Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalba

QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 14:01)
Del to klydimo is nezinojimo ir gedos del to.. Nesuprantu visiskai - daryt klaidas del nezinojimo-geda? O geda kada-kai darot klaidas  (bet juk nezinot,kad klystat), ar siaip-parasot spargalke kokia,o paskui puse metu sukat galva-ar nepridaret klaidu ten kartais-ir jei padaret-tai gedinates vel puse metu? ar kazkaip kitaip ta geda del klaidu is nezinojimo pasireiskia?

Apie gėdą. Jūs gal nesupratote to sakinio. Aiškiai buvau parašiusi: gėda dėl nežinojimo. Taip, man gėda būtų nemokėti taisyklingai bendrauti savo gimtąja kalba. Kaip lygiai tokia pati gėda būtų nesugebėti atlikti paprasčiausių aritmetinių veiksmų be klaidų ir panašiai. Man tokie dalykai pirmiausiai signalizuoja apie žmogaus išsilavinimo stoką.

Beje, aš pusę metų galvos dėl klaidų nesuku, nes dėl savo rašybos žinių esu absoliučiai rami, t.y., jos nešlubuoja.

Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 14:01)
Del to,kad ten kazko nesuprantat - as tai,zinokit,nesuprantu, kaip tie kinai su tom  savo lazdelem valgo..nu galetu su sakutemis-kaip as... Bet kazin-ar jiems tas mano nesupratimas kazkiek rupi? Ir ar jie cia pralosia,kad as ju nesuprantu,ar as-kad vat nesuprantu tiek daug..

Matot, aš jau irgi rašiau, kad supratimas priklauso nuo aplinkos. Jei jūs būdama Kinijoje to nesuprasite, tai bus Jūsų problema. Jei kinas atvažiuos į Lietuvą ir norės, kad jam visur atneštų kavinėse lazdeles, tai bus jo problema. Yra paprasta kaip du kart du taisyklė: prisitaikai prie tos aplinkos, kurioje gyveni. Tiek.
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 02 08, 14:29)
Visu pirma, nemanau, kad raidės tokios ar anokios- tiesiog raidė ir tiek...
Manau, kad jei žmogus myli kalbą, jis rašo visomis jos raidėmis, neišmesdamas dalies, kaip netinkamų, ar nereikalingų... Kaip ir žmogų mylim su visomis savybėmis, ar ne?
Antra, jovalas- labiau parodo ne varnelių/brūkšnelių/nosinių buvimą/nebuvimą, bet minčių raišką, logiką, stilistiką.
Ir trečia, koks gali būti jovalo turinys? Jums dar įdomu į tai gilintis?

Nemanau, kad rasymas visomis raidemis parodo meile (nemeile) kalbai. Isvis-slidi ta savoka man-meile kalbai.. Sau nesu atsakius i klausima-myliu as lietuviu kalba,ar nelabai. Tas man-lyg duotybe, kaip negaleciau atsakyt,ar myliu lietu,veja,saule.
Visu raidziu naudojimas-sakyciau vien tik iprocio reikalas.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 16:39)
Nemanau, kad rasymas visomis raidemis parodo meile (nemeile) kalbai. Isvis-slidi ta savoka man-meile kalbai.. Sau nesu atsakius i klausima-myliu as lietuviu kalba,ar nelabai. Tas man-lyg duotybe, kaip negaleciau atsakyt,ar myliu lietu,veja,saule.

ne. yra abėcėlė, yra žodžiai. Nėra tokio-zodziai, siauliai ir tt. o kur dar W atsiradusios, beraščiai auga ir dauginasi, baisu.
Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2011 02 08, 14:50)
Apie gėdą. Jūs gal nesupratote to sakinio. Aiškiai buvau parašiusi: gėda dėl nežinojimo. Taip, man gėda būtų nemokėti taisyklingai bendrauti savo gimtąja kalba. Kaip lygiai tokia pati gėda būtų nesugebėti atlikti paprasčiausių aritmetinių veiksmų be klaidų ir panašiai. Man tokie dalykai pirmiausiai signalizuoja apie žmogaus išsilavinimo stoką.

Beje, aš pusę metų galvos dėl klaidų nesuku, nes dėl savo rašybos žinių esu absoliučiai rami, t.y., jos nešlubuoja.

Sakini supratau, tiesiog jei narstyt ji atidziau - ten tiek prasmiu ir dviprasmybiu, ir jos yra daug idomesnes,nei ta, kuria jus ji pavartojot... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2011 02 08, 12:20)

Kalbant apie rašymą lietuviškomis raidėmis, tai argumentas "ne visi esam Lietuvoj" irgi skamba truputį juokingai. Aš irgi nesu, bet tai netrukdo vartoti lietuviškus simbolius. Nusistatyti lietuvišką klaviatūrą trunka kelias minutes. Persijungti iš vienos kalbos į kitą - išvis gal pusę sekundės. Taip kad  smile.gif

o man tai nepatinka tie besikabinejantys prie rasybos. As pati rasau iprastai lietuviskom raidem, bet dabar turiu sugedusia klaviatura, o naujos lauksiu menesi, tad rasau sveplai, dar rasau sveplai jei buna pas ka nors apsistojus, jei nera lietuviskos klaviaturos, tai sveciuodamasi, seimininku kompiuteryje tikrai nepradedu keisti nustatymu. nesakau, kad gerai svepluoti, bet jei norit uzsiimti prevencine veikla, gal parase priminkit apie rasyma lietuviskais simboliais ar pan. bet labai bjauru skaityti (neturiu dabar galvoje jusu), kai pasibaigia argumentai ir einama kabinetis tada prie rasybos.
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 08, 15:41)
ne. yra abėcėlė, yra žodžiai. Nėra tokio-zodziai, siauliai ir tt. o kur dar W atsiradusios, beraščiai auga ir dauginasi, baisu.

Ir sakinys visada pradedamas didziaja..Jei jau baisinames..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 14:39)

Ar ir rašydama ant popieriaus iš įpročio taip rašote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 15:39)

Ištiesų, tai kiekvieno reikalas, kas kaip rašo.
Tiesiog parašiau taip, kaip aš kitų rašymą priimu. Ir viskas.

Beje, įprotis taip lyg niekur nieko lygioje vietoje neatsiranda. Jis turėjo kažkaip jums susirormuoti? Juk mokykloje visus mokė rašyti pilnai?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 08, 16:46)
Ir sakinys visada pradedamas didziaja..Jei jau baisinames..

tiesa, bet tai jau pasilieku sau biggrin.gif poetai rašo be skyrybos ženklų kai kurie, mažosiomis, tai aš prie jų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 08, 15:49)
tiesa, bet tai jau pasilieku sau  biggrin.gif poetai rašo be skyrybos ženklų kai kurie, mažosiomis, tai aš prie jų biggrin.gif

Bet jūs kai kuriuos sakinius pradedat didžiosiomis, kai kuriuos mažosiomis. Lyg ir nėra nuoseklumo tame. Kodėl taip?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 02 08, 15:46)
Ar ir rašydama ant popieriaus iš įpročio taip rašote? g.gif

O jus kazkur esat maciusi zmogu,kuris rasydamas ant popieriaus lietuviskai,neraso snypscianciu raidziu? Zinot, as tokiu dalyku nepastebejau - po padidinamuoju stiklu yra mano dukra- tikrinu visus sasiuvinius,na ir zinokit jokios angliskos klaviaturos naudojimo zalos dar neaptikau..
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2011 02 08, 16:52)
Bet jūs kai kuriuos sakinius pradedat didžiosiomis, kai kuriuos mažosiomis. Lyg ir nėra nuoseklumo tame. Kodėl taip?

Apsileidimas. O iš tiesų tai man taip lengviau, bet, matyt, derėtų ir skyrybai skirti tiek pat dėmesio, kiek ir rašybai.
O žala dėl W, j ne vietoj jau didelė. Mokyklose-ištisa beraščių karta. Internetinė karta.
Atsakyti