Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiško gyvenimo rezultatai

vaistai , papildai natūralūs, pienas nepasterilizuotas, indų, wc valikliai ekologiški, veidui , kūnui , natūralūs muilai , aliejai.
jokio stebūklo nevyksta, bet ant sąžinės ramiau, kad nekenkiu savo ir vaikų sveikatai ... 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo, kai visi susiprotes bus jau velu... sad.gif O mes man atrodo galim padeti bent jau kazkiek sviesdamos tuos su kuo bendraujam. biggrin.gif
Atsakyti

Nejaugi niekas nejaucia jokiu pokyciu? g.gif


Jaučiam, tikrai jaučiam. Kaip tik neseniai sulaukiau komplimentų kokia graži mano veido oda bis.gif , maniau, kad tik man vienai taip atrodo, bet vat ir aplinkiniai pastebėjo. Tepliojuosi sviestmedžiu, kokosų aliejum, kremukais savo pasigamintais, lūpas tepu irgi savo gamybos lūpų blizgiu ir žinokit kaifuoju good.gif . Pats gaminimo procesas patinka. Buityje susitaupo pinigėlių, nes perėjau prie valymo vandeniu ir soda thumbup.gif . Na kartais nusikalstu į klozetą įpildama kokio Domestos blush2.gif . Dar laaaabai džiaugiuosi pakeitusi indų ploviklį ekologišku, taip pat indaplovės skystį (pastaroji plauna kiek prasčiau už mums įprastą Somat), bet koks kaifas, kai atsidarai indaplovę ir - vualia, jokio nemalonaus kvapo, jokių chemijos likučių ant indų, malonu ir nebaisu iš tų indų valgyti essen.gif . Žodžiu pokyčių yra ir tik į gera thumbup.gif
Atsakyti
As pereinu prie ekologijos pamazu: maista daugiausia perku turgeliuose(ekologiskuose ir pas ukininkus). Mesytes niekada nebeperku "parduotuvines" -o tik pas ukininkus arba ukininku skyreliuose parduotuvese. Kosmetika perku natura naturata intenetiniame puslapyje arba kvapu namuose -labai man patinka kvapus hidrolatai ir aliejukai. Tiesa, dar nebandziau ekologiskos dekoratyvines kosmetikos, dar nedristu, nes atrodo, kad Lancome, Dior ir Chanel tusai, pudrytes ir lupdaziai patys geriausi blush2.gif Bet jau kaupiuosi pabandyti, pasiskaitinesiu supermamytese kokia eko dekoratyvine kosmetika geriausiai pirkti.
Rezultatai:
nezinau ar tai sutapimas, taciau pirkdama ekologiska maista pastebejau, kad reciau sergu persalimo ligomis(praktiskai nebesergu, nors anksciau sirgdavau 3-4 kartus per metus:)), o veido oda tapo skaistesne:).

Atsakyti
Visu pirma pasikeite poziuris i save ir savo seima,i gamta,organizma ir siela.Maisto produktu keist nereikejo,nes 10metu turiu savo darza,iki to tevai turejo.Mesa perkam is pazystamu.Aisku yra dalyku kuriuos tenka pirktis ir is prekybcentriu.
Ismokau gyditis praktiskai be vaistu.Ismokau naturalius dalykus panaudoti ivairiose srytise.Taip pat vonioje ir kosmetikos stalciuose padaugejo vietos.Vonioje stovi vienas sampunas,vienas balzamas,viena duso zele visai seimai,o anksciau vyro-priemones,mano priemones,vaiko priemones.Veidui nauduju vienos sm mamytes gaminama krema,jonazoliu alieju,ir kokosu alieju.Tai kaip ir pinigu susitaupo.Dar neturiu dekoratyvines eco kosmetikos,bet ateis ir tam laikas.Ismokau namus issivalyt be cheminiu priemoniu,ismokau skalbtis muilo riesutais.Ismokau rusiuot atliekas,ir labai kruopsciai tai darau,ir kaskart kai bunu sveciuose,negaliu ziuret,kai viskas yra verciama i viena kibira doh.gif As dziaugiuosi pokyciais kurie tik i gera,nors tiems kas to nepraktikuoja atrodo keista g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridukas: 22 vasario 2011 - 21:31
Man irgi keistas poziuris zmoniu, kurie sako, kad jiems nusisvilpt... Arba juokiasi ir sako, kad ko cia issidirbineji. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nude: 23 vasario 2011 - 10:08
Prie sveikesnio gvyenimo būdo pereinu pamažu, neturiu galimybių per dieną visko pakeisti, bet ir tai matau tikrai gerus rezultatus 4u.gif Valgant sveikesnį maistą jaučiam tikresnį skonį, prieskonių naudoju daug, bet visi natūralūs, be sintetinių priedų, todėl jai pagardintas maistas bent jau mums yra sotesnis (pamenu nuo vegetos amžinai kankinantį alkį..), ekologiškos higienos priemonės mūsų šeimai labai tinka, oda ir plaukai labai atsigavo rolleyes.gif natūralios valymo priemonės sintetines man puikiai atstoja ir gana taupiai nuadojasi. Dekoratyvinę kosmetiką keičiu pamažu, bet iš esmės jau viskas pakeista natūraliom priemonėm, aišku tinkamos priemonės paieškos kainuoja nemažus pinigus, bet verta 4u.gif

nors mane labai piktina tas ekologijos kaišiojimas ten, kur jos nėra, o žmonių pomėgis bėgti paskui bandą neįsitikinus, ar tikrai siūlomi dalykai yra tokie jau ekologiški, tiesiog stebina..
Atsakyti
Pas mane taip pat viskas einasi labai pamažu. Nesu "ekofanatikė", niekur nepuolu, kaip akis išdegusi. Gyvenu mieste ir 100proc pereiti prie ekologiško gyvenimo vilčių tikrai neturiu - o ir kaime gyvenant tas nebūtų taip jau paprasta. Juolab, kad palaikymo šiame reikale neturiu praktiškai jokio. Vyras palaiko tik tiek, kiek mato piniginę naudą smile.gif Na, kažkiek aš jį jau perauklėjau - tiesiog kartu gyvenant kai kurie įpročiai ir požiūriai savaime tampa bendri. Pavyzdžiui praeitą žiemą lengvus peršalimus stengėmės gydytis ne "koldreksais", o miške mano mamos rinktomis putino, aviečių, spanguolių uogomis - darėmės arbatas ir gėrėm. Nežinau, ar tas turėjo įtakos, bet šią žiemą jokių peršalimų pas mus apskritai nebuvo, net slogos normalios nė vienas neturėjom ax.gif .
Šiaip daugiau kažkokių ženklių rezultatų kol kas neturiu - nebent tai, kad valydama soda, druska ir actu sutaupau kažkiek pinigėlių, o gaminantis gėrimus iš pačių ar mamos rinktų uogų (šaldytų ir virtų) gaunam tikrai daugiau vitaminų, nei kad gertume kokias pirktines sultis. Taip pat į šiukšliadėžę nukeliauja žymiai mažiau visokių pakuočių, tai iki konteinerio rečiau einam smile.gif ax.gif
Atsakyti
Pokyčius jaučiam drinks_cheers.gif :
1) maistui išranki buvau ir anksčiau, bet dabar kavinėse praktiškai niekur neskanu, skanu tik namie ir tai iš kart pajaučiu, jei kur panaudotas prastesnis produktas;
2) visa chemija smirda ir iš toli, puikiai jaučiu kuri draugė kokiais milteliais skalbia rūbus, sintetiniai kvepalai irgi smirda, o nupirkau neseniai vaikui pampersų vietoj bambo (mažam mieste jų nėra),- ir tie smirda nafta;
3) o didžiausias poveikis tai piniginei, - aišku neigiamas, stebiuosi, kai kas rašo, kad išleidžia mažiau, mūsų šeimos išlaidos stabiliai išaugo.
Atsakyti
Na mes pamažu pamažu judam prie ekologiško gyvenimo būdo, tai galvoju dabar kokie tie pokyčiai..
1. Maziau šiukšlių
2. Sutaupyta energija
3. Sveikesnis maistas, praktiškai eliminavom bet kokius konservantus
4. Geresnė savijauta. Seniau jausdavau pastovu nuovargį, galvos skausmą, nepasitenkinimą savo kūnu.. Dabar jaučiuosi daug geresnės formos, nukrito beje, abiem su vyru nereikalingi kilogramai (nors jų ten po pora gal teturėjom), odą visad gerą turėjau.. Bet agresyvios chemijos namie neneudojimas, manau didžiausius pokyčius į gerą tam padarė.
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2011 03 20, 21:08)
3) o didžiausias poveikis tai piniginei, - aišku neigiamas, stebiuosi, kai kas rašo, kad išleidžia mažiau, mūsų šeimos išlaidos stabiliai išaugo.


na mums irgi panašiai, bent jau pradžioje tikrai daugokai tų pinigėlių išeidavo, dabar po truputį stengiuosi atrasti pigesnių priemonių (konkrečiai valymo ir skalbimo, nes va šitoj vietoj tai jau kur kas brnagiau viskas..)
tik va su higienos priemonėm man sunkiau ir jaučiu neatrasiu aš kažkokių pigesnių variantų, nes kremai gaunasi brangiau nei pirkdavau ne eko (ieškau pigesnių variantų, bet nesinori visai beverčio daikto, kad ir eko sudėties pirkti), tas pats galioja ir su šampūnais ir dušo žėlėm ir tt.
Atsakyti
As irgi uz ekologini gyvenima ,rusiuoju atliekas .
Visa vasaros savaitgalius skiriu kaimui auginimui darzoviu ir uogavimui ,grybavimui .Pilna saldikli prikraunu visko.pas kaimynus ar vietinius ukininkus nusiperkame mesos kaip buna.
Pazystamas is ukrainos atveza moliugu aliejau nu nerealus dalykas ,as ji geriu nes cheminiu vitaminu nesinori ,o pavasari labai jauciu vitaminu trukuma doh.gif tai poveiki nerealus ,energijos trigubai atsirado,oda pagrazejo. Dar atveza man prieskoniu be E ir Modifikuotu produktu ekologiskus sudetij ieina zoleles visokios vos vos druskos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 24 kovo 2011 - 17:57