Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(Sapnu sala @ 2007 01 02, 10:50)
aš tai keičiau į -ienės, vyras nei žodžio nepasakė, kokią pavardę rinktis, sako, čia tavo reikalas ax.gif

kai savo draugo klausiau "kokią pavardę rinktis?", Jis man atsakė tą patį. nedvejodama prašyme įrašiau Jo pavardę su -ienė. ne dėlto, kad kažkam įtikčiau, o dėl to, kad pačiai ta pavardė labai graži wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pabegusi nuotaka @ 2006 12 19, 21:43)
Vat idomu, jei MB ne lietuvis, jo pavarde -vich, tai mano vistiek tures buti -e ar -iene? g.gif

jei vyras ne lt tai ir turėsi tokią pavardę kaip ir jo, su galūne -vich...

ax.gif MB irgi ne lt,ir jei kartais taip bus,kd tekėsiu, tai imsiu jo pavardę, patinka man, graži biggrin.gif ir dar savo visai norėčiau pasilikti.
Atsakyti
as va pasikeiciau savo pavarde i vyro ir nekraipiau jos niekaip, tapau tradicine -iene ir man patinka smile.gif tik va vis dar nepriprantu prie jos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2007 01 17, 20:26)
as va pasikeiciau savo pavarde i vyro ir nekraipiau jos niekaip, tapau tradicine -iene ir man patinka smile.gif  tik va vis dar nepriprantu prie jos ax.gif

o galune -ė jau laikai iškraipymu ? doh.gif
Atsakyti
Tekėjau už lenko Lietuvoje, pase mano pavardę parašė skirtingai negu rašosi "originale", t.y. jo pavardė prasideda raidėmis Cz..., o man įrašė Č..., dar galunėj yra raidė ...w..., o man įrašė ...v... Metrikacijos skyriuje mums pasakė, kad Lietuvoj dar nepriimtas įstatymas, kad lenkiškos pavardės (galvoju, kad ir kitų tautų, tik kad Lietuvos lenkai ilgus metus stengiasi, kad toks įstatymas būtų priimtas) galima būtų rašyti "originale".
Taigi norėjau paklausti, gal kas tekėjo pvz. už amerikiečio, kurio pavardė pvz. būtų McGregor arba White, kur pakeičiant žmonos pavardę lietuviškomis raidėmis, ji visiškai pasikeistų ir kaip tokią pavardę parašytų lietuviškai??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asarele @ 2007 01 18, 10:51)
o galune -ė  jau laikai iškraipymu ?  doh.gif

niu manau kad cia jau biski iskraipymas.. nors siaip ir nuo pavardes gal priklauso
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2007 01 18, 18:02)
niu manau kad cia jau biski iskraipymas.. nors siaip ir nuo pavardes gal priklauso

nesiginčysiu, nors visiskai nesutinku smile.gif
Atsakyti
As renkuosi -e, nors noreciau neiskraipytos vyro pavardes, t.y. pavardes su vyriska galune, deja Lt idiotiski istatymai to neleidzia ph34r.gif o man gyvenanciai uzsienyje del to tik vienos problemos
Atsakyti
QUOTE(Joa @ 2007 01 18, 16:20)
As renkuosi -e, nors noreciau neiskraipytos vyro pavardes, t.y. pavardes su vyriska galune, deja Lt idiotiski istatymai to neleidzia  ph34r.gif o man gyvenanciai uzsienyje del to tik vienos problemos

Mano "vyro" pavardė su -ė raide skambėtų nekaip g.gif o su -a tada reiktų rinktis, bet jei sakot, kad taip negalima, tada mano tradicinė pavardė - ienė bus pats tas bigsmile.gif
Atsakyti
o tavo lenkas lietuvos lenkas ar lenkijoje gyvenantis lenkas? manau nuo to turetu priklausyti, nes kiek as zinau, tai dabar yra istatymas, kad pavarde turi buti lietuviska, ir galunes moterisku pavardziu turi buti lietuviskos, taciau tekant uz uzsieniecio (t.y. kuris neturi nei lietuvos pilietybes, nei nera lietuva gyvenamoji vieta) turetu pavardes nelietuvinti. na bent man tai nesulietuvino mirksiukas.gif
bet ten ju istatymai kasdiena keiciasi, tai kas cia juos zino g.gif
Atsakyti
iki vestuviu visaip pesemes, juokavom, vel pasemes del pavardes, man jo niekaip nepatiko...jis juokaudamas siule likti su savaja, o vaikai matai bus su jo pavarde g.gif be labiausiai patiko, kai nuejome rasyti pareiskima, jis pilde ir kai priejo prie tos vietos kur reikia man pasirinkti pavarde po vestuviu, paeme ir graziai nusisypsojes pastume lapa bigsmile.gif ot siknius, yrasiau Jo, jis taip apsidziauge, didziavosi, kad net paciai gera pasidare 4u.gif o dabar kaskaip priprast baigiu jau, tik liudna truputi buvo kai pasa pakeiciau, bet vis grazesne ta jo pavarde darosi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kulka @ 2007 01 18, 22:59)
iki vestuviu visaip pesemes, juokavom, vel pasemes del pavardes, man jo niekaip nepatiko...jis juokaudamas siule likti su savaja, o vaikai matai bus su jo pavarde g.gif  be labiausiai patiko, kai nuejome rasyti pareiskima, jis pilde ir kai priejo prie tos vietos kur reikia man pasirinkti pavarde po vestuviu, paeme ir graziai nusisypsojes pastume lapa bigsmile.gif  ot siknius, yrasiau Jo, jis taip apsidziauge, didziavosi, kad net paciai gera pasidare 4u.gif o dabar kaskaip priprast baigiu jau, tik liudna truputi buvo kai pasa pakeiciau, bet vis grazesne ta jo pavarde darosi wub.gif

va va, mano vyras irgi nudziogo kai parasiau kad imsiu jo pavarde, nes kartais paeerzindavau kad savo pasiliksiu smile.gif
Atsakyti