QUOTE(Rutuliuke @ 2011 02 08, 13:20)
Kadangi lietuvių kalba man yra gimtoji, klysti iš nežinojimo būtų paprasčiausiai gėda. Stengiuosi rašyti lietuviškomis raidėmis ir nesipykti su gramatika bet kur, jei tik rašau lietuviškai. Iš pagarbos sau, savo pašnekovui ir savo kalbai.
Tikrai nesuprantu žmonių, kurie Lietuvoje pragyvena virš 10 metų ir (kartais net didžiuodamiesi) pasako, jog lietuviškai taip ir neišmoko. Aš pati kurį laiką gyvenu už Lietuvos ribų, ir nors man nereikia vietinės tos šalies kalbos (bendraujame angliškai), palaipsniui stengiuosi ją mokytis, vartoti, kur tik galiu. Parduotuvėse ir kitur vietine kalba bendraut stengiuosi tiek, kiek įstengiu. Nes puikiai suprantu, kad čia aš turiu taikytis prie taisyklių, o ne taisyklės prie manęs.
Kalbant apie rašymą lietuviškomis raidėmis, tai argumentas "ne visi esam Lietuvoj" irgi skamba truputį juokingai. Aš irgi nesu, bet tai netrukdo vartoti lietuviškus simbolius. Nusistatyti lietuvišką klaviatūrą trunka kelias minutes. Persijungti iš vienos kalbos į kitą - išvis gal pusę sekundės. Taip kad
Tikrai nesuprantu žmonių, kurie Lietuvoje pragyvena virš 10 metų ir (kartais net didžiuodamiesi) pasako, jog lietuviškai taip ir neišmoko. Aš pati kurį laiką gyvenu už Lietuvos ribų, ir nors man nereikia vietinės tos šalies kalbos (bendraujame angliškai), palaipsniui stengiuosi ją mokytis, vartoti, kur tik galiu. Parduotuvėse ir kitur vietine kalba bendraut stengiuosi tiek, kiek įstengiu. Nes puikiai suprantu, kad čia aš turiu taikytis prie taisyklių, o ne taisyklės prie manęs.
Kalbant apie rašymą lietuviškomis raidėmis, tai argumentas "ne visi esam Lietuvoj" irgi skamba truputį juokingai. Aš irgi nesu, bet tai netrukdo vartoti lietuviškus simbolius. Nusistatyti lietuvišką klaviatūrą trunka kelias minutes. Persijungti iš vienos kalbos į kitą - išvis gal pusę sekundės. Taip kad
Zinot,jusu pasnekovas kazin ar pastebi-rasot jus su snypsciancionis raidemis,ar ne, taisyklingai ar nelabai. Svarbiau yra mintis,o ne jos israiskos forma.
Del to klydimo is nezinojimo ir gedos del to.. Nesuprantu visiskai - daryt klaidas del nezinojimo-geda? O geda kada-kai darot klaidas (bet juk nezinot,kad klystat), ar siaip-parasot spargalke kokia,o paskui puse metu sukat galva-ar nepridaret klaidu ten kartais-ir jei padaret-tai gedinates vel puse metu? ar kazkaip kitaip ta geda del klaidu is nezinojimo pasireiskia?
Del to,kad ten kazko nesuprantat - as tai,zinokit,nesuprantu, kaip tie kinai su tom savo lazdelem valgo..nu galetu su sakutemis-kaip as... Bet kazin-ar jiems tas mano nesupratimas kazkiek rupi? Ir ar jie cia pralosia,kad as ju nesuprantu,ar as-kad vat nesuprantu tiek daug..