QUOTE(Enita @ 2010 09 16, 20:27)
Minlina, jei mama pagimdo vaiką, kai pirmam jau 3,5 metų, su pirmuoju buvo vaiko priežiūros atostogose, kol jam suėjo treji, paskui keliems mėnesiams iki naujo dekreto grįžo į darbą, tai ar jai dar tebėra galimybė, kad naujos pašalpos apskaičiavimui imtų tą patį kompensuojamąjį uždarbį, kuris buvo apskaičiuotas pirmam vaikui ar jau nebe? Ir apskritai ar jai būnant trečius metus vaiko priežiūros atostogose skaičiuojasi soc. draudimo stažas ar jis skaičiuojasi tik pirmus dvejus metus kol mokamos pašalpos, o trečius jau nebe?
QUOTE(l'eau @ 2010 09 16, 21:06)
taigi temoje jau rašyta :
- prašyti kad taikytų jau paskaičiuotą du galima jei į laikotarpį iš kurio skaičiuotų pašalpą įeina
bent viena diena iš vpa, nesvarbu kuriam laikui buvo išeita - pusmečiui, metams, pusantrų, trejiems ar kokiam kitam laikotarpiui
- stažas skaičiuojamas visų vpa metu
QUOTE(Dovis @ 2010 09 16, 21:32)
Aciu Enita. Cia ji mano situacija pakomentavo. Tiesiog as buvau isitikinus,kad tie patys pinigeliai kaip ir uz pirmaji mokami tik tuo atveju, jei iesini vel i dekreta kol pirmajam sueina 3m. Bet kaip supratau, vaiko metai neturi reiksmes?
QUOTE(l'eau @ 2010 09 17, 08:32)
jei vpa išeita iki vaikui sueis treji, grubiai paskaičiavus kad būtų galimybė prašyti taikyti jau apskaičiuotą du, galima išeiti į vpa/dekretą per metus po atostogų pabaigos.
Griztu prie senai nagrinetos temos. Sedejau ir rami laukiau dekreto dienos, o sodra nuliudino ir sneka visiskai kitaip, nei mes cia diskutavom

tipo grizau i darba ir viskas

As po vaiko auginimo atostogu grizau spalio 3, nuo siandien vel esu dekrete. Tai atima menesi atgal ir skaiciuos tik is gruodzio, lapkricio spalio men pajamu

Kiti menesiai be $$$ Tipo grizau i darba ir viskas. Buciau isejus pries baigiantis vaiko auginimo atostogims, skaiciuotu pagal pirma vaika
Gal kas galetumet pakonsultuoti per AZ.

Nebezinau ar esu teisi ten su jom besigincydama. Man pareiske, dziaukis,kad vaikas sveikas gimtu