QUOTE(Iride @ 2011 02 22, 20:26)
Mano manymu, net dvi priezastys, kurios skatina endo atsiradima gali buti siejamos su bakterijomis. Pirmiausia, bakterijos gali sukelti ivairius uzdegimus, o jie gali paskatinti endo atsiradima. Mano atveju keli gydytojai patvirtino, kad endo galejo issivystyti del ilgai turetos ureaplazmos, kuri prie viso to skatindavo ir daznus cistitus. Antra, bakterijos gali paveikti imunine sistema, ja isderinti. O imunines sistemos sutrikimai taip pat laikomi endo priezastimi.
Man atrodo, kad is vis nera vienos taisykles visiems..
Pvz mano atveju: lankiausi pas ginius bent karta i metus, niekada neturejau jokiu cistu. Zodz buvau kaip sakant "priziurima" ir "sveika". Visi gydytojai numodavo ranka i mano tepliojimus ir skausmingas mmm. Kol vieno kasmetinio patikrinimo metu nerado endo cistos, o po laparoskopijos paaiskejo, kad cista ir ant kitos kiausides ( kurios echo nesimate ) ir visas kitas buketas su endo IV stadija...Nelabai man tikisi, kad ji sitaip isbujojo per metus!!
Beje ureaplazmos tyrimas pas mane neigiamas.
Man kazkaip atrodo, kad pas mane ji yra paveldeta. Mano pusseserei taip pat isoperuota endo IV stadija. Nezinau is kur sitas brudas, nes pas mano mama endo nera, o abi mociutes buvo daugiavaikes ( galima speti, kad endo taip pat nebuvo ).
Beje, mergickos, man viena gyde ( ne ginekologe ) iskele tokia teorija, kazi kaip ji jums pasirodys
Kai sprogo Cernobilio atomine, mes tuomet buvom mazos mergaites. Itaria, kad visa tai gali buti radiacijos pasekme

Nes dabar stebimas ypatingas endo pikas!
Papildyta:
QUOTE(Ice tea @ 2011 02 23, 09:38)

Tuomet drasiai gali prasytis nuolaidos