Sveikos
Pasiskaitinėjau pas jus, apsiraminau

Mano sūneliui šiuo metu 12 parų. Ligoninėj pirmas dvi naktis valgė mišinuką, nes niekaip nesugebėjau pati pamaitinti ir nuraminti, klykė. Dienomis stengiausi žindyt. Pirmą parą sekėsi nekaip, vaikas žiojosi, bet nežindo, o tik liežuviu baksnojo spenelį, čepsėjo ir pan. Sekančiomis dienomis jau išmokom valgyti. Tik valgymas jo buvo toks: šiek tiek pažinda, paskui apsižiojęs krūtį "pasvajoja", paskui vėl pažinda - ir taip kokią valandą, ar net daugiau, kol užmiega. Ligoninėj man sakė, kad pradžioje taip normalu ir kad paskui susitvarkys. Pieno išbėgančio iš krūties nemačiau, bet akušerė paspaudinėjo, apžiūrėjo ir sakė, kad tikrai gaminasi, nes krūtinė pasunkėjusi ir kad viskas gerai.
Grįžus namo tęsiau tokius ilgus pasivalgymus po valandą ir daugiau. Kad pieno yra sprendžiau iš to, kad vaikas kartais kažkiek atryja, ir kad pavalgius burnoje tarp lūpų matyti balto skysčio, kartais koks lašas nubėga per smakrą. Be to - sisioja ir kakoja. Tik kad jis vis prašė ir prašė valgyt, bet niekaip nepasisotindavo ir neužmigdavo. Net negaliu pasakyti, kas kiek laiko mes valgėm - panašu, kad ištisai. Kartais žįsdamas jis pradeda verkti - ligoninėj man aiškino, kad tai dėl pilvuko skausmų.
užvakar pas mus buvo atėjusi vaikų daktarė, apžiūrėjo, pabendravom, nupaskojau valgymo situaciją. Ji sakė, kad sūnelis sveikas, bet panašu, kad pieno jam per mažai. Pavalgęs jis turi užmigti, o ne reikalauti dar ir dar, nes šiuo metu dienomis jis beveik nemiega, o tik kabo prie krūties arba klykia. Bandžiau pati rankomis išspausti pieno, bet nieko nepavyko, nors vaikas kažkiek jo tikrai "išmelžia". viandien jau nebeiškentėm, vyras nupirko mišinuko. Iš pradžių daviau patraukt iš krūties, paskui sugirdėm 20ml mišinuko, o pabaigai dar daviau krūtį - vaikas po tokio "valgio" ramiai užmigo... Taip išeina, kad tikrai pieno jam per maža? Mano krūtinė padidėjusi, jokių sukietėjimų ar kažko panašaus nėra, net su speneliais problemų nebuvo, nei nugraužė, nei sutrūkinėjo. Kai duodu krūtį, vaikas žinda, tikrai matau, kad ryja, yra toks nurijimo garsas. Bet vistiek per mažai? Kaip tą pieną iš tos krūtinės išimt? Šitokia didelė užaugo, vos panešu
Šįryt pykomės, pykomės - žinda ir meta, paskui klykia, vėl žinda ir vėl meta. Pasimetusi jau ir vieną daviau ir kitą... Pastebėjau, kad nešiojant stačiomis jis ramesnis, net užmiega benešiojnt, o paguldžius vėl atsimerkia ir ima protestuot

Tai pasikišau jį sau po megztuku, dar susirišau jį apačioj, pusiau sėdomįsitaisėm - vaikas kaip užmuštas, per miegus tik paniurna kažką. Panašu, kad reikia mums kokios nešynės pasidairyt

Dieve - anyta jau dabar vis primena, kad vaiko vieta lovytėj

Bet kad man ir pačiai ramiau, kai jis šalia.