Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

QUOTE(j.ole @ 2011 08 20, 20:32)
Irgi netinka, nes tas stogas tik nuo skraidanciu vagilku, pralyja pro ji gerai. Dregme normali tikrai. Reiks dar zvilgtelt, gal vyras nedazlibino

Na,kaip ar atradote savo sliekiukus?Pasislepe gal buvo.O as savo kompostinej atradau mazu sliekiuku ir biski paaugusiu,galvoju kad tai islike kai kurie,nesusale ir vauku pdaugine,tai susirinkau kiek radau ir patalpinau i deze o veliau sudesiu i statinaite ir ikasiu siltnamyje.Pernai taip perziemojo ir nesusalo.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 03 27, 16:48)
4u.gif  neskaičiau visų temų,nežinau visos info, gal kur jau ir minėta, bet naujoj temoj nėr nuorodos, planuoju įsigyti šių gražuolių iš Vilniaus, gal kam dar pravers info, nes kaina lyg ir nebloga - 10 litrų  talpos kibirai.  Kaina: 50 Lt (sliekai auginami Baltupiuose, kai skambinom, sakė) www.alternatyvusverslas.lt

turim sliekų fermą Vilniuje ,važiuojant lin Nemenčinės galima parduoti ivaireis kiekeis , ir suteiksime visą informaciją kaip juos auginti . tel .860028384

Papildyta:
QUOTE(simbarela @ 2011 06 15, 10:44)
Sveiki, noriu statyt prie namo kompostine deze ir ieskau kalifornijos sliekiuku  ax.gif , gal kas turite daug ir parduotumete saujele ( ar daugiau ju reikia pradziai?) Klaipeda ar raj.

jeigu rimtai reikia galima susitart ir atvežt iš Viniaus , nes aš kitą savaitę važiuoju kaip tik į sliekų fermą.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 09 15, 13:14)
.susirinkau kiek radau ir patalpinau i deze o veliau sudesiu i statinaite ir ikasiu siltnamyje.Pernai taip perziemojo ir nesusalo.

Norėjau paklausti, o tą statinaitę kažkuo uždengėt, ar ją visiškai apkasėt? g.gif Aš pernai per žiemą kibirą aukštą namie laikiau ir sliekus per žiemą penėjau biggrin.gif . Šiemet galvoju, kad geriau būtų šiltnamyje pakasti tą kibirą, bet kurmis malasi visur, jei viską po žemėm pakasiu, tai jis papietaus neblogai. tongue.gif Uždengus dangtį, sliekams oro nebeprieis g.gif . Namie jau nebenorėč laikyti.
Atsakyti
Sveikos sliekų mylėtojos biggrin.gif 4u.gif
Mane irgi domina kaip sliekus per žiemą sveikus išlaikyt. Pernai kompostinę visaip dangsčiau lapais, šienais, apkasinėjau sniegu... Liko jų kažkiek, bet nedaug. Per vasarą vėl prisiveisė.
Galvojau kast ir nešt į šiltnamį, bet ten pelių ir kurmių urvų urvai. Vieni lįs maisto likučių dorot, kiti sliekaut. Ir ką daryt? rolleyes.gif
Atsakyti
Mano statinaite plastmasine nemaza ,gal kokiu 7-8 kibiru.As pridejau kazkiek maisto is darzo(ne virtuvinio,pernai buvo ir tokio tai lindi peles) ir suleidau sliekiukus o ant virsaus iki beveik pilna pridejau zoliu lapu darzoviu atlieku,aisku pries tai ikasiau i zeme,bet ne iki virsaus,palikau apie 2 sprindzius,o virsu uzdengiau tokiu tinkliniu sintetiniu maisu ir aprisau.Aisku peles praSIGRAUZIA,BET KAD nera jokiu seklu ir pan. tikiuos nelis ten.Pernai dar aplink buvau lapais apdejus iki virsaus,ten vyksta puvimas todel silta ir sliekai maitinasi ir nesusala.Siltnamis plevelinis,nera ypatingai sandarus,bet zeme giliai neisala.Sekmes 4u.gif
Papildyta:
Ot del kurmio nezinau,nes pas mus jie pradingo,kai atsirado kurkliai,net keli pernai ziemojo prie tos backutes.Aklinai negalima uzdengt,uzdus sliekai,gal koki vielini tinklo gabaliuka turit,tai jau tikrai apsauggos netik nuo kurmio,bet ir nuo peliu ar kirstuku,pastarieji eda sliekus.Kadangi jusu tik kibiras,jis gi nera gilus tai reiketu ikast iki beveik virsaus,bet virsu uzdengt vieliniu tinklu ir gerai pritvirtint,kad neliktu nemaziausios skylutes.
Atsakyti
Venta9, o sliekai toj bačkoj per visą žiemą dirbo?
Atsakyti
Ir dar, ar nereikia tos bačkos apačioj kad būtų skylutės?
Atsakyti
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 04, 10:34)
Galvojau kast ir nešt į šiltnamį, bet ten pelių ir kurmių urvų urvai. Vieni lįs maisto likučių dorot, kiti sliekaut. Ir ką daryt?  rolleyes.gif

dėti į dėžės, o dugne dėkite tinklelį, ir vanduo neužsilaikys ir kurmiai neįlys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 04, 23:41)

sliekai nebedirba kai temearatūra nukrenta žemiau 10 laipsnių,jie miega mirksiukas.gif ,ir pavasarį pradeda dirbti tik tada kai pakyla temperatūra iki 10laipsnių
maniškiai dar neapdengti,nes pati biuletenį turiu ,tai tik kitą savaitgalį galėsiu juos aprišti,bet dar šalčių didelių nebus ,tai aš rami...
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2011 11 05, 18:43)
sliekai nebedirba kai temearatūra nukrenta žemiau 10 laipsnių,jie miega mirksiukas.gif ,ir pavasarį pradeda dirbti tik tada kai pakyla temperatūra iki 10laipsnių
maniškiai dar neapdengti,nes pati biuletenį turiu ,tai tik kitą savaitgalį galėsiu juos aprišti,bet dar šalčių didelių nebus ,tai aš rami...

labai smarkiai neapdengiu ax.gif tik daug lapų, žolės prikraunu, šiaudų primetu. kaimynus apdalinau tai nebaisu jei sumažės, vis tike bus iš ko populiaciją atkurti ax.gif
Atsakyti
tai jau greičiausiai pavasarį sliekiukai visą šitą susigulėjusį per žiemą turtą pradės valgyti,aš paprastai nurišu visus patalus apie balandžio pradžią,kai naktis pasidaro nebeminusinės,tiesiog žiūriu pagal orą,bet per 15 metų gal tik kokius du kartus atrišau anksčiau nes buvo labai šiltas kovas...
Atsakyti
QUOTE(taramdaram @ 2011 11 05, 00:41)

Tikriausiai kad ne,kai atsalo tai uzmigo,bet pavasari maziuku nebuvo,reiskia uzaugo.Dugne nera skyluciu,kazkur yra truputeli itrukus,bet juk skyscio neatsiras,jei nepilsit vandens,o nuo iv.zoliu ir lapu dregmes uzteks,as taip manau,Pernai mano backoj buvo dregna pavasari kai iskasiau ir jie sau tupejo vietoj,niekur nebego,nes maisto buvo daug.O jeigu jusu tas kibiras dvigubas,t.y.kaip 2 kibirai,galit ikasti drasiai,tik virsu butinai uzdenkit metal.tinklu.
Atsakyti