Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir dantų priežiūra

QUOTE (lengvute @ 2004 07 01, 05:12)
sveiki, man stomatologė liepė traukt dantį ohmy.gif , tipo, antras nėštumo trimestras palankiausias dantims gydyt ir geriausia traukt dabar ohmy.gif mad.gif , kaip manot?Ir sakė, dantenos iškilę, reikia skalaut vaistažolių trinktūrom unsure.gif

Jei nuotrauka rodo, kad saknies virsuneje yra pulinukas, tada tikrai reikia ji istaukti, nes gali pakenkti gimdymui.
Atsakyti
QUOTE (Stomatologė @ 2004 07 01, 19:48)
Jei nuotrauka rodo, kad saknies virsuneje yra pulinukas, tada tikrai reikia ji istaukti, nes gali pakenkti gimdymui.

nuotraukos nedaro, sako, negalima, pavojaus nemninėjo, tik sakė, kad ilgai nelaikys , kad ir užgydysim g.gif
Atsakyti

Laba diena, gydytoja.
Esu nescia 20 sav.
Turiu labai opia problema pries trys dienas persalau, labai skaudejo danti, tiksliau visa kairi kuno sona, galva, ausi, ir ranka buvo nutirpus. Apsilankiau pas stomotologe, tai irgi skescioja rankom, sake, kad antibiotiku israsyt negali, rentgeno atlikt negali todel sunku mane pagydyti, o plika akim nemato, dantis buvo plombuotas, bet skyluciu nera dantyje, isgramde man plomba, bet vis tiek nedaug tepamate.
Gal jus galetumet ka nors patart, gal yra kokia iseitis, nebegaliu kentet skausmu, o kokios pasekmes gali buti neisivaizduoju. Ar labai tas rentgenas pakenktu vaikeliui?

Aciu.
Atsakyti
Ant pilvo uzdeda svinine prijuoste, kad kazkiek apsaugotu. Bet as nedaryciau...

P.S. Kai skauda ir ausi, g.b. zenklas, kad yra kazkurio apatinio kruminio danties nervo uzdegimas. Bet, kad skaudetu ranka... g.gif Antibiotikai esant pulpitui (nervo uzdegimui) nepadeda.
Pabandyk pasikonsultuoti su dar viena odontologe (taip dabar vadinami stomatologai). Jeigu surastu kaltininka, kanalus galima butu isgydyti ir be rentgeno. Yra toks aparatas (apexolokatorius), kuris nustato saknies kanalo ilgi. Tik gal ne visi kabinetai ji turi.
Geriausia lankytis pas ta pati odontologa visa laika, kuris korteleje veda issamu tavo dantu gydymo aprasyma (arba su tuo israsu keliauti pas kita). Jau pagal ji galima spresti, kuris dantis realiausias kandidatas i pulpita.
Atsakyti
Malinka, kaip sekasi?

P.S. Ar tau buvo daryta elektrokardiograma? Gal tu dar su savo terapeutu pasikonsultuok g.gif
Atsakyti
Is tikruju ir as patarciau pasikonsultuoti dar su vienu stomatologu. Tuo labiau kad skaudama danti (pagal simptomatika tai nervo uzdegimas) galima elementariai nustatyti ir karsciu. O kanalus kaip ir Rebeka minejo galima sekmingai uzplombuoti su apex lokatoriumi, kuri dauguma stomatologu turi.
Atsakyti
Norejau paklausti ar nevelu taisyti dantis 6-9 nestumo menesyje. Su nuskausminimu ir netgi jeigu reiktu traukti protini?

Kur Klaipedoje parekomenduotumet taisyti dantis

Atsakyti
Geriausia dantukus susitaisyti antrame nestumo trimestre, tai yra 4-6 menesiu metu. Taciau, jei yra nemazu problemu, netgi butina jas sutvarkyti iki gimdymo, kad nebutu jokio pavojaus del kraujo uzkretimo gimdymo metu.
Atsakyti
Kai man supuliavo dantis (irgi viduj po brangiai taisyta plomba dry.gif ), dar maitinau, todel visa gydyma nusprendziau kesti be vaistu. Hmmm, savotiskas jausmas blink.gif
Beje, jeigu toks daug gydytas dantis skyla (kazka kieto kandau, trakstelejo, bet nieko nesimato), ka tuomet daryti? Jei vel bandys isimineti plomba, is jo nieko neliks...
Atsakyti
nestuke.gif Ar gal;ima valytis dantis nestumo metu Parodontax dantu pasta? ar ji niekuo ten nekenkia?
ir kuom ten zalia nuo raudonos tiubeles skirias?
aciu
Atsakyti
QUOTE (Ama @ 2004 09 20, 12:48)
Beje, jeigu toks daug gydytas dantis skyla (kazka kieto kandau, trakstelejo, bet nieko nesimato), ka tuomet daryti? Jei vel bandys isimineti plomba, is jo nieko neliks...

Dar syki gerai apziu rekite savo dantuka kiek imanoma ir apciuopkite liezuviu, kuris budamas vienas is jautriausiu organu nesunkiai pajus menkiausia astruma. Jei plomba didele ir neseniai deta, jus jokiu neigiamu pojuciu neturite irdantuko neskauda kandant tikrai patarciau del nedidelio iskilimo plombos nekeisti. Nes dabar ko gero ta iskilusia dantuko dali butent ji ir laiko, o greziant ta sienele gali is viso nulekti.
Atsakyti
Parodontax pasta tikrai nepakenks nestumui. Del spalvu skirtumo pabandysiu paziureti.
Atsakyti