Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

QUOTE(uoga000 @ 2011 02 15, 12:18)
Turi klausimuka, gal kas atsakys  4u.gif Jeigu vyras eis VPA  2 metus, tai jis turi pirma pasiimti  tevystes atostogu (cia kur 1men), o po to i VPA, ar gali eiti iskarto dviems metams atostogu?  g.gif

gali iskarto iseit i VPA,jei jus neemet NGA.
Atsakyti
Sveikos.
Prasau, padekit. Skaitineju si foruma, bet atsakymo i savo klausima nesurandu.

Vaikui 2 metukai suejo 2010 spalio 28d. I darba grizau tik nuo 2011 vasario pradzios. T.y. tris menesius buvau vaiko auginimo iki triju metuku atostogose, bet pajamu negavau.

Jeigu dabar dirbdama vel pastociau, tai kaip skaiciuotusi ismoka uz gimdymo atostogas?
Suprantu, kad jei pvz i dekreta iseiciau nuo 2011 gruodzio 1, tai ismokai skaiciuoti butu imama 2010 lapkricio 1 - 2011 spalio 31 d. Bet tie trys menesiai (2010 lapkritis 2010 gruodis ir 2011 sausis) yra be jokiu pajamu, nors ir vaiko auginimo atostogose - tai ar tu menesiu neskaiciuotu, ar, skaiciuojant juos, laikytu, kad pajamos 0 Lt?

Buciau labai dekinga jei pasidalintumete ziniomis.

Atsakyti
sveiki,
gal žinot, ar vaiko močiutė gali išeit į anūko VPA? ji dirbanti pensininkė, ar gautų kokias išmokas iš sodros?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ieva- @ 2011 02 15, 12:30)
sveiki,
gal žinot, ar vaiko močiutė gali išeit į anūko VPA? ji dirbanti pensininkė, ar gautų kokias išmokas iš sodros?
4u.gif

gali,jei turi staza,tai man rodos gautu ismoka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 15, 12:21)
gali iskarto iseit i VPA,jei jus neemet NGA.

Labai aciu uz atsakyma smile.gif . O idomu ar yra skirtumas ar iskarto eiti atostogu, ar visdelto pasiimti pirma men, o po to jau eiti i VPA g.gif Ir per koki laikotarpi reikia pristatyti dokumentus nuo vaiko gimimo?
Atsakyti
QUOTE(uoga000 @ 2011 02 15, 12:32)
Labai aciu uz atsakyma  smile.gif . O idomu ar yra skirtumas ar iskarto eiti atostogu, ar visdelto pasiimti pirma men, o po to jau eiti i VPA  g.gif  Ir per koki laikotarpi reikia pristatyti dokumentus nuo vaiko gimimo?

man atrodo yra,uz ta menesi viena moka 100 %,ziuri 12 men per paskutinius 24 men pajamas,o poto i VPA irgi ziuri 12 men per paskutinius 24 men pajamas ir gautu pirmus metus 90%,antrus 85%(as taip suprantu,kad jus patenkat i sena tvarka).
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 15, 12:44)
man atrodo yra,uz ta menesi viena moka 100 %,ziuri 12 men per paskutinius 24 men pajamas,o poto i VPA irgi ziuri 12 men per paskutinius 24 men pajamas ir gautu pirmus metus 90%,antrus 85%(as taip suprantu,kad jus patenkat i sena tvarka).

Ai tikrai, kaip as nepagalvojau. Aciu, kad paprotinot 4u.gif . Liko maziau nei menuo smile.gif
O su dokumentais, tai reikia iskarto i sodra kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(uoga000 @ 2011 02 15, 12:59)
Ai tikrai, kaip as nepagalvojau. Aciu, kad paprotinot  4u.gif . Liko maziau nei menuo smile.gif
O su dokumentais, tai reikia iskarto i sodra kreiptis?

ispradziu su darbdaviu dokumentus sutvarkyti,o paskui jau i sodra.
Atsakyti
Sveiki,
gyvenam nesusituokę. Ar gali vyras imti pirmą mėnesį atsotogų vaiko priežiūrai, ir taip pat metus arba du vaiko priežiūros atostogų? Ar tam nėra būtina tuoktis?

Pagal ką skaičiuosis jo gaunama išmoka, jei gali imti atostogas? Pagal paskutinius 6 mėn, ar kažkaip kitaip?

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Akfak @ 2011 02 15, 14:41)
Sveiki,
gyvenam nesusituokę. Ar gali vyras imti pirmą mėnesį atsotogų vaiko priežiūrai, ir taip pat metus arba du vaiko priežiūros atostogų? Ar tam nėra būtina tuoktis?

Pagal ką skaičiuosis jo gaunama išmoka, jei gali imti atostogas? Pagal paskutinius 6 mėn, ar kažkaip kitaip?

Ačiū.

pagal paskutinius 12 men per 24 men.
Man rodos gali paimti,nors ir nesusituoke,tik reikes atrodo notaro patvirtinanti dokumenta apie tevystes pripazinima i darba nest,kol nebus vaiko gymimo liudijimo.
Atsakyti
Sveikos,

dabar esu VPA (iki 2011.07.22) su pirmuoju vaiku, laukiuosi antrojo su kuriuo i dekreta kovo 18 diena. Toks klausimas iskilo jei imu dekreta, man pirmojo VPA nutruksta ar tesiasi? g.gif nes kiek zinau tureciau gauti ir VPA pasalpa ir dekreta, bet daktare mano kazkaip idomei susake kad kai pasiimsiu dekreta darbe turi uzbaigti pirmojo VPA ir sekancia diena dekreta atidaryti....
Atsakyti
QUOTE(emalita @ 2011 02 15, 14:54)
Sveikos,

dabar esu VPA (iki 2011.07.22) su pirmuoju vaiku, laukiuosi antrojo su kuriuo i dekreta kovo 18 diena. Toks klausimas iskilo jei imu dekreta, man pirmojo VPA nutruksta ar tesiasi? g.gif nes kiek zinau tureciau gauti ir VPA pasalpa ir dekreta, bet daktare mano kazkaip idomei susake kad kai pasiimsiu dekreta darbe turi uzbaigti  pirmojo VPA ir sekancia diena dekreta atidaryti....

nereikia nieko nutraukinet ir tuoliau galit but VPA su pirmu vaiku,dar jus papuolat,kad gausit 2 pasalpas ir VPA ir NGA.Nuo liepos pirmos tik keiciasi su ismokom,kad negali buti daugiau 100 %.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 vasario 2011 - 13:58