QUOTE(matuke @ 2012 05 25, 18:31)
kas per salygos, prasom placiau papasakot, nes as tai neturiu minciu kaip juos lailkyt , jie pa mane vis dar maisto dezuteje gyvena
Tėtis iš pastogės man surado dvi talpas. Kažkas panašaus į tokį kibirą tik kiek aukštesnis:
Kubiliukus sudėjau vien į kitą. Tas kuriame gyvena sliekai dugne ir šonuose pridariau skylučių orui. Dugne tam kad nubėgtų kaip juokais vadinau slieko "sysiu"

Nes reikia kartais palaistyt. Dugne paklojau agroplėvelės gabaliuką, kad per skylutes sliekai neitų skandintis į apatiniam kibire subėgantį skystį. Pradžioj vienas nusižudė, o kitas dar gyvas buvo (kai perkaitę buvo dėl mano užmarštumo tai pasiskandino pulkelis tų baltų, kiti lipo kibiro šonu aukštyn

). Dar apatiniam kibire reikia padaryt skylutes viršuj maždaug ties ten kur baigias užlenktas kibiro kraštas. Laikant uždengus dangčiu tai dangtyje irgi skylučių reiktų padaryt, bet aš dažniausiai palieku dangtį uždėjus ant pusės, šaltom naktim uždengdavau, o kai čia karščiai buvo nuimdavau visai. Kiek žiūrėjau tai rekomendavo ant dugno popieriaus pridėt ir tada visokio maisto jiem, bet kai dariau gelbėjimo operaciją nuo karščio pastebėjau kad tas popierius visas dugne sulipęs ir vanduo dėl to sunkiau persigerdavo tai nuėmiau.
Dar galima juos laikyt kai būna daiktų dėžės, tik tada reiks kokio padėklo apačioj, kad būtų kur vandeniiui nutekėt, bet kai didesnių daiktų dėžių kainas dpažiūrėjau tai..

Nusipirkau du kibiriuks, bet kai tėtis rado didesnes talpas kibiiukai pasitarnavo kaip vazonai
Ir dar svarbiausia laikyt pavėsyje, o ne ant saulės, nes iškeps
šiaip angliškai galima pasigūglint vidokių video ir straipsnių yra " worm bin " arba " wormery ". Visokiausių varijantų yra
Mano parašas bloogas, o aš dar blogesnė B)