QUOTE(Tino @ 2011 02 01, 12:08)
man lieka keista, KODĖL tiek moterų savo gyvenimo prasmę suveda tik į pastojimą ir gimdymą, negi jokių kitokių gyvenimo prasmių neatsiranda, kai negalime gauti to, ko norime?
Oi, nesusilaikysiu neįsiterpusi (aš pas jus buvau trumpam užklydusi, bet dabar, deja, daugiau bendrauju persileidimus patyrusiųjų temoje)...
Tino, klausimas nekvailas, bet vaiko gimimas nebūtinai yra įsiprasminimas. Gyvenimo prasmė yra platesnis dalykas, aš galiu jausti gyvenimo pilnatvę ir prasmingumą ir be vaikų - per darbą, per gerus nuveiktus dalykus, per bendravimą su žmonėmis, meilės suteikimą kitam. Tačiau taip pat kiekvienas renkamės tam tikrą gyvenimo kelią, būdą... ir nusiviliame, jeigu jis neprieinamas.
Galima gyventi, pvz, be mylimo žmogaus. Daug kas taip gyvena, ir susitaiko, ir nėra nelaimingi iš esmės, bet... jeigu galėt rinktis - pasirinktų būti dviese, o ne vieni.
Galima gyventi be vaikų, rasti tame privalumų - laisvai keliauti, leisti visus pinigus tik sau, lepinti vienas kitą, puoselėti meilę, atrasti įdomesnių viena už kitą pramogų, skirti daug laiko saviugdai, produktyviam laisvalaikiui. Žinoma, galima, bet tai teikia tikrą pilnatvę tik tuomet, kai tai yra pasirinkimas, padarytas laisva valia. O jeigu tai yra aplinkybių išdava - tai slegia, privalumai atrodo pritempti ir ne itin domina.
Žmogus visada nori turėti pasirinkimą. Viena yra savo valia negimdyti vaikų, kita - negalėti to padaryti, neturėti pasirinkimo. Neturėdamas pasirinkimo, žmogus jaučiasi suvaržytas, įkalintas, nuskriaustas. Nemirtina, bet skaudu.
Aš kartais pagalvoju, kas būtų, jeigu nepavyktų susilaukti vaikų. Manau, mudu tiesiog susitaikytume ir gyventume tą turintį "savų privalumų" bevaikės poros gyvenimą. Deja, tai tebūtų avarinis išėjimas, luošas aplinkybių primestas gyvenimas, mūsų nesvajotas ir negeistas.