Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

o aš visada labai norėjau būti -IENĖ lotuliukas.gif man labai graži ši lietuviška tradicija, todėl jokių svartymų net nebuvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Ar pačiai patapus -iene galima dukrą užregistruoti neutralia pavarde?
Kas dėl vyrų, tai koks jiems skirtumas, kokią pavardę pasiims būsimoji žmona, juk ne jam reikės jos pasirinkta pavarde vadintis, priprasti, pasirašinėti, pasikeisti begalias dokumentų... doh.gif Negi, tokia pora, jei žmonos pavardė ne tokia kaip vyro su -iene pabaiga, jau nėra šeima? g.gif
Atsakyti
Maniskis tai labai nori, kad tureciau dvuguba pavarde per bruksneli. Man paciai tai didelio skirtumo nera, nes man ir mano ir jo pavardes patinka, todel turbut darysiu taip, kaip jis nori ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gita_tiesiog @ 2007 03 22, 15:26)
Maniskis tai labai nori, kad tureciau dvuguba pavarde per bruksneli. Man paciai tai didelio skirtumo nera, nes man ir mano ir jo pavardes patinka, todel turbut darysiu taip, kaip jis nori  ax.gif

as tai darysiu, kaip noriu as smile.gif

Netures itakos man nei tevai, nei uosviai, nei vyras. Man ir atrodo, kad seima, tai ne pavarde, o tarpusavio supratimas, pagarba.

Nezinau kodel, bet vyro uzsispyrimas del zmonos pavardes - lyg kazkoks nepasitikejimas ja, jauciasi nuosavybes jausmas doh.gif

bet kaip sakant, kiekvienam savo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Asarele @ 2007 03 22, 16:31)
as tai darysiu, kaip noriu as smile.gif

Netures itakos man nei tevai, nei uosviai, nei vyras. Man ir atrodo, kad seima, tai ne pavarde, o tarpusavio supratimas, pagarba.

Nezinau kodel, bet vyro uzsispyrimas del zmonos pavardes - lyg kazkoks nepasitikejimas ja, jauciasi nuosavybes jausmas  doh.gif 

bet kaip sakant, kiekvienam savo  drinks_cheers.gif

na, nemanau, kad maniskis laiko mane savo nuosavybe. Tiesiog, kaip jau sakiau, man patinka abieju pavardes ir nejauciu didelio skirtumo ar pas mane bus jo ar abieju pavardes. Todel jei jam labiau patinka dviguba pavarde, tada pasirinksiu si varianta.
Atsakyti
QUOTE(gita_tiesiog @ 2007 03 22, 16:37)
na, nemanau, kad maniskis laiko mane savo nuosavybe. Tiesiog, kaip jau sakiau, man patinka abieju pavardes ir nejauciu didelio skirtumo ar pas mane bus jo ar abieju pavardes. Todel jei jam labiau patinka dviguba pavarde, tada pasirinksiu si varianta.

man atrodo, labai asmeniskai priemei mano zodzius. Netaikiau tau. Tik issakiau savo nuomone.
Atsakyti
kai ėmiau vyro pavardę net nemąsčiau kad galėčiau pasilikt savo ar per brūkšniuką, nes man tos diskusijos ir bandymai kažką įrodyt kažkokie keisti, tiesa mano vyras būtų priėmęs bet kokį mano sprendimą vienodai, tai man ir nereikėjo nieko įrodyt nei sau nei savo vyrui.
Atsakyti
O aš iki pareiškimo padavimo CMB vis pasvarstydavau kokią pavardę pasilikti po sutuoktuvių: ir mergautinė pavardė patinka, ir būsimojo vyro pavardė nieko. Tad vis maiviausi ir erzinau būsimąjį vyrą kad teks jam manają pavardę priimti lotuliukas.gif

Tačiau likimas viską sutvarkė taip kaip sutvarkė. Per tuos rūpesčius vestuvių planavimo išėjo taip, kad pareiškimą tuoktis nubėgom paduoti likus kelioms minutėms iki CMB darbo laiko pabaigos. Ir buvau visai pamiršusi, kad reikės apsispręsti dėl pavardės..... Buciau is anksto gerai apgalvojusi..... doh.gif Bet labai spaudė laikas, todėl daug nesvarstydama pasilikau vyro pavardę su -ienė galūne. Taip ir baigėsi mano visi "maivymaisi" lotuliukas.gif ax.gif

Dabar laukiu sutuoktuvių dienos, bandau pratintis prie naujosios pavardės ir vis svarstau ar tas mano skubotas apsisprendimas buvo teisingas.... ojojoj kaip gaila mergautines pavardės blush2.gif Bet.... jau nieko nebepakeisi - bus gerai kaip bus mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Nenius @ 2007 05 03, 22:40)
Dabar laukiu sutuoktuvių dienos, bandau pratintis prie naujosios pavardės ir vis svarstau ar tas mano skubotas apsisprendimas buvo teisingas.... ojojoj kaip gaila mergautines pavardės  blush2.gif  Bet.... jau nieko nebepakeisi - bus gerai kaip bus  mirksiukas.gif

Aš -ienė ax.gif
bet man dar sunku prie jos priprasti... mama kartas nuo karto dar pašaukia -aite, dokumentų -ienės pavarde dar neturiu doh.gif
bet pati pavardė labai patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_lelija @ 2007 05 04, 09:35)
Aš -ienė  ax.gif
bet man dar sunku prie jos priprasti... mama kartas nuo karto dar pašaukia -aite, dokumentų -ienės pavarde dar neturiu  doh.gif
bet pati pavardė labai patinka  wub.gif

nieko su laiku priprasi, as jau save po biski pratinu prie naujos pavardes tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 05 04, 09:58)
nieko su laiku priprasi, as jau save po biski pratinu prie naujos pavardes tongue.gif

ooooo, iš anksto jau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_lelija @ 2007 05 04, 10:50)
ooooo, iš anksto jau  mirksiukas.gif

paskui bus lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti