Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(SSDD @ 2011 02 07, 14:27)
ne apie tai kalba eina. vaisingas gal ir nustatysi, bet PRIEŠ JAS tiksliai nežinosi, kada jos bus. o smileysex.gif kelios dienos prieš vaisingas dienas gali pasibaigti netikėtais rezultatais.


Tai gal kažkas nelabai aišku su terminu "vaisingos dienos"? smile.gif Vaisingos dienos tai ne tas laikas, per kurį gali būti apvaisintas kaiušinėlis (iki 24val laikotarpis), bet dienos, kuomet spermatozoidams yra tos "palankios sąlgos laukti". Nepalankiomis sąlygomis spermatozoidai žūva per 2-3 val. Taigi tos "kelios dienos" prieš vaisingas dienas nieko nereiškia.
Bet kaip atskirti tas vaisingas dienas, jau kitas klausimas. Reikia "įgudžių", ne tik teorijos. Su BT paprasčiau (šiuo metodu tik galima nustatyti, kad vaisingos dienos jau praėjo), bent jau man. Nustatei kada buvo O ir ramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesigilink: 07 vasario 2011 - 14:43
nesigilink, na nustatei kada buvo O, po to - ramu, iki mmm. tai pusė mėnesio. bet po mm jau nebe taip ir ramu iki laiko po O. tai kad ne toks ir ilgas tas laikas "ramusis" gaunasi. aš tą norėjau pasakyti smile.gif ir iš Horo parašyto "myliuosi kada noriu" gaunasi visiškai nebe kada noriu. arba papildomai išlaidauju durexams, kurie deja deja irgi mėgėjai pavesti. kaip bebūtų, labai jau daug čia visokių niuansėlių. sumum sumarum šito metodo patikimumas tikrai ne per daug aukštas gaunasi... toli gražu nepakankamai aukštas, kad TIKRAI daugiau vaikų nebenorinti šeima galėtų juo ramiai naudotis...
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2011 02 07, 14:47)
nesigilink, na nustatei kada buvo O, po to - ramu, iki mmm. tai pusė mėnesio. bet po mm jau nebe taip ir ramu iki laiko po O. tai kad ne toks ir ilgas tas laikas "ramusis" gaunasi. aš tą norėjau pasakyti  smile.gif ir iš Horo parašyto "myliuosi kada noriu" gaunasi visiškai nebe kada noriu. arba papildomai išlaidauju durexams, kurie deja deja irgi mėgėjai pavesti. kaip bebūtų, labai jau daug čia visokių niuansėlių. sumum sumarum šito metodo patikimumas tikrai ne per daug aukštas gaunasi... toli gražu nepakankamai aukštas, kad TIKRAI daugiau vaikų nebenorinti šeima galėtų juo ramiai naudotis...


Na kaip supatau Horo labai aiškiai ir pamato ir jaučia vaisingas dienas, ir visą tai derina su prezervatyvais.

Bejei šie metodai tinka šeimai, kurie TIKRAI vaikų nebenori, bet tada turi per vaisingas dienas susilaikyti ir jokių "o gal praslysim". Na čia reikia dėti pliusus ir minusus kaip kuriai šeimai geriau. Vieniems gal geriau susilaikyti tam tikrą laiką, bet kitom dienom nesisaugoti, kiti pasitiki svetimkūniais gimdoje, kenčia šalutinius poveikius, bet gali mylėtis betkada, kiti įvairiom cheminėm priemonėm, kiti barjerinėm ir t.t. Visi renkasi kaip kam geriau ir patogiau smile.gif

O dėl sumum sumarum, tai nesutikčiau. T.y. nesutinku, jog nuo to, kad jums netinka metodas, jis tampa nepatikimas. Jei laikaisi visų taisyklių, šio metodo patikimumas aukštas. Aišku tai nėra taip, kaip tarkim su spirale, "įmonatvo" ir iškart viskas "veikia". Kad būtų galima susilaikyti minimumą dienų, reikia to mokytis ne vieną ciklą.
Šis metodas negali būti 100% vien pliusas, kaip ir kitos priemonės turi minusų (ne apie patikimumą kalbu), bet kaip jau rašiau visi mes pasirenkam sau priimtiniausią.
Kitoj temoj esu rašiusi, kad man tik nepatinka, jog šis metodas iš kart atmetamas net nepasidomėjus, o gal kaip tik tai šeimai, kuri nepasidomėjusi atmetė šis metodas būtų pats tinkamiausias ir priimtiniausias.
Pvz tie kurie naudojasi prezervatyvais - jie prezervatyvų naudojimo dienų skaičių gali stipriai sumažinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesigilink: 07 vasario 2011 - 15:21
SSDD, nesigilink gana aiškiai atsakė. Nustatyti "pavojingą" periodą, t.y. potencialiai vaisingas dienas, vadovaujamasi kitais vaisingumo požymiais: gimdos kaklelių gleivių ir pačio gimdos kaklelio stebėjimu, bei atsižvelgiama į praėjusių ciklų duomenis.
Mergina, kuri nežino kada jos vaisingos dienos šias priemones naudotų tiesiog kiekvieno meilės seanso metu: pataikytų ir į nevaisingas ir į vaisingas dienas. Tačiau visiškai nevaisingomis dienomis kontracepcijos priemonės nėra reikalingos, tarkim paprasčiausiu būdu, tiesiog matuojant bazinę temperatūrą, užfiksavus ovuliaciją, galima kiek mažiau nei 2 savaites nenaudoti jokių kontracepcijos priemonių, nes tai absoliučiai nevaisingas metas thumbup.gif Ir šiaip manau, kad gerai yra žinoti, kada yra vaisingos dienos. Tuo metu užsiimat meile gali pasirinktis "rimtesnes" priemones: tarkim naudoti extra safe prezervatyvus, arba derinti kelias priemones (prezervatyvai, NLA, žvakutes), atsitikus bėdai tarkim nusimovus ar plyšus prezervatyvui, neištirpus žvakutei, ar pagaliau partneriui užsisvajojus (šiaip aš NLA nepropoguoju, nes turiu kelias drauges, kurios taip supa mažylius) visda žinosi, ar reikia imtis ekstra kontracepsijos, nes galbūt tai yra visai nebūtina ir kam gauti bereikalingą hormonų "bombą".
Dėl šios priežasties savo kūną pažinti gali bet kuri moteris ir ciklo pastovumas tam neturi jokios reikšmės. Yra tam tikros taisyklės ir formulės, kuriomis vadovaujantis, tikrai neprašausi pro šalį. Mano pačios tokia filosofija: jei suabejoju, geriau naudoju prezervatyvus, bet jei esu tikra, kad tai nevaisingas metas, neeikvoju jų be reikalo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 02 07, 01:50)
Tadam param biggrin.gif kol kas tik apie apie bazinės temperatūros matavimą
Bet nuo to ir reikia pradėti  mirksiukas.gif

Kadangi įrašo komentuoti negalima, tai papildysiu čia 4u.gif

QUOTE
Jei temperatūrą pamatuotumėte anksčiau t.y. vietoj įprastinės 7:00, 6:00 ji būtų žemesnė, nei 7 val ryto. Jei pamuotumėte 8:00 ji būtų aukštesnė nei 7:00. Paprastai laikoma, kad 1 valanda atitinka 0,1C. T.y. jei valandą pramigote, pamatavusios bazinę temperatūrą turėtumėte atimti 0,1C, o jei teko keltis valanda anksčiau pridėti 0,1C.

Tokia paprasta aritmetika tinka ne visoms. Pavyzdžiui man matavimo laikas turi nelabai daug įtakos.

QUOTE
Elektroniniai termometrai naudojami pagal jų naudojimo instrukciją.

Paprastą elektroninį termometrą irgi patarčiau laikyti bent 5 minutes, nes po supypsėjimo temperatūra dar kartais pakyla.
Atsakyti
Na taip, kiekviena mūsų skirtinga 4u.gif va o su tais elekroniniais tai iš vis mistika doh.gif Man atrodo geriausia, visada matuoti taip pat, t.y. tokį patį laiką.
Atsakyti
o kaip jus gk jauciat blink.gif
Atsakyti
O gal galite ką pasakyti apie tokį reiškinį kaip spontaninė ovuliacija?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 02 08, 21:56)
O gal galite ką pasakyti apie tokį reiškinį kaip spontaninė ovuliacija?

smile.gif kažką teko apie tai skaityti,kad jei moteris pav.ilgai neturėjo vyro ir po ilgo laiko tenka pasimylėti,tai ovuliacija gali įvykti būtent tuo metu.Nežinau vieno ;ar ji pakartotinai įvyksta antą kartą?Gal yra daugiau žinančių apie šį faktą,būtų malonu išgirsti daugiau.
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2011 02 08, 23:07)
smile.gif kažką teko apie tai skaityti,kad jei moteris pav.ilgai neturėjo vyro ir po ilgo laiko tenka pasimylėti,tai ovuliacija gali įvykti būtent tuo metu.Nežinau vieno ;ar ji pakartotinai įvyksta antą kartą?Gal yra daugiau žinančių apie šį faktą,būtų malonu išgirsti daugiau.

Hmm... tiesą sakant man neteko apie tai skaityti kokiam rimtam www puslapyje ar šaltinyje. O iš nuogirdų, tai tas pats kaip ajivlis sakė, taikrai jei kas ką žinot įdomaus būtų įdomu išgirsti thumbup.gif
Ruduoke, gimdos kaklelio stebėjimas dažniausiai naudojamas kartu Su Bilingso metodu.
O jį užčiuoti reikia taip:
1. Kruopščiai nusiplauti rankas.
2. Pritūpti ar atsisėsti ant tualeto ir kišti pirštus į makštį, kiek galima giliau ir pačiam viršuj rasi gimdos kaklelį.
3. Pagal jo padėtį, kietumą ir atsivėrimą sprendžiama apie vaisingumą (šalia gleivių):
po mėnesinių, nevaisingu metu jis būna žemai, užsidaręs ir kietas kaip nosies galiukas, artėjant kai gimdos kaklelis pradeda gaminti vaisingas gleives, jis pakyla į viršų, atsiveria (telpa pirštas) ir tampa minkštas panašiai kaip žandas. Bet jį irgi, kaip gleives, matuojant bazinę temperatūrą reikėtų pastebėti kelis ciklus, mat kiekviena esam skirtinga.
ir vos nepamiršau 4. Gimdos kaklelį reikia stebėti maždaug tuo pat metu, nes dienai baiginėjantis, nuvargsta raumenys ir jis pasileidžia žemyn.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 02 08, 19:56)
O gal galite ką pasakyti apie tokį reiškinį kaip spontaninė ovuliacija?


Apie tokį dalyką teko kelis kartus skaityti, bet tik tokiam lygyje "man sakė", "kažkur girdėjau" ir t.t.
Va dabar susimąsčiau kaip tai būtų galima pagrįsti mediciniškai.. "Iš oro" ovuliacija įvykti negali, nes tam, kad plyštu folikulas (ovuliacija), jis prieš tai turi subręsti. Vadinas jei dėl kažkokių priežasčių jis plyšta dar nesubrendęs, tai ir negalės būti apvaisintas, arba jei ir bus apvaisintas, jis nesivystys.
Man ta "spontaninė ovuliacija" panašiausia į po anovuliacinio ciklo įvykstančią ovuliacija, bet kuriuo metu, kad ir per "mmm" (kurios ištikro ne mmm, o tik kraujavimas).

Aišku čia tik mano bandymai logiškai pasamprotauti, nepriimkit kaip už gryną tiesą smile.gif
Atsakyti
Na, kažkada ginekologė pasakojo, kad toks reiškinys dar ir kaip realus (ir todėl NŠP - didžiausias briedas tiems, kurie iš tiesų nenori turėti vaikų).
Kiek man pavyko išsiaiškinti, tai kartais vieno ciklo metu subręsta du kiaušinėliai (ne tuo pačiu metu), gali vienoje ar abiejose kiaušidėse. Dažniausiai pasitaiko moterims, kurios junta stipius orgazmus, ar turi kelis sekso partnerius, ar yra jaunesnio amžiaus. g.gif
Atsakyti