Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 4 tema

oj su savo šūstrom žirklėm nekerpalioju nieko išskyrus audinius biggrin.gif vyras kažkada buvo pasiemęs, kažką norėjo nukirpt, gavo per makufelį lotuliukas.gif suprato iš kart, kad žirklės siuvėjui yra rimtas dalykas

coco, nežinau, neatsimenu pavadinimo, buvo gražiai įpakuotos, bet kažkoks pavadimas neužsiciklino, bet kainikė gera, o mano mama atvažiavusi akis išpūtė kokios fainos žirklutės thumbup.gif

fedoska, laukiam su pirmais strigais tavęs biggrin.gif

beja, išbandėm tas paskutinias mano siūtas vilnos kelnytes kur spalvotos, geros, atlaikė nemažą tvaniuką, nė nesudrėko, o nuėmus net vidinėj pusėj nesijautė labai šlapia, sakiau dar iš to pačio audinio vilnos įklotus pasiūsiu, nes žinau, kad kaikurioms mamoms labai gelbėja ax.gif
dar reik išbandyt tas trys viename, gal šianakt, nes praeitą naktį vaikas labai jau raudojo, krūminiai kalasi, jetus kaip sunku jam unsure.gif nu gal ši naktelė bus geresnė

reik varyt į tą pačią išparduotuvę tos spalvotos vilnos prisipirkt, nes kolkas ir pigus variantas palyginimai su interlokine vilna ir labai puikiai laiko, manau net nelanolizuotos atlaikytų, o ir vizualiai mane tenkina vaizdelis ax.gif

Atsakyti
nu ir pavariau, norejau parasyt spulytes, o gavosi siulytes.. Sorry blush2.gif nu cia tas pats kas riteles blush2.gif

o zirkles as paprastesnes pirkau, ne tokias brangias, kaip 40 Lt, bet kerpa puikiai, aisku naudoju tik audiniams 4u.gif

QUOTE(gitulia @ 2011 02 28, 13:02)
Kalba kaip suprantu ejo apie plastikines riteles, ant kuriu vyniojasi siulas ir dedasi i masina, kur apatinei siulei eina  biggrin.gif
As papildomai nieko nepirkau, man uzteko to kas buvo komplekte - tu riteliu buvo ar trys ar keturio, adatu man atrodo pakelis buvo, bet per tuos metus dar ne vienos nesulauziau, nors siuvau ir oda net keturguba su kailiu  biggrin.gif , pedele buvo metymui, uztrauktukui isiuti ir dar tokia permatoma. Tai man praverte kol kas visos trys, labiausiai ta permatoma patinka, man su ja tiesiau einasi siuti, o ir uztrauktuko isiuvimo pedele praverte kai siuvau maisiuka, labai graziai isejo isiuti tik jos pagalba. Daugiau kaip ir nieko nereikia pradinokui.
Kai susipazinsi su masina, visada galima dasipirkti kai ko prireiks.
Tiesa nusipirk is karto adatu=smeigtuku su galvutem , labai pravercia kai tingi pastriguotis, tai su adatelem susidaigstai ir siuvi  biggrin.gif  Ir ardikli, kai kreivai nusiuvi, patogu isardyt, bet pas mane jis prie masinos komplekte buvo. Siaip jis irgi labai pigus kokie 3 lt tekainuoja  mirksiukas.gif

Tiesa, meduolia dar sako, geros zirkles labai reikalingos. Tik as pirkau biski pigesnes, bet man irgi gerai kerpa, tik pardaveja perspejo niekada nekirpti popieriaus su jom, kitaip bus ate zirklem. Taigi jas tik medziagai naudoju, tai eina kaip per sviesta  thumbup.gif

koks tankas cia taip siuna? unsure.gif mano Viktoria jei kiek storiau pakrauni tai jau vos veza, arba neveza.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(meduolia @ 2011 02 28, 14:22)

reik varyt į tą pačią išparduotuvę tos spalvotos vilnos prisipirkt, nes kolkas ir pigus variantas palyginimai su interlokine vilna ir labai puikiai laiko, manau net nelanolizuotos atlaikytų, o ir vizualiai mane tenkina vaizdelis  ax.gif

o kur cia tokia isparduotuve? gal vilniui kazkur?.. ax.gif
Atsakyti
sveikos,

ui, pavydžiu aš jum to litexo blush2.gif
meduolia, jei jau važiuoji - o tau nebūtų persunku ir man kokį gabaliuką prigriebti ir išsiusti blush2.gif (ot nagla aš doh.gif )

dėl žirklių kalbat - man neseniai spaudės užrodė gerą dalyką, o vakar ir mūsų akvikoj pamačiau- toks kaip picos peiliukas apskritas, kerpi per viršų. tik jam reik spec. kilimėlio kad neatčiptų (ir kad parketo nesugadintų biggrin.gif ). tai visas komplektas kainuoja~ 100 lt. ar niekas tokių nebandėt?
pagalvojau, jei tik pjautų gerai, tai išprašyčiau dovanų kokiai nors progai. bet neduoda ten pabandyt - viskas supakuota.
o aš su savom viską kerpu, gal negerai darau? blush2.gif man močiutė tokias senovines savas padovanojo, bet žiūriu jos prasčiau pradėjo kirpti. na tai pasaugosiu dabar blush2.gif

dėl mašinos - man tėvukai janome nupirko, turguj. paprastutė, jokių elektorinių funkcijų išsk. pedalą. su garangija. tai idomi ta garantija gariūnuose biggrin.gif sugedo karta ji pas mane, atvažiavo toks senukas, išrinko mašina (kaip suprantu - tokį modelį matė pirmą kartą) ir mes su juo kartu ieškojom kur gedimas, o kai suradom kad tokia spyruoklė nulužo - jus galvojot naują užsakinėjom? ne, jis su replėm padarė kilputę, sukabino - ir viskas po šiolei puikai veikia. tai po to karto jei kas netaip - aš pati viską išrenku, apžiūriu, pataisau. šiaip ji patikimai atrodo, tik keliose vietose tos spyruoklės vis nušoka.
tepiau neseniai iš esmės pirmą kartą per 4 metus - nes pradėjo zigzagą tiesiai varyt. tai išrinkau, jokio gedimo neradau, viską sutepiau - vėl gerai siuva.
kas dėl janome - tai jo, su plonais audiniais sunkiai tvarkosi.
Papildyta:
prisižiūrėjau į jūsų grožybes ir taip nagai niežtėjo biggrin.gif pasiuvau va vilnonį "cover", va ale vilna tokia ne visai sauskelnėms pritaikyta. čia jos du sluoksniai plius du sluoksniai įkloto. laiko tai šiaip sau - mažą sisiuką atlaikė be problemų net nepastebėjau prisilietus vis, kol dičkė nepasakė kad jai smirda. o kai buvom pas babą ir mažė laikė ir nesisiojo pusę dienos, tai tik grįžus namo pavarė - visa sofa peršlapo doh.gif

user posted image

beje, kad priekis nestyrotų taip, patį priekį kiek pasiaurinau (ausytes arčiau viens kito padariau) ir gumos netempiau. tai visai ir nekyša, ir pilvuko nespaudžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xena: 28 vasario 2011 - 15:16
QUOTE(xena @ 2011 02 28, 15:03)
sveikos,

ui, pavydžiu aš jum to litexo  blush2.gif
meduolia, jei jau važiuoju - o tau nebūtų persunku ir man kokį gabaliuką prigriebti ir išsiusti  blush2.gif (ot nagla aš  doh.gif )

nu jeigu labai gera būsi biggrin.gif
sekantį kartą kai važiuosiu prisipirksiu daug, o poto bandysim, žiūrėsim ar tau kas tiks, jeigu tiks, dalinsimes kaip nors ax.gif

gerai čia nupasakojai apie savo mašinos istoriją doh.gif biggrin.gif su mano charakteriu jau nežinau kur tie pardavėjai iš gariūnų būtų blush2.gif biggrin.gif užsikartakošinčiau, nors gal dabar tik taip atrodo rolleyes.gif

xena, palauk normalios vilnos, šiaip vizualiai labai stilingas coveris atrodo thumbup.gif na toks žinai kaip čia pasakius tiksliau vintage vilna biggrin.gif kaip iš močiutės paltuko, gražu bet jei jau vieno sysiaus neatlaikė tai lievai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolia: 28 vasario 2011 - 15:16
QUOTE(meduolia @ 2011 02 28, 15:14)
nu jeigu labai gera būsi  biggrin.gif
sekantį kartą kai važiuosiu prisipirksiu daug, o poto bandysim, žiūrėsim ar tau kas tiks, jeigu tiks, dalinsimes kaip nors  ax.gif

gerai čia nupasakojai apie savo mašinos istoriją  doh.gif  biggrin.gif su mano charakteriu jau nežinau kur tie pardavėjai iš gariūnų būtų  blush2.gif  biggrin.gif užsikartakošinčiau, nors gal dabar tik taip atrodo  rolleyes.gif

xena, palauk normalios vilnos, šiaip vizualiai labai stilingas coveris atrodo  thumbup.gif na toks žinai kaip čia pasakius tiksliau vintage vilna  biggrin.gif kaip iš močiutės paltuko, gražu bet jei jau vieno sysiaus neatlaikė tai lievai  unsure.gif

ačiū 4u.gif
gerai, laukiu biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
Klausykit, o as turiu paltines medziagos truputi,vilna. Gal galeciau ja pritaikyt? Kazi, iklotams tiktu? Ji tokia storoka, kaip paltine
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2011 02 28, 15:39)
Klausykit, o as turiu  paltines medziagos truputi,vilna. Gal galeciau ja pritaikyt? Kazi, iklotams tiktu? Ji tokia storoka, kaip paltine

įklotams tai tikrai tiks. nežinau kiek ji storoka pas tave, bet iš bėdos galima ir tokį "coverį" pasidaryt.
arba pasiūti trauzus iš plonesnės vilnos, o tą įsiūti dėl garantijos.
mes ir trauzų iš paltinės medžiagos turim.
user posted image
Atsakyti
Supratau, tada naudosiu iklotams, nes spalva negrazi biggrin.gif Kiek suprantu, vaikas maziau jaus dregme su vilnoniu iklotu?
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2011 02 28, 14:59)
koks tankas cia taip siuna?  unsure.gif  mano Viktoria jei kiek storiau pakrauni tai

Jei gerai pamenu tai Janome 525. Veza storus dalykus tikrai neblogai. Kartais aisku biski pasioziuoja, apatini siula pavelia kai prievartauju, bet man kai nepardavimui tai gerai. Jo su plonais tai sunkiau truputi, reik labai prisiderint, bet susitart neparodiniam variantui iseina biggrin.gif
reik man kada nufotkint ta savo storuli roguciu voka pasigirt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2011 02 28, 15:14)
nu jeigu labai gera būsi  biggrin.gif
sekantį kartą kai važiuosiu prisipirksiu daug, o poto bandysim, žiūrėsim ar tau kas tiks, jeigu tiks, dalinsimes kaip nors  ax.gif

gerai čia nupasakojai apie savo mašinos istoriją  doh.gif  biggrin.gif su mano charakteriu jau nežinau kur tie pardavėjai iš gariūnų būtų  blush2.gif  biggrin.gif užsikartakošinčiau, nors gal dabar tik taip atrodo  rolleyes.gif

xena, palauk normalios vilnos, šiaip vizualiai labai stilingas coveris atrodo  thumbup.gif na toks žinai kaip čia pasakius tiksliau vintage vilna  biggrin.gif kaip iš močiutės paltuko, gražu bet jei jau vieno sysiaus neatlaikė tai lievai  unsure.gif

Meduolia, o po kiek tuos vilnonius audinukus perki? as ir visai prisideciau prie pirkinio jei kaina nesikandzioja?. blush2.gif
Atsakyti
aš irgi noriu, aš irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2011 02 28, 15:55)
Supratau, tada naudosiu iklotams, nes spalva negrazi  biggrin.gif Kiek suprantu, vaikas maziau jaus dregme su vilnoniu iklotu?

na, kol mano mažė buvo maža, dėjau vilnonį įklota apačioj medvilninio į paprastą sauskelnę. o vilnonių kelnių nedėjau. kuo puikiausiai sulaikydavo drėgmę, ypač vasarą gerai buvo.
prie kuno vilnos niekad nebandžiau dėti, nors viena pažįstama pasakojo kad taip dermatytą išgydė. bet tu pažiūrėk ar tavo vilna nesikandžioja, pati ją prie veido ar prie kokios švelnesnės vietos priglausk. tada suprasi, ar galima ją prie kūno dėti ar geriau kur paslėpti.
Atsakyti