Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(Natele @ 2011 01 29, 22:05)
Nesvarbu, kad dirbsit terminuotai - svarbu, kiek stazo iki dekreto sukaupsite. Jei susidarys per 2 metus 12 men.  darbo stazas iki isejimo i dekreta menesio, tai tikrai NGA ir VPA pasalpas gausite. Geriausia, kad iseinant i dekreta pries tai butu 13 pilnu men. darbo stazas, tuomet ne vienas menuo nepateks su 0Lt pajamu dekreto pasalpa skaiciuojant.

iš tikrųjų viskas taip ir yra? O kas tada bus tas kuris išleido į VPA ( jei darbdavys sutartį nutraukia pasibaigus tam mėnesiui po NGA plius mėnuo ) ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 20:01)
Jolanciuk, aciu. Bet keistai man cia viskas gaunasi. Gal dar kas pakomentuos mano atveju, noriu zinot kurioje vietoje as teisi arba ne.

nezinau ar i tema, bet paskaitykit 6 straipsni, 3 dali Kompensuojamas uzdarbis:
cia
Atsakyti
Sv@jone, tai as esu teisi?
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 21:38)
Sv@jone, tai as esu teisi?

Gal jus geriau nueikit i sodra,tik pas kita konsultante,arba pas ta kuri ten vyriausia ir viska issiaiskinsit. 4u.gif
Pagal mane,tai jus turejot teise rinktis.Nes visu pirma jus neisdirbot 12 men,kad skaiciuotu tik pagal dabartini DU.Tai jei nepaslaptis kiek jums priskaiciavo,daug maziau,nei su pirmu vaikuciu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2011 - 20:43
Na is tu dvieju pastraipu kaip ir teisi, bet man uzkliuvo vat ta patamsinta vieta, visur kitur raso nestumo ir gimdymo atostogos, o sioje vietoje tik motinystes,tevystes. Ar cia tas pats dekretas?
2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.

3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 20:51)
Na is tu dvieju pastraipu kaip ir teisi, bet man uzkliuvo vat ta patamsinta vieta, visur kitur raso nestumo ir gimdymo atostogos, o sioje vietoje tik motinystes,tevystes. Ar cia tas pats dekretas?
2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.

3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.

Dekretas - tai nėštumo ir gimdymo atostogos, kurių metu mokama motinystės pašalpa.
Tu tikrai teisi smile.gif nesuprantu, kas ten Sodroj per durnės sėdi doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 21:51)

taip,tas pats,per nestumo ir gimdymo atostogas ir moka motinystes pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 02, 21:41)
Gal jus geriau nueikit i sodra,tik pas kita konsultante,arba pas ta kuri ten vyriausia ir viska issiaiskinsit.  4u.gif
Pagal mane,tai jus turejot teise rinktis.Nes visu pirma jus neisdirbot 12 men,kad skaiciuotu tik pagal dabartini DU.Tai jei nepaslaptis kiek jums priskaiciavo,daug maziau,nei su pirmu vaikuciu?

Jei isiaiskinsiu,kad esu teisi, tai oj su kokiu vejeliu as ten nuesiu, negalima taip nestuke.gif nervuoti. Sirdele lekia, galva isiskaudo doh.gif Nemalonu. Bet noriu buti uztikrinta, tuo ka sakau, nes ka sian sakiau, tai likau neteisi. atsispauzdinsiu ir dar ryskiai pabrauksiu,kad aiskiai matytu ka sakau.
Nepaskaiciavo nieko, nes tik siandien buvau. Ir ka ten paskaiciuos,kai nuo spalio dirbau uz puse etato doh.gif Kai menesi atimti reikia, tai dar ir sausis issibrauke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2011 02 02, 21:55)
Jei isiaiskinsiu,kad esu teisi, tai oj su kokiu vejeliu as ten nuesiu, negalima taip  nestuke.gif nervuoti. Sirdele lekia, galva isiskaudo doh.gif Nemalonu. Bet noriu buti uztikrinta, tuo ka sakau, nes ka sian sakiau, tai likau neteisi. atsispauzdinsiu ir dar ryskiai pabrauksiu,kad aiskiai matytu ka sakau.
Nepaskaiciavo nieko, nes tik siandien buvau. Ir ka ten paskaiciuos,kai nuo spalio dirbau uz puse etato doh.gif Kai menesi atimti reikia, tai dar ir sausis issibrauke doh.gif

sakau,parasykit i sodra,kad gautumete tykslu atsakima,jie net gali paskambinti ir paaiskinti,nes as kai klausiau,tai man paskambino ir pasake,kad mokes palankesni varianta,nes dabar esu VPA,kai pagimdysiu,dar vis busiu VPA su pirmu,tad irgi nezinojau kaip mokes.
"Tais atvejais, kai apdraustasis asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai jis buvo išleistas vaiko iki 3 metų priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas jam skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 vasario 2011 - 21:04
O aš turiu paprastesnį klausimą ax.gif į dekretą išeinu gegužės 16, nuo gegužės 2 iki dekreto išeinu kasmetinių atostogų, už kurias man sumokės balandžio mėn. Klausimas toks - ar balandžio mėn. gauti atostoginiai įsiskaičiuos į pajamas pagal kurias skaičiuojami NGA pinigai? g.gif pagal mane turėtų įsiskaičiuoti ax.gif
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2011 02 02, 22:13)
O aš turiu paprastesnį klausimą  ax.gif  į dekretą išeinu gegužės 16, nuo  gegužės 2 iki dekreto išeinu kasmetinių atostogų, už kurias man sumokės balandžio mėn. Klausimas toks - ar balandžio mėn. gauti atostoginiai įsiskaičiuos į pajamas pagal kurias skaičiuojami  NGA pinigai? g.gif  pagal mane turėtų įsiskaičiuoti  ax.gif
Ačiū smile.gif

Man rodos nesvarbu,kada bus ismoketi,svarbu,kada priskaiciuoti uz koki laikotarpi.Bet situo nesu isitikinusi.
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2011 02 02, 21:13)
O aš turiu paprastesnį klausimą  ax.gif  į dekretą išeinu gegužės 16, nuo  gegužės 2 iki dekreto išeinu kasmetinių atostogų, už kurias man sumokės balandžio mėn. Klausimas toks - ar balandžio mėn. gauti atostoginiai įsiskaičiuos į pajamas pagal kurias skaičiuojami  NGA pinigai? g.gif  pagal mane turėtų įsiskaičiuoti  ax.gif
Ačiū smile.gif

Neįsiskaičiuos, nes visų pirma nesvarbu kada išmokėta, svarbu kuriam laikotarpiui priskaičiuota, o priskaičiuota gegužės mėnesiui, visų antra balandžio mėnesio pajamos apskritai nebus imamos skaičiuojant NGA pašalpą, tačiau jos paklius skaičiuojant VPA pašalpą.
Atsakyti