QUOTE(solda @ 2007 01 18, 15:52)
Tekėjau už lenko Lietuvoje, pase mano pavardę parašė skirtingai negu rašosi "originale", t.y. jo pavardė prasideda raidėmis Cz..., o man įrašė Č..., dar galunėj yra raidė ...w..., o man įrašė ...v... Metrikacijos skyriuje mums pasakė, kad Lietuvoj dar nepriimtas įstatymas, kad lenkiškos pavardės (galvoju, kad ir kitų tautų, tik kad Lietuvos lenkai ilgus metus stengiasi, kad toks įstatymas būtų priimtas) galima būtų rašyti "originale".
Taigi norėjau paklausti, gal kas tekėjo pvz. už amerikiečio, kurio pavardė pvz. būtų McGregor arba White, kur pakeičiant žmonos pavardę lietuviškomis raidėmis, ji visiškai pasikeistų ir kaip tokią pavardę parašytų lietuviškai???
Taigi norėjau paklausti, gal kas tekėjo pvz. už amerikiečio, kurio pavardė pvz. būtų McGregor arba White, kur pakeičiant žmonos pavardę lietuviškomis raidėmis, ji visiškai pasikeistų ir kaip tokią pavardę parašytų lietuviškai???

Na man teko viena karta skaityti interviu su kazkokia Zuoko padejeja, ji jau keli metai istekejusi uz amerikiecio, bet pavarde turi mergautine, nes vyro pavardej yra raide w, o Lietuvos istatymai neleidzia tokiu rasyti i pasa,tai ji sake, vis dar laukia, kada bus pakeistas istatymas