Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(bride @ 2007 03 04, 00:17)
Aha, man irgi klausimas. gerai, kad maniškiams tas pats buvo, kaip su pavarde darysiu

Visas pasaulis iskavaiso doh.gif Negaliu patiketi,kad taip buna verysad.gif Kosmaras.Pykciai del kazkokiu pavardziu verysad.gif
mano tai bus ir juokinga ir retka.Na,as jau prie jos pripratau ir esu laiminga,kad ir as ja turesiu.
Nu,bet kosmaras,tikrai.Del pavardes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 03 03, 15:42)
mano pavardė labai reta, visad norejau ją išsaugot. Vyras sutiko pasirinkt mano pavarde. Viskas buvo nuspresta, bet po vestuvių jo tėvai iškėlė ultimatumą, arba giminė arba pavardė. Jie kategoriškai neleido jam pasikeis, nes tada pasakė, visi keliai į buvusią šeima dings... Taigi dabar mes gyvename skirtingimis pavardėmis, bet abu žinom, kad vaikai turės tik mano pavardę.

nu bet nesveiki biski tie zmones, del tokiu dalyku, pasiryze net nebendraut tarpusavyje doh.gif bet man regis cia tik grasinimas.....paziureciau, kiek ilgai jie taip tvertu....anukus juk visvien nores pamatyt 4u.gif praeitu ta pykcio banga ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 03 03, 16:42)
mano pavardė labai reta, visad norejau ją išsaugot. Vyras sutiko pasirinkt mano pavarde. Viskas buvo nuspresta, bet po vestuvių jo tėvai iškėlė ultimatumą, arba giminė arba pavardė. Jie kategoriškai neleido jam pasikeis, nes tada pasakė, visi keliai į buvusią šeima dings... Taigi dabar mes gyvename skirtingimis pavardėmis, bet abu žinom, kad vaikai turės tik mano pavardę.

Oho g.gif . As nebuciau isdrisus taip. Is pagarbos savo vyrui ir jo seimai.
Mano politika tokia: jei jau nori teketi, tai pasiimk vyro pavarde arba pasilik pavarde ir buk "per bruksneli" iene.
Man nepatogumu nemazai buvo, kai pasiemeiau pavarde ir dar bus, nes jau daug kas zino mane kaip "yte". Bet magistra jau spesiu apsiginti kaip"iene", tai gal kaip nors isidemes. Kai tekejau, tekejau su ta mintim, kad nuo siol vyro pavarde garsinisiu bis.gif . Tik va kai su anyta pradejau nesutart, tai ir manoji pavarde( kadangi tokia pati kaip ir jos) truputuka nebepatinka. Ai bet apsiprasiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 03 03, 16:42)

O jeigu ir vyras bei tuo labiau vyro tėvai šitaip galvoja? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucky81 @ 2007 03 04, 18:27)
Oho  g.gif . As nebuciau isdrisus taip. Is pagarbos savo vyrui ir jo seimai.
  Mano politika tokia: jei jau nori teketi, tai pasiimk vyro pavarde arba pasilik pavarde ir buk "per bruksneli" iene.

Mano nuomone truputi kitokia. Jei jau vyras nori vest, tai ir jis gali pasiimt zmonos pavarde, jeigu jis pats nori. o del tos pagarbos vyrui ir jo seimai, tai galima ir is kitos puses pasakyt: jei vyras neima zmonos pavardes, vadinas, jis negerbia zmonos ir jos seimos. aisku, Lietuvoj turime senas tradicijas del pavardes, bet siais laikais galima daryt, ka nori, kad tik abu sutuoktiniai tam pritartu. cia tik mano kukli nuomone rolleyes.gif
Atsakyti
As tekedama pasiemiau vyro pavarde is pagarbos jam. Net mintis neatejo pasilikti savo. Kaip chorisste minejo tai tik sena lietuviska tradicija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bum @ 2007 03 07, 17:45)
Visiškai sutinku  drinks_cheers.gif

as ir drinks_cheers.gif

QUOTE(Linciukinas @ 2007 03 07, 21:40)
As tekedama pasiemiau vyro pavarde is pagarbos jam. Net mintis neatejo pasilikti savo. Kaip chorisste minejo tai tik sena lietuviska tradicija  4u.gif

nu ta akcentuojama pagarba vyrui... doh.gif
tai jau tos kur pasilieka savo- negerbia... ne tuo pagarba zmogui matuojama schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zole @ 2007 03 08, 09:35)
as ir drinks_cheers.gif
nu ta akcentuojama pagarba vyrui... doh.gif
tai jau tos kur pasilieka savo- negerbia... ne tuo pagarba zmogui matuojama schmoll.gif

Pritariu drinks_cheers.gif
As pasilikau savo pavarde (nes vienintele Lietuvoj ax.gif ) ir per bruksni -iene (nes pavarde trumpa, ir su -e labai kvailai skamba)
Maniskis ta ir pasiule wub.gif
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2007 03 07, 12:27)
Mano nuomone truputi kitokia. Jei jau vyras nori vest, tai ir jis gali pasiimt zmonos pavarde, jeigu jis pats nori. o del tos pagarbos vyrui ir jo seimai, tai galima ir is kitos puses pasakyt: jei vyras neima zmonos pavardes, vadinas, jis negerbia zmonos ir jos seimos. aisku, Lietuvoj turime senas tradicijas del pavardes, bet siais laikais galima daryt, ka nori, kad tik abu sutuoktiniai tam pritartu. cia tik mano kukli nuomone  rolleyes.gif

Pritariu thumbup.gif , ner cia ko vyrams nuolaidziauti, juk gyvenam siais laikais ne proteviu, nera reikalo sokti pagal vyro ir jo gimines dudele, reikia ir mus gerbti!
Atsakyti
na man mano pavarde tai labai patinka...net labai, as ja tiesiog dievinu,ji man labai tinka lotuliukas.gif bet vyro irgi visai nieko,beto jis kai uzsiminiau tai net minciu neturi pasiimti mano pavarde,tai teks jo imto..as sau labai keistai skambesiu, man dar vis jauciu noresis prisistatineti savo aites pavarde, bet jauciu kaip geda bus na tokia ne geda bet toks keistas jausmas drovumas gal koks prie savo vyro kam nors skambinant prisistatinet jo pavarde,jis jausis toks pagerbtas ir erzinsis...jau zinau bigsmile.gif
Atsakyti
na aš pasiėmiau savo vyro pavardę, kažkaip nė nesvarsčiau apie kitą variantą, bet betkokiu atvėju, ne iš jokios pagarbo, o tiesiog, kad taip priimta, aš buvau pasirengus turėti vyro pavardę, o jei būčiau labai norėjusi išlaikyti savo pavedę būčiau rinkusis tą variantą per brūkšnelį ax.gif , kažkaip man regis šeima yra šeima ir ji turi turėti kažkokį bendrą dalyką, tai yra pavardę, o kad pavarde dažniausiai gaunam iš vyro, taip jau susiklostė, tokios tradicijos atėjo iš seniai ir kodėl dabar turėtume jas keisti, pernelyk dažnai dabar pakvimpa feminizmu tongue.gif
Atsakyti
Na visai nesuprantu tokiu vyru, kurie mano jei jau tu teki butinai ir niekaip kitaip turi vadintis iene. Ir dar butent tada kai sako: Tai gal tu manes negerbi. Nu kokia cia nepagarba. Gi ta pavarde ne pasaulio pabaiga. Man patinka mana pavarde, tad pasakiau noriu per bruksneli. Is pradziu nelabai kaip regavo, bet dabar viskas OK thumbup.gif
Cia man dar busima uosviene padejo biggrin.gif
Atsakyti