skausmais neturi. nes, kaip minejau, stuburo skausmus salygoja hormoniniai pokyciai, o slapimo ir oro nelaikyma - slaples ir isanges raumenu tonuso susilpnejimas (nekalbu apie atvejus, kai slapimo pusle slegia nusedusi gimda, ir reikalinga operacija).
norvegijoje kiekviena gimdyve po gimdymo aplanko fiziologas ir pataria daryti kegelio pratimus (sistemingai sutraukti visa apatine dali). tik po gimdymo tai atrodo nerealu. bet fiziologas liepia tai pradeti daryti... mintyse! ir po truputi, po truputi po keliu valandu ar dienu imi daryti is tikruju. geriausia, aisku, tuos pratimus pradeti daryti jau nestumo metu.

linkiu visoms kuo maziau skausmu ir kitu su nestumu ir gimdymu susijusiu nemalonumu 4u.gif

man tik labai keista, kodel medikai lietuvoje tiek nedaug tezino apie siuos skausmus ir ju priezastis (pvz. ginekologe(!) kaltina kazkada lankyta gimnastika, kaip cia viena mergina rase), dezinformuoja nesciasias ir palieka jas vienas ta skausminga varga vargti doh.gif yra ivairiu pratimu, atpalaiduojanciu dubens raumenis, stiprinanciu stubura. beje jei turite dideli kamuoli, toki, koki sporto klubuose naudoja, ant jo irgi labai gera tiesiog pasedeti. pabandykit.
jei tik galite, ieskokite literaturos uzsienio kalbomis. tikrai rasite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hacone: 15 birželio 2011 - 12:14
QUOTE(Hacone @ 2011 06 15, 10:54)
daug nesciuju vargsta del siu skausmu. as trecio laukiuosi, ir vel skauda. pradeda skaudeti man 4-5 menesi. ir po gimdymo skauda dar bent puse metu. o ant pilvo miegant stubura skauda dar net metus ar pusantru.

norvegijoje del tokiu skausmu nedarbinguma duoda ir pas fizioterapeuta siuncia specialios mankstos. fizioterapeutai cia turi is gipso nulipdytus nesciuju skeleto modelius, demonstruoja, kas vyksta su nesciuju kaulais pasiruosimo gimdyti metu. beje viska apmoka valstybe. sie skausmai atsiranda nuo pakitusios hormonu pusiausvyros, nepriklauso nuo nesciosios svorio ar fizinio pasiruosimo. veliau jie paumeje kaulams iman plestis, minksteti, gimdymo takams ruosiantis gimdymui. tai nesciosioms yra palanku, kitaip butu sunku gimdyti. tik vienoms skauda, o kitoms - ne. sie skausmai nieko bendro su galimu slapimo nelaikymu neturi.

iki siol gerai pamenu visus fizioterapeutes per antraji nestuma duotus patarimus. galiu jais pasidalinti.

miegant.
*kai miegate ant sono, tarp koju isikiskit i ilga "desra" susukta stora antklode. ji turi buti per visa koju ilgi. blogiausiu atveju bent didele, stora pagalve. is karto labai padeda.
*isigykite silkine ar kokio kito slidaus audinio patalyne (ar bent paklode) ir pizama (ar pizamines kelnes). bus lengviau apsiversti.
*kai lipate is lovos, jokiu budu nekelkite pirma viena koja, o po to kita. KOJOS TURI BUTI SUGLAUSTOS. guledamos abi kojas suglaustas letai leiskite zemyn nuo lovos ir taip seskites, o po to stokites.

lipant is masinos
KOJOS TURI BUTI SUGLAUSTOS. jokiu budu nekelkite vienos kojos, o po to kitos. kelkite jas suglaustasa, abi kartu.

vaikstant
vaikscioti mazais zingsniukais, nezirglioti dideliais vyriskais.

bendri patarimai
*visus judejimo reikalaujancius darbus atlikite ryte, nes vakare, po didesnio kruvio, skausmai paumeja.
*skausmas - signalas nustoti daryti, ka darius, ir pailseti (atsisesti, atsigulti).
*kai galite ne stoveti, o sedeti, sedekite.
*kai galite ne sedeti, o guleti, gulekite.
*sedint nelaikyti kojos ant kojos, sukryziavus ir pan. jos turi buti kiek praskestos.
*sluostant grindis atsiklaupti, o ne tupeti.

* labai padeda nugarai pailseti vaiksciojimas su... ramentais. lietuvoje gal ir snairai ziuretu i nesciaja su ramentais. o cia galima tokiu pamatyti. bent jau namuose galima leisti sau tokia "prabanga".

man sios zinios labai padejo. gaila, neturejau ju, kai laukiausi pirmojo ir labai kankinausi. zinoma, padejo ir specialioji manksta, bet pratimu deja jau nepamenu.

beje, jei bijote slapimo nelaikymo, reikia daryti kegelio pratimus (nezinau, kaip jie vadinasi lietuviskai, bet gal panasiai). slapimo nelaikymas nieko bendro su stuburo skausmais neturi. nes, kaip minejau, stuburo skausmus salygoja hormoniniai pokyciai, o slapimo ir oro nelaikyma - slaples ir isanges raumenu tonuso susilpnejimas (nekalbu apie atvejus, kai slapimo pusle slegia nusedusi gimda, ir reikalinga operacija).
norvegijoje kiekviena gimdyve po gimdymo aplanko fiziologas ir pataria daryti kegelio pratimus (sistemingai sutraukti visa apatine dali). tik po gimdymo tai atrodo nerealu. bet fiziologas liepia tai pradeti daryti... mintyse! ir po truputi, po truputi po keliu valandu ar dienu imi daryti is tikruju. geriausia, aisku, tuos pratimus pradeti daryti jau nestumo metu.

linkiu visoms kuo maziau skausmu ir kitu su nestumu ir gimdymu susijusiu nemalonumu 4u.gif

man tik labai keista, kodel medikai lietuvoje tiek nedaug tezino apie siuos skausmus ir ju priezastis (pvz. ginekologe(!) kaltina kazkada lankyta gimnastika, kaip cia viena mergina rase), dezinformuoja nesciasias ir palieka jas vienas ta skausminga varga vargti doh.gif yra ivairiu pratimu, atpalaiduojanciu dubens raumenis, stiprinanciu stubura. beje jei turite dideli kamuoli, toki, koki sporto klubuose naudoja, ant jo irgi labai gera tiesiog pasedeti. pabandykit.
jei tik galite, ieskokite literaturos uzsienio kalbomis. tikrai rasite  4u.gif

Pritariu visam siam aprasymui!!! Pati lankau mankstas nesciuju,pratimai su kamuoliu laaabai gerai padeda!!! Jei tik yra galimybe ir turite jegu,mankstinkites nestukes nestuke.gif !!! Mankstos padeda,man dar ir kojos maziau tynsta!!!!
Atsakyti
QUOTE(aromat @ 2011 06 15, 16:07)
Pritariu visam siam aprasymui!!! Pati lankau mankstas nesciuju,pratimai su kamuoliu laaabai gerai padeda!!! Jei tik yra galimybe ir turite jegu,mankstinkites nestukes nestuke.gif !!! Mankstos padeda,man dar ir kojos maziau tynsta!!!!

Aprašyta tikrai puikiai thumbup.gif
Kai ką darau net nesidomėjus tuo, intuityviai kažkaip gaunasi smile.gif
O mankšta tikrai padeda, aš pradėjau ją lankyti nuo 4 mėnesio, dabar jau aštuntas ir dar porą savaičių galvoju lengvai, nepersistengiant pasportuoti.
Atsakyti