Sveiki, turiu ir as klausimeli, auginu dukrele kuriai rugpjucio 8 sueis 2 metai, bet pastojau ir laukiames antro kuris gims spalio men. su antru nestumu i dekreta gautusi iseit rugpjucio 2d, bet tuo metu dar bus nesibaigusios pirmo vaiko prieziuros atostogos, kaip tokioje situacijoje buna su tuo dekretu? juk i darba kaip ir negriztu tai kas mane i ta dekreta isleis ar neisleis? nes kazkaip dekreto pinigu nesinoretu prarast...
QUOTE(_karolina_ @ 2011 02 02, 09:57)
Sveiki, turiu ir as klausimeli, auginu dukrele kuriai rugpjucio 8 sueis 2 metai, bet pastojau ir laukiames antro kuris gims spalio men. su antru nestumu i dekreta gautusi iseit rugpjucio 2d, bet tuo metu dar bus nesibaigusios pirmo vaiko prieziuros atostogos, kaip tokioje situacijoje buna su tuo dekretu? juk i darba kaip ir negriztu tai kas mane i ta dekreta isleis ar neisleis? nes kazkaip dekreto pinigu nesinoretu prarast...
tai ta pati darboviete jus ir isleis,man taip buvo be jokiu problemu kai suejo 30sav.gydytoja sutvarke biuleteni, paskambinau savo buhalteriai ji nusiunte mano duomenis i sodra,tada jau as vazevau rasyti prasymo i sodra ir po savaites turejau pinigiukus

Sveikos...Skambinau siandiena i Sodros tris skyrius ir noriu pasidalinti gan liudna informacija toms mamytems, kurios "viena koja" ilipa i liepos menesi, tai yra zadejo "padovanoti" savo dekreta Sodrai ir eiti iskarto i Vaiko auginimo atostogas. I statyma, kuris isigalios liepa niekas negali komentuoti, mat ruosiamas pranesimas spaudai...o ten bus isaiskinimas, bet komentaras buvo aiskus...PO GIMDYMO 56 DIENU (nors ir nejai 70 iki gimdymo) atsisakyti nebus galima, nes is ligonines su naujagimiu be biliotenio niekas nepaleis...Tokios va ir naujienos, kaip suksi, kaip nea, valstybe padarys savo, nors ir rizikuosi sveikata, bei mokesi mokescius...
Komentarai, kad vaikus gimdome ne del pinigu man puikiai suvokiami, bet as noriu savo vaikams kuo geresniu salygu, tad prasau atleisti jei kazkam si nuomone nepriimtina...
Komentarai, kad vaikus gimdome ne del pinigu man puikiai suvokiami, bet as noriu savo vaikams kuo geresniu salygu, tad prasau atleisti jei kazkam si nuomone nepriimtina...

Mergaites, gal cia kas galetu man atsakyti kaip yra is tikruju ...
Nuo liepos menesio - ismoku vidurkis bus skaiciuojamas uz 12 ar uz 24 menesius ?
Sodros tinklapy radau, kad uz 24 men., o drauge man aiskina, kad nesamone, neva nepriime tos pataisos del 24 menesiu ir liko 12.
Tiek streso del tu biurokratiniu labirintu, kad jau nezinia kur tiesa kur ne....
Aciu
Nuo liepos menesio - ismoku vidurkis bus skaiciuojamas uz 12 ar uz 24 menesius ?
Sodros tinklapy radau, kad uz 24 men., o drauge man aiskina, kad nesamone, neva nepriime tos pataisos del 24 menesiu ir liko 12.
Tiek streso del tu biurokratiniu labirintu, kad jau nezinia kur tiesa kur ne....
Aciu

QUOTE(annushka @ 2011 02 02, 13:07)
Mergaites, gal cia kas galetu man atsakyti kaip yra is tikruju ...
Aciu
Aciu

Tiesa drauge sako,neprieme to istatymo,paliko kaip ir yra dabar is 12 men.
Tai paasikinkite man neismalei kodel parasyta taip:
http://www.sodra.lt/lt/pasalpos
Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar. Už vienu metu auginamus du ir daugiau vaikų (pametinukus, dvynukus ir pan.) bus mokama ne daugiau kaip iki 100 proc. kompensuojamo atlyginimo dydžio išmoka. Pašalpa nebus dvigubinama ar trigubinama.
Siekiant objektyviau įvertinti asmens indėlį mokant socialinio draudimo įmokas, nuo kitų metų liepos 1 d. motinystės (tėvystės) pašalpos bus skaičiuojamos įvertinant 24 kalendorinių mėnesių draudžiamąsias pajamas, o ne 12 mėnesių, kaip yra dabar. Už vienu metu auginamus du ir daugiau vaikų (pametinukus, dvynukus ir pan.) bus mokama ne daugiau kaip iki 100 proc. kompensuojamo atlyginimo dydžio išmoka. Pašalpa nebus dvigubinama ar trigubinama.

QUOTE(annushka @ 2011 02 02, 13:21)
Tai paasikinkite man neismalei kodel parasyta taip:

nes dar nepakeista info.
Ir dar klausimelis-
tos vadinamos lubos - 4212 lt - tai cia turima omeny "ant popieriu", ar jau atskaicius mokescius ?
tos vadinamos lubos - 4212 lt - tai cia turima omeny "ant popieriu", ar jau atskaicius mokescius ?
QUOTE(annushka @ 2011 02 02, 13:53)
Ir dar klausimelis-
ant poperiaus
QUOTE(Guotė @ 2011 02 02, 13:53)
Kaip ir siandiena man minejo...jau yra lyg ir istatymas (aisku painus), bet jo taikymo tvarkos ir isaiskinimo nera...Dirbu valstybineje istaigoje ir tai tiesa... Aiskinama, kad dar daug laiko... 

Guote, tai kaip suprast - gali buti, kad visgi skaiciuos uz 24 men. ?

QUOTE(annushka @ 2011 02 02, 13:55)
Tiesiog nelabai supratau, ka norejai pasakyt 

va istatymas,6 straipsnis,skaiciuos is 12 me kaip ir dabar.
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
QUOTE(annushka @ 2011 02 02, 12:55)
Tiesiog nelabai supratau, ka norejai pasakyt 

Na, manau geriau i Sodra pasiskambinti...tiesiog norejau pasakyti, kad istatymus priima, o tik paskui galvoja apie taikymo tvarka ir pasekmiu salinima...
Mano atveju yra istatymas, ir pati sodra ji pries 3 menesius isaiskino, kad galima neiti i NGA (visu 126 dienu), o dabar sako, kad kaip Jus is ligonines po gimdymo iseisite be "biliotenio"...nori nenori tas 56 dienas po gimdymo teks imti, o tada jau "ilipu" i NAUJA TVARKA...
Jusu atveju butinai pasiskambinciau....