Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Mamaima @ 2011 02 01, 17:27)
Taigi as del tu vadinamu 390 lt "grindys"

Visu pirma man sodra informavo, kad jei ir dirbi puse etato, 12 men. ir skaiciuojasi kaip ir dirbant  pilnu etatu 12 men.

390 lt grindys bet nuo ju skaiciuojami mokesciai - 15 ir 6 proc.

tai "i rankas" gaunasi kazkur 308litai , jei teisingai mastau? smile.gif ir plius is seniunijos 97litai? taip?

dar norejau paklausti, pasiziurejau per EGAS savo dekreto apskaiciuota suma tai uz pirma menesi ir paskutini menesi yra nuskaiciuota pajamu mokestis, o uz likusius du - nenuskaiciuota. kaip tai suprasti? tikiuos nereiks grazint kai eisiu deklaruot pajamas blink.gif
Atsakyti
Na jei kam idomu ir aktualu...
Mano Klausimas buvo, AR GALIMA NEITI VISISKAI I NGA, O GIMUS VAIKUI NUO PIRMOS DIENOS EITI I VPA. Uzklausimo data 2010-10.

Laba diena,

Atsakydami i Jusu paklausima, informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro ir Lietuvos Respublikos socialines apsaugos ir darbo ministro 2010 m. liepos 21 d. isakymu Nr. V-653 /A1-356 patvirtinto elektroniniio nedarbingumo paaymejimu bei elektroniniu nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimu isdavimo taisykliu (Zin., 2010, Nr.89-4740) (toliau vadinama – Taisykles) 64 punktu, nescioms moterims elektroninius nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimus isduoda jas priziurintys asmens sveikatos prieziuros istaigu gydytojai akuseriai ginekologai arba seimos gydytojai.

Vadovaujantis Taisykliu 66 punktu, elektroniniai nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimai 126 kalendorinems dienoms isduodami moterims, suejus 30 ir daugiau nestumo savaiciu. Jei nescia moteris iki gimdymo i asmens sveikatos prieziuros istaiga del sio pazymejimo isdavimo, suejus 30 ir daugiau nestumo savaiciu, nesikreipe ar pazymejimo atsisake, gimdyma priemusios asmens sveikatos prieziuros istaigos gydytojas elektronini nestumo ir gimdymo atostogu pazymejima isduoda 56 kalendorinems dienoms po gimdymo.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybes tvirtinamu ligos ir motinystes socialinio draudimo pasalpu nuostatu 45 punktu, jeigu motina negavo motinystes pasalpos uz nestumo ir gimdymo atostogu laikotarpi, motinystes (tevystes) pasalpa turintiems teise asmenims skiriama nuo vaiko gimimo dienos. Taigi Jums, istatymu nustatyta tvarka isleistai vaiko prieziuros atostogu bei turinciai reikalaujama valstybinio socialinio draudimo staza, motinystes (tevystes) pasalpa gali buti skiriama nuo vaiko gimimo datos.

Deja, istatymas tebera, o jo taikymas pasikeite...
Gal dar kuri turite kazkokiu ziniu?
Atsakyti
Labas
Turiu klausimuka, paasikinkit man neismananciai blush2.gif

Ar as gausiu Motinystes (tevystes) pasalpa uz antra vaika, jei as dabar esu vaiko auginimo atostogose iki pirmam sueis 3 metai. Iseinu i dekreta su antru vaikuciu, kai pirmam sueis 3 metai..
rasiau i sodra jie man rase, kad turiu but drausta ligos ir motinystes draudimu, kad budama vaiko auginimo atosgose, nuo 2iki3 metu nesu drausta siuo draudimu, tai taip iseina, kad nieko negausiu? unsure.gif O gal zinot, kaip galeciau apsidraust?
O varge, nu ir painiai jauciu parasiau, tikiuos suprasit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovile88 @ 2011 02 02, 18:23)
Labas
Turiu klausimuka, paasikinkit man neismananciai blush2.gif

Ar as gausiu Motinystes (tevystes) pasalpa uz antra vaika, jei as dabar esu vaiko auginimo atostogose iki pirmam sueis 3 metai. Iseinu i dekreta su antru vaikuciu, kai pirmam sueis 3 metai..
rasiau i sodra jie man rase, kad turiu but drausta ligos ir motinystes draudimu, kad budama vaiko auginimo atosgose, nuo 2iki3 metu nesu drausta siuo draudimu, tai taip iseina, kad nieko negausiu? unsure.gif  O gal zinot, kaip galeciau apsidraust?
O varge, nu ir painiai jauciu parasiau, tikiuos suprasit blush2.gif

Jeigu su pirmu gavot,tai ir su antru gausit,isleidzia ta pati darbuoviete,tiesiog sodra skaiciuos jums palankiausia varianta.O is kur jus cia istrauket,kad nesat drausta nuo 2 iki 3 metu,nesamone,kazka jus netaip supratot.
Papildyta:
QUOTE(annushka @ 2011 02 02, 15:07)
Atleiskit, jei as kam pasirodysiu visai zalia ar juokinga, bet nepagaunu, kodel kai kuriom taip svarbu neiti tu NGA ?  g.gif

Kad patekti i sena tvarka,kur moka VPA,90%/75%,nes nuo liepos 1 d,jau skaiciuos pagal nauja tvarka,100% arba 70%/40%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2011 - 17:47
Gal kuri padėsit, turiu darbdaviui parašyti el.laišką (esu vaiko auginimo atostogose), kad nuo tada ir tada išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų, pažymos Nr. toks ir toks, ir dar pagal kokį straipsnį ar įsakymą galiu neiti į darbovietę, o darbdavys turi užpildyti pažymą per EDAS (gal įmestumėt citavimą ar nuorodą, kaip tiksliai skamba). Tiesiog man taip reikia. Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 09 16, 20:27)
Minlina, jei mama pagimdo vaiką, kai pirmam jau 3,5 metų, su pirmuoju buvo vaiko priežiūros atostogose, kol jam suėjo treji, paskui keliems mėnesiams iki naujo dekreto grįžo į darbą, tai ar jai dar tebėra galimybė, kad naujos pašalpos apskaičiavimui imtų tą patį kompensuojamąjį uždarbį, kuris buvo apskaičiuotas pirmam vaikui ar jau nebe? Ir apskritai ar jai būnant trečius metus vaiko priežiūros atostogose skaičiuojasi soc. draudimo stažas ar jis skaičiuojasi tik pirmus dvejus metus kol mokamos pašalpos, o trečius jau nebe? g.gif

QUOTE(l'eau @ 2010 09 16, 21:06)
taigi temoje jau rašyta :
- prašyti kad taikytų jau paskaičiuotą du galima jei į laikotarpį iš kurio skaičiuotų pašalpą įeina bent viena diena iš vpa, nesvarbu kuriam laikui buvo išeita - pusmečiui, metams, pusantrų, trejiems ar kokiam kitam laikotarpiui
- stažas skaičiuojamas visų vpa metu

QUOTE(Dovis @ 2010 09 16, 21:32)
Aciu Enita. Cia ji mano situacija pakomentavo. Tiesiog as buvau isitikinus,kad tie patys pinigeliai kaip ir uz pirmaji mokami tik tuo atveju, jei iesini vel i dekreta kol pirmajam sueina 3m. Bet kaip supratau, vaiko metai neturi reiksmes?

QUOTE(l'eau @ 2010 09 17, 08:32)
jei vpa išeita iki vaikui sueis treji, grubiai paskaičiavus kad būtų galimybė prašyti taikyti jau apskaičiuotą du, galima išeiti į vpa/dekretą per metus po atostogų pabaigos.

Griztu prie senai nagrinetos temos. Sedejau ir rami laukiau dekreto dienos, o sodra nuliudino ir sneka visiskai kitaip, nei mes cia diskutavom verysad.gif tipo grizau i darba ir viskas doh.gif As po vaiko auginimo atostogu grizau spalio 3, nuo siandien vel esu dekrete. Tai atima menesi atgal ir skaiciuos tik is gruodzio, lapkricio spalio men pajamu doh.gif Kiti menesiai be $$$ Tipo grizau i darba ir viskas. Buciau isejus pries baigiantis vaiko auginimo atostogims, skaiciuotu pagal pirma vaika g.gif
Gal kas galetumet pakonsultuoti per AZ. 4u.gif Nebezinau ar esu teisi ten su jom besigincydama. Man pareiske, dziaukis,kad vaikas sveikas gimtu doh.gif verysad.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 19:38)
Griztu prie senai nagrinetos temos. Sedejau ir rami laukiau dekreto dienos, o sodra nuliudino ir sneka visiskai kitaip, nei mes cia diskutavom verysad.gif tipo grizau i darba ir viskas doh.gif  As po vaiko auginimo atostogu grizau spalio 3, nuo siandien vel esu dekrete. Tai atima menesi atgal ir skaiciuos tik is gruodzio, lapkricio spalio men pajamu doh.gif Kiti menesiai be $$$ Tipo grizau i darba ir viskas. Buciau isejus pries baigiantis vaiko auginimo atostogims, skaiciuotu pagal pirma vaika g.gif
Gal kas galetumet pakonsultuoti per AZ. 4u.gif  Nebezinau ar esu teisi ten su jom besigincydama. Man pareiske, dziaukis,kad vaikas sveikas gimtu doh.gif   verysad.gif  cray.gif

Gi galima pasirinkti palankesni varianta.Sodroj kai rasisit prasyma,jie ziures,koks variantas bus geresnis,toki ir mokes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2011 - 18:56
Dar prie viso to SM puslapiu neatidaro doh.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 02, 19:55)
Gi galima pasirinkti palankesni varianta.Sodroj kai rasisit prasyma,jie ziures,koks variantas bus geresnis,toki ir mokes.

As siandien buvau,pildziau jau. Del NPD viena prasyma ir kita del atostogu. Uzklausiau ar man mokes kaip uz praita dekreta, tai ne, nes as jau isejau i darba, tipo uz tiek kiek dirbau mokes , dar visos pasalpos prisiskaiciuotu, bet uz 3metus juk jokiu pinigu niekas nemoka ir pajamu nebuvo. doh.gif Pagal ja, as jau grizau i darba po vaiko auginimo atostogu ir nebegaliu rinktis,kuris man variantas geresnis. Kaip sakau, net nesiule,pati uzklausiau. Puoliau gincytis, tai ji dar kazkam paskambino ir tipo ji liko teisi doh.gif
Gal galit pacituoti,kur parasyta juoda ant balto, nes nebeikertu nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovis: 02 vasario 2011 - 19:28
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 20:33)
Dar prie viso to SM puslapiu neatidaro doh.gif
Papildyta:

As siandien buvau,pildziau jau. Del NPD viena prasyma ir kita del atostogu. Uzklausiau ar man mokes kaip uz praita dekreta, tai ne, nes as jau isejau i darba, tipo uz tiek kiek dirbau mokes , dar visos pasalpos prisiskaiciuotu, bet uz 3metus juk jokiu pinigu niekas nemoka ir pajamu nebuvo.  doh.gif Pagal ja, as jau grizau i darba po vaiko auginimo atostogu ir nebegaliu rinktis,kuris man variantas geresnis. Kaip sakau, net nesiule,pati uzklausiau. Puoliau gincytis, tai ji dar kazkam paskambino ir tipo ji liko teisi doh.gif
Gal galit pacituoti,kur parasyta juoda ant balto, nes nebeikertu nieko.

Juodo ant balto,tai nezinau kur parasyta,bet kiek skaiciau mamu atsakymus,panasiu klausimu,tai galima rinktis.
Atsakyti
Jolanciuk, tai nieko nesuprantu,kodel man aiskina kitaip? I kokius remus as neitelpu? Kodel man aiskina kitaip? Kur galiu kreiptis,kad zmoniskai paaiskintu?
Skaiciau sita psl bet nuo gilinimosi galva tik paskaudo doh.gif
O labai reiktu to juodo ant balto, nes paprasciausias aiskinimas-bevaisis. Gal as kazko nesuprantu ir gal tikrai man nepriklauso, bet cia konsultavusios merginos, teigia visai kitaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 20:52)
Jolanciuk, tai nieko nesuprantu,kodel man aiskina kitaip? I kokius remus as neitelpu? Kodel man aiskina kitaip? Kur galiu kreiptis,kad zmoniskai paaiskintu?
Skaiciau sita psl bet nuo gilinimosi galva tik paskaudo doh.gif
O labai reiktu to juodo ant balto, nes paprasciausias aiskinimas-bevaisis. Gal as kazko nesuprantu ir gal tikrai man nepriklauso, bet cia konsultavusios merginos, teigia visai kitaip doh.gif

I sodra parasyk rastiska uzklausima.
Atsakyti
Jolanciuk, aciu. Bet keistai man cia viskas gaunasi. Gal dar kas pakomentuos mano atveju, noriu zinot kurioje vietoje as teisi arba ne.
Atsakyti