Įkraunama...
Įkraunama...

Kalifornijos sliekai (2 dalis)

QUOTE(dulyte @ 2012 05 25, 15:08)

Kaip jūsų sliekai gyvena?

kad jau paklausei.. lotuliukas.gif

maniškiam tai erdvūs namučiai nusimato tai turbūt kai kada kamnors dalinsiu, kai prisiveis jų daug. Ir kažkada kai išsipidys svajonės dėl savos žemės biggrin.gif

O maniškiai gyvena turbūt gerai. Maisto sočiai, Tik va per tuos karščius netyčia vos nepražudžiau, nes tvarkiaus omidorus balkone ir visai uždariau dangtį, kad galėčiau pomidorą padėt trumpam. Ir pamiršau vėl atidengt, tai buvo strioko. Nors pavėsyje stovi vis vien prišyla. Tai greit prakuičiau viską, kad prasivėdintų. Pažiūrėjau, kad sliekų visai turiu biggrin.gif Vakar kiaušinių lukštų pakasiau jiem, tai vos du sliekus teužmačiau. Na tikiuos, kad nepataikiau tiesiog į jų sambūrio vietą, nes vėl trukdyt jų nesinori smile.gif
Ir dėl sliekų auginimo balkone, tai kvapo šiek tiek gal pradžioj buvo. Dabar tiesiog jei ką įdedu tai lengvai paviršiuj apiberiu popierium ar pjuvenom ir jokio pašalinio kvapo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2012 05 25, 15:24)

maniškiam tai erdvūs namučiai nusimato

kas per salygos, prasom placiau papasakot, nes as tai neturiu minciu kaip juos lailkyt , jie pa mane vis dar maisto dezuteje gyvena cool.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 05 25, 18:31)
kas per salygos, prasom placiau papasakot, nes as tai neturiu minciu kaip juos lailkyt , jie pa mane vis dar maisto dezuteje gyvena cool.gif

Tėtis iš pastogės man surado dvi talpas. Kažkas panašaus į tokį kibirą tik kiek aukštesnis:

user posted image

Kubiliukus sudėjau vien į kitą. Tas kuriame gyvena sliekai dugne ir šonuose pridariau skylučių orui. Dugne tam kad nubėgtų kaip juokais vadinau slieko "sysiu" biggrin.gif Nes reikia kartais palaistyt. Dugne paklojau agroplėvelės gabaliuką, kad per skylutes sliekai neitų skandintis į apatiniam kibire subėgantį skystį. Pradžioj vienas nusižudė, o kitas dar gyvas buvo (kai perkaitę buvo dėl mano užmarštumo tai pasiskandino pulkelis tų baltų, kiti lipo kibiro šonu aukštyn unsure.gif ). Dar apatiniam kibire reikia padaryt skylutes viršuj maždaug ties ten kur baigias užlenktas kibiro kraštas. Laikant uždengus dangčiu tai dangtyje irgi skylučių reiktų padaryt, bet aš dažniausiai palieku dangtį uždėjus ant pusės, šaltom naktim uždengdavau, o kai čia karščiai buvo nuimdavau visai. Kiek žiūrėjau tai rekomendavo ant dugno popieriaus pridėt ir tada visokio maisto jiem, bet kai dariau gelbėjimo operaciją nuo karščio pastebėjau kad tas popierius visas dugne sulipęs ir vanduo dėl to sunkiau persigerdavo tai nuėmiau.
Dar galima juos laikyt kai būna daiktų dėžės, tik tada reiks kokio padėklo apačioj, kad būtų kur vandeniiui nutekėt, bet kai didesnių daiktų dėžių kainas dpažiūrėjau tai.. doh.gif Nusipirkau du kibiriuks, bet kai tėtis rado didesnes talpas kibiiukai pasitarnavo kaip vazonai biggrin.gif
Ir dar svarbiausia laikyt pavėsyje, o ne ant saulės, nes iškeps doh.gif
šiaip angliškai galima pasigūglint vidokių video ir straipsnių yra " worm bin " arba " wormery ". Visokiausių varijantų yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 25 gegužės 2012 - 18:28
Nufotkinau smile.gif
user posted image
Atsakyti
Aš labai panašiai su tais kibirais irgi pasidariau, pasilikau namie, jei kartais sode išsibėgiotų biggrin.gif Tik viršuje dangčio nededu, aptempiau pėdkelnes nukirpus ir užrišus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2012 05 26, 09:43)
Aš labai panašiai su tais kibirais irgi pasidariau, pasilikau namie, jei kartais sode išsibėgiotų  biggrin.gif Tik viršuje dangčio nededu, aptempiau pėdkelnes nukirpus ir užrišus  thumbup.gif

O gal kas Vilniuje noretu jais pasidalinti ? blush2.gif Mano komposte labai daug maisto atlieku, tik net ju kam valgyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 05 27, 15:16)
O gal kas Vilniuje noretu jais pasidalinti ?  blush2.gif  Mano komposte labai daug maisto atlieku, tik net ju kam valgyti  ax.gif

Perversk kelis lapus atgal, buvo pranešimas rods smile.gif Mano kibirėlyje deja dar nespėjo jų tiek prisiveist, kad ir man liktų ir padalint galėčiau..
Atsakyti
QUOTE(dulyte @ 2012 05 25, 14:08)

Kaip jūsų sliekai gyvena?

veislūs nesvietiškai lotuliukas.gif
Atsakyti
gal kas vilniuje galetumet pasidalinti sliekais?
Atsakyti
QUOTE(bundze @ 2012 05 29, 10:47)
gal kas vilniuje galetumet pasidalinti sliekais?

galiu mirksiukas.gif
Atsakyti
su6ilo oras ir mano kirmelynas balkone pradėjo skleisti neskanius kvapus. Kas susdūrėte su tokia bėda ? gal per drėgna jiems tada, įmaišyti daugiau žemių ? nesinori, kad taip blogai kvepėtų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2012 06 04, 13:47)
su6ilo oras ir mano kirmelynas balkone pradėjo skleisti neskanius kvapus. Kas susdūrėte  su tokia bėda ? gal per drėgna jiems tada, įmaišyti daugiau žemių ? nesinori, kad taip blogai kvepėtų  doh.gif

užpilk ant viršaus šiek tiek žemių arba pjuvenų. Aš dabar šiek tiek pjuvęnų užmetus ir popieriaus. Stovi daridaryta visą laiką (mat sumasčiau kaip viršuj apgyvendint vazoną biggrin.gif ) ir jokio kvapo. Aišku pakapsčius ten viską giliai dar toli iki malonaus žemės kvapo biggrin.gif
Atsakyti