Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(ikristute @ 2007 02 11, 03:49)
Iskilo problema, reikia jusu pagalbos, gal kas padesit. Arteja musu vestuves, kai nunesem pareiskimus iskilo problema, as nenoriu imti vyro pavardes, bet vyras nori imti mano pavarde, kaip ir viskas gerai butu, bet nuvykus i Kauno CMB ir uzpildzius prasyma tuoktis, kur parasem, kad po santuokos as pasilieku savo pavarde, o vyras ima mano, mums pareiske, kad jei vyras ima mano pavarde as butinai turiu keisti savo pavarde na pvz. mano pavarde yra Ivanauskaite, tai po santuokos butinai turi buti Ivanauske, arba Ivanauskiene, bet tai juk moteru diskriminacija! Kodel vyram nereikia keisti savo pavardes, kai moteriai suteikia savo pavarde, kazkokia nesamone, gal kam teko su tuo susidurti, nes man atrodo visiska nesamone, gal kas is jusu nusimanot istatymuose ir padesit, nes visiska nesamone, kad turiu keisti savo pavarde, vien todel, kad vyras ims mano pavarde, ieskojau internete informacijos, bet neradau.

labai cia jau keista viskas g.gif , bet nieko negaliu patarti, nes pati imu vyro pavarde smile.gif
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2007 01 04, 20:12)
jei vyras ne lt tai ir turėsi tokią pavardę kaip ir jo, su galūne -vich...

ax.gif MB irgi ne lt,ir jei kartais taip bus,kd tekėsiu, tai imsiu jo pavardę, patinka man, graži  biggrin.gif  ir dar savo visai norėčiau pasilikti.

MB tai danas, tai po vestuviu as imsiu jo pavarde nes mes abu to norim, man ji labai grazi ax.gif , tik galvoju po to kai pakeisiu, vos ne kiekvienam turesiu pasakot savo gyvenimo istorija, nes mes zadam gyventi LT smile.gif
Atsakyti
Merginos, jei MB pavardė baigiasi galūne -a, ar galėčiau ir aš imti pavardę visiškai tokią pat kaip jo, irgi su galūne -a? g.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_lelija @ 2007 02 11, 21:43)
Merginos, jei MB pavardė baigiasi galūne -a, ar galėčiau ir aš imti pavardę visiškai tokią pat kaip jo, irgi su galūne -a? g.gif

Manau ne...Galima tik -ienė ir neutrale -ė rinktis
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 11, 20:45)
Manau ne...Galima tik -ienė ir neutrale -ė rinktis

nu vat man rodos ir aš skaičiau, kažkur, kad negalima doh.gif
nu tada imsiu su galūne - ienė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_lelija @ 2007 02 11, 21:46)
nu vat man rodos ir aš skaičiau, kažkur, kad negalima  doh.gif
nu tada imsiu su galūne - ienė  tongue.gif

As rinksiuosi neitrale.Bet ne del to,kad daugelis ja renkasi.Neutrali man kazkaip mielesne.Dar nesinori buti iene...Labai jau tada sena jauciuosi verysad.gif nors tai kvaila,bet taip jauciuosi ir tiek blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 11, 22:55)
As rinksiuosi neitrale.Bet ne del to,kad daugelis ja renkasi.

Tikrai ne daugelis, dar tik mazuma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zole @ 2007 02 12, 11:32)
Tikrai ne daugelis, dar tik mazuma smile.gif

po sios vasaros ir ateinanciais metais,tai ė tikrai bus zymiai daugiau,nei ienė...
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 12, 10:37)
po sios vasaros ir ateinanciais metais,tai ė tikrai bus zymiai daugiau,nei ienė...

Ir teisingai, uzteks leistis diskriminuojamoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 12, 11:37)

as igi imsiu su -ė, jau apsisprendziau biggrin.gif
tik kad dar idomiau butu, sutrumpinsiu savaja lotuliukas.gif
o siaip praeita savaite skambinau i CMB, tai sake arba -ienė, arba -ė, jokiu ten -a smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 02 11, 22:55)
As rinksiuosi neitrale.Bet ne del to,kad daugelis ja renkasi.Neutrali man kazkaip mielesne.Dar nesinori buti iene...Labai jau tada sena jauciuosi verysad.gif nors tai kvaila,bet taip jauciuosi ir tiek blush2.gif

va, va pasirodo ne as viena taip galvoju, man irgi -iene atrodo, kad sendina ir as sena jausciausi smile.gif
Atsakyti
aš imčiau -ė. Norėčiau gyvenime daug keliauti, tai manau būtų mažiau nesusipratimų kitose šalyse. O ir ta galunė tokia tik pripratimo reikalas. tikiu, kad kada nors ji visai įprastai skambės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Christa: 21 vasario 2007 - 15:34
QUOTE(balta_lelija @ 2007 02 11, 21:43)

As irgi noriu originalios vyro pavardes, kuri kaip tik baigasi galune -a. Ir nenoriu jos iskraipyti jokiom -e ir -iene...bet kiek skambinau, kiek visur ieskojau budu kaip nekeisti tos galunes, pasirodo lietuviu kalba tokia brangi, kad galune keisti yra tiesiog butina.... unsure.gif
Atsakyti