Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

QUOTE(Asese @ 2011 06 26, 22:43)
O tu palik ramybėj ir nebežiūrėk  mirksiukas.gif  4u.gif
Pas mane pernai buvo lygiai tas pats: milijonas skruzdėlių, galvojau kad visus sliekus suės  blink.gif  blink.gif  blink.gif  Bet nieko - rudenį skruzdės kažkur iškeliavo, o sliekų tūkstančiai  smile.gif

pas mane tas pats drinks_cheers.gif , tik aš dar kartais jų lizdus palieju šalta vandens čiurkšle, tai jos kitur persikrtsausto, bet biohumuse pavasarį nei vienos nebuvo ax.gif
Atsakyti
Vakar apžiūrėjau savo sliekinę. Tai išsigandau, sliekų kamuoliais raitosi. Pavasarį nusipirkau 2 mažiukus kibiriukus, tai vis ieškojau ar aplamai yra tų sliekų. Net nesitiki, kad per vasarą gali tiek jų prisiveisti.
Dar norėjau paklausti, ar metat nupjaustytus ligotų pomidorų lapus. Šiaip juos reikėtų arba deginti, arba mesti į šiukšlinę, bet, sakau, jei jau sliekai juos sudoroja, tai gal nebelieka ligų? Nors greičiausiai vis dėl to geriau į konteinerį juos mesti....
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2011 08 16, 14:24)
Vakar apžiūrėjau savo sliekinę. Tai išsigandau, sliekų kamuoliais raitosi. Pavasarį nusipirkau 2 mažiukus kibiriukus, tai vis ieškojau ar aplamai yra tų sliekų. Net nesitiki, kad per vasarą gali tiek jų prisiveisti.
Dar norėjau paklausti, ar metat nupjaustytus ligotų pomidorų lapus. Šiaip juos reikėtų arba deginti, arba mesti į šiukšlinę, bet, sakau, jei jau sliekai juos sudoroja, tai gal nebelieka ligų? Nors greičiausiai vis dėl to geriau į konteinerį juos mesti....

Jokiu budu ligotu pomidoru ir bulviu negalima mesti,kitiems metams ligu prisiveisit,reikia sudegint juos ,ir kitus ligotue augalus negalima mest i komposta,sliekai ne sterilizatorius.Kaip jums baltai pavydziu del slieku gausybes.O man tiesiog jau keli metai kaip uzkeikti,ziema issalo,bet turejau statinaitej ikasus i zeme siltnamyje,tai tie liko,istraukiau ir pastaciau lauke,vis maisto jiems imesdama,dauginosi,augo ir as dziaugiaus,kad jau turesiu nemazai sliekiuku,bet ot pries pora savaiciu kai buvo didele liutis su veju nuplese plevele nuo statinaites ir paskandino mano sliekiukus(Dahlia prasau is manes nesijuokti),kazkiek ju isgelbejau ir perkeliau i tokia nemaza deze,tai ka jus manot,kazkoks padaras isisuko ir surijo beveik visus,gal liko keli.Itariu kad kokia peliu giminaite gal,tai dabar apdengiau dvigubu tinklu ir dar plevele nuo lietaus.Tiesiog,butu juokinga,jei nebutu graudu schmoll.gif rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
Vyras be mano zinios apieskojo kompostine, anei sliekiuko, ka jau kalbet apie gumulus slieku. pabego
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2011 08 17, 09:32)
Vyras be mano zinios apieskojo kompostine, anei sliekiuko, ka jau kalbet apie gumulus slieku. pabego

O kada ten ju prileidot?Jei pernai,tai gal ziema susalo kaip ir mano.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 17, 10:26)
O kada ten ju prileidot?Jei pernai,tai gal ziema susalo kaip ir mano.

Ne, maniskiai dar neziemojo. Gal jie i mulciu perbego g.gif Bet visur apziurejau, atkeliau zole, nu ner
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2011 08 17, 13:40)
Ne, maniskiai dar neziemojo. Gal jie i mulciu perbego  g.gif  Bet visur apziurejau, atkeliau zole, nu ner

Paziurekit prie virsaus,kur dregna ir yra jau papuvusio maisto jiems.Nejaugi galejo pabegti,jei kompostinej yra maisto?O gal kas isgaude?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 19, 13:41)
Paziurekit prie virsaus,kur dregna ir yra jau papuvusio maisto jiems.Nejaugi galejo pabegti,jei kompostinej yra maisto?O gal kas isgaude?

Kas juos gali isgaudyt? Apsauga nuo kurmiu yra, stogas irgi... Gal kara su skruzdem pralaimejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2011 08 19, 15:33)
Kas juos gali isgaudyt? Apsauga nuo kurmiu yra, stogas irgi... Gal kara su skruzdem pralaimejo  g.gif

Jei stogas yra,tai ant ju neuzlyja ir persausa,todel galejo pabegti.Reikia kad butu dregna,bet ne ''kose''aisku.Skruzdes neturetu pakenkti..Kai as uzdengiau su tinklu,tai tas ''kazkas ''nebeilenda ir nebesujaukia,tikriausiai ir sliekiukai gyvi.Matysim kas bus toliau.Ziemai as juos patalpinsiu statinaitej siltnamyje ikasus i zeme ir uzrisus tinklu nuo piktadariu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 20 rugpjūčio 2011 - 13:49
QUOTE(Venta9 @ 2011 08 20, 14:42)
Jei stogas yra,tai ant ju neuzlyja ir persausa,todel galejo pabegti.Reikia kad butu dregna,bet ne ''kose''aisku.Skruzdes neturetu pakenkti..Kai as uzdengiau su tinklu,tai tas ''kazkas ''nebeilenda ir nebesujaukia,tikriausiai ir sliekiukai gyvi.Matysim kas bus toliau.Ziemai as juos patalpinsiu statinaitej siltnamyje ikasus i zeme  ir uzrisus tinklu nuo piktadariu.

Irgi netinka, nes tas stogas tik nuo skraidanciu vagilku, pralyja pro ji gerai. Dregme normali tikrai. Reiks dar zvilgtelt, gal vyras nedazlibino
Atsakyti
pas mene atvira kompostine ax.gif uzsiveziau siemet sliekuciu ir i deze slyleta prirejau ir i kompostine, tai ir ten ir ten kur paversi gniuzulai slieku thumbup.gif: itariu ziemai ta deze talpinsiu i rusi del atsargos, jei issaltu atviroj kompostinej g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2011 08 20, 20:52)
pas mene atvira kompostine ax.gif uzsiveziau siemet sliekuciu  ir i deze slyleta prirejau ir i kompostine, tai ir ten ir ten kur paversi  gniuzulai slieku thumbup.gif:  itariu ziemai ta deze talpinsiu i rusi  del atsargos, jei issaltu atviroj kompostinej g.gif

Ta kompostine turesit gerai apsiltint su visokiais lapais zolem ir t.t.,nes kitaip tikrai susals jie.
Atsakyti