Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(solda @ 2007 01 18, 15:52)
Tekėjau už lenko Lietuvoje, pase mano pavardę  parašė skirtingai negu rašosi "originale", t.y. jo pavardė prasideda raidėmis Cz..., o man įrašė Č..., dar galunėj yra raidė ...w..., o man įrašė ...v... Metrikacijos skyriuje mums pasakė, kad Lietuvoj dar nepriimtas įstatymas, kad lenkiškos pavardės (galvoju, kad ir kitų tautų, tik kad Lietuvos lenkai ilgus metus stengiasi, kad toks įstatymas būtų priimtas) galima būtų rašyti "originale".
Taigi norėjau paklausti, gal kas tekėjo pvz. už amerikiečio, kurio pavardė pvz. būtų McGregor arba White, kur pakeičiant žmonos pavardę lietuviškomis raidėmis, ji visiškai pasikeistų ir kaip tokią pavardę parašytų lietuviškai??? g.gif

Na man teko viena karta skaityti interviu su kazkokia Zuoko padejeja, ji jau keli metai istekejusi uz amerikiecio, bet pavarde turi mergautine, nes vyro pavardej yra raide w, o Lietuvos istatymai neleidzia tokiu rasyti i pasa,tai ji sake, vis dar laukia, kada bus pakeistas istatymas smile.gif. As pati tekesiu uz dano ir imsiu jo pavarde, na bet gerai, kad jo pavardej visos raides kaip lietuviu smile.gif
Atsakyti
nusprendziau pasilikti ir senaja pavarde ir pasiimti vyro su -iene. abi pavardes prasides is vienodos raides, net rimuojasi biggrin.gif ir nera ilgos

nesinori kazkaip atsisakyti mergautines pavardes su kuria gyveni ilga laika ir kuri, be to, patinka

o kas del "nepatogumo" pasirasinejant, tai pasidarysiu stampuka su vardu ir pavardem, kad butu patogiau pildant ivairius dokumentus thumbup.gif
Atsakyti
O gal kas zinot kokiu budu galima butu pasilikti tokia pacia kaip vyro pavarde (su galune -a) ?...aisku nekeiciant vyro tautybes, nes jis jau lietuvis, o cia perskaiciau, kad vilties turi tik tos, kuriu vyrai ne lietuviai....
Atsakyti
QUOTE(Tiama @ 2007 01 23, 18:58)
O gal kas zinot kokiu budu galima butu pasilikti tokia pacia kaip vyro pavarde (su galune -a) ?...aisku nekeiciant vyro tautybes, nes jis jau lietuvis, o cia perskaiciau, kad vilties turi tik tos, kuriu vyrai ne lietuviai....

Patarciau peskaityti visa tema ir ten rasi atsakyma, nes jau cia buvo kalbeta ne viena karta 4u.gif
Atsakyti
Perskaityt tema, tai perskaiciau:) bet kaip supratau, pasikeitus istatymui (kad galunes tik -e ir -iene) vyro pavarde pasilikti pavyko tik toms, kuriu vyru pilietybe ne lietuvis. O gal dar kam nors pavyko, kai vyras lietuvos pilietis?
Atsakyti
QUOTE(Tiama @ 2007 01 24, 14:42)
Perskaityt tema, tai perskaiciau:) bet kaip supratau, pasikeitus istatymui (kad galunes tik -e ir -iene) vyro pavarde pasilikti pavyko tik toms, kuriu vyru pilietybe ne lietuvis. O gal dar kam nors pavyko, kai vyras lietuvos pilietis?

Aurelija Simutis gavo vyro pavarde, bet gavo per teismus. Jai reikejo rimtai pagristi, kodel nori pavardes ne pagal istatymus.

sioje temoje esu idejusi linka, kur viskas smulkiai surasyta, tik reikia netinget pasikapstyt internete.
Atsakyti
Och doh.gif , o aš vis dar neapsisprendžiau ką daryti su pavarde...., nors jau susituokėm pries 1,5 m., bet tik bažnyčioje. Kažkaip nebuvo laiko užregistruoti...
Atsakyti
Keisiu pavarde.Nors dar CMB uzsiminiau busimajam,gal noretu mano pavardes,bet jis kad susirauke biggrin.gif Na,tai sakau:juokauju biggrin.gif
Bet dabar jau nusprendem nebesituokti CMB verysad.gif tik baznycioje.Taciau kai po vestuviu ten nueisim,tai imsiu vyro pavarde ir tapsiu ne -iene,bet -ė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 07, 20:25)
Keisiu pavarde.Nors dar CMB uzsiminiau busimajam,gal noretu mano pavardes,bet jis kad susirauke biggrin.gif Na,tai sakau:juokauju biggrin.gif
Bet dabar jau nusprendem nebesituokti CMB verysad.gif tik baznycioje.Taciau kai po vestuviu ten nueisim,tai imsiu vyro pavarde ir tapsiu ne -iene,bet -ė wub.gif

aš ir pasirinkau -ė thumbup.gif kaip man patinka ši mano naujoji pavardė wub.gif bet truputi suskaudo širdeklė kai padavė naujas teises,o senąsias perkirpo cry.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2007 02 07, 20:40)
aš ir pasirinkau -ė  thumbup.gif kaip man patinka ši mano naujoji pavardė  wub.gif bet truputi suskaudo širdeklė kai padavė naujas teises,o senąsias perkirpo  cry.gif

tikiu,kad gaila verysad.gif Verksiu ir as kai kortele mano kirps...O taip patinka man ji.Tokia jauna ten,grazi biggrin.gif Bet gerai ir nauja bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 07, 20:44)
tikiu,kad gaila verysad.gif Verksiu ir as kai kortele mano kirps...O taip patinka man ji.Tokia jauna ten,grazi biggrin.gif Bet gerai ir nauja bus biggrin.gif

sako, kad moteris po vestuvių pagražėja hihihi.gif ploja.gif tad manau nuotraukytė bus dar gražesnė thumbup.gif
Atsakyti
Iskilo problema, reikia jusu pagalbos, gal kas padesit. Arteja musu vestuves, kai nunesem pareiskimus iskilo problema, as nenoriu imti vyro pavardes, bet vyras nori imti mano pavarde, kaip ir viskas gerai butu, bet nuvykus i Kauno CMB ir uzpildzius prasyma tuoktis, kur parasem, kad po santuokos as pasilieku savo pavarde, o vyras ima mano, mums pareiske, kad jei vyras ima mano pavarde as butinai turiu keisti savo pavarde na pvz. mano pavarde yra Ivanauskaite, tai po santuokos butinai turi buti Ivanauske, arba Ivanauskiene, bet tai juk moteru diskriminacija! Kodel vyram nereikia keisti savo pavardes, kai moteriai suteikia savo pavarde, kazkokia nesamone, gal kam teko su tuo susidurti, nes man atrodo visiska nesamone, gal kas is jusu nusimanot istatymuose ir padesit, nes visiska nesamone, kad turiu keisti savo pavarde, vien todel, kad vyras ims mano pavarde, ieskojau internete informacijos, bet neradau.
Atsakyti