Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos, Vaiko priežiūros

Labas rytas, viską apgalvojusi nusprendžiau eiti į nėštumo ir gimdymo atostogas 34 savaitę, t.y. mėnesiu vėliau. Kokie turėtų būti mano veiksmai? Ar reikia prašyti gydytojos, kad įrašytų vėlesnę išėjimo į dekretą datą ar tai nesvarbu ir sodra skaičiuos viską pagal darbdavio pateiktas pažymas?

Kadangi netikėtai greitai gavau atsakymą į savo klausimą iš sodros, skelbiu jį čia, gal kažkam bus naudinga.

Laba diena,

Nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą (toliau-NGP) sveikatos priežiūros įstaigos gydytojas išduos nuo Jūsų kreipimosi dienos: jeigu kreipsitės, kaip ir pati minėjote, 30 ar daugiau savaičių. Taigi Jūs galite dirbti, o kai norėsite gauti NGP kreipsitės į gydytoją.

Gal kažkas turi papildomų komentarų? Ar tai viskas, ką reikia žinoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tacė: 16 vasario 2011 - 09:35
QUOTE(Tacė @ 2011 02 16, 10:35)
Labas rytas, viską apgalvojusi nusprendžiau eiti į nėštumo ir gimdymo atostogas 34 savaitę, t.y. mėnesiu vėliau. Kokie turėtų būti mano veiksmai? Ar reikia prašyti gydytojos, kad įrašytų vėlesnę išėjimo į dekretą datą ar tai nesvarbu ir sodra skaičiuos viską pagal darbdavio pateiktas pažymas?

Parasysit pas gydytoja,kad eisit veliau,nuo 34 sav,tada kai ateis jau ta diena gydytoja issius biliuteni i darba,o darbe kai sutvarkis i sodra,tada vaziuosit i sodra uzpildisit prasima.
Atsakyti
Ačiū už tikslų atsakymą, JOLANCIUK. Gal žinote, ar yra skirtumas į kokią sodrą kreiptis? Jeigu gyvenu viename mieste, o dirbu kitame, kaip reikėtų daryti?
Atsakyti
QUOTE(Tacė @ 2011 02 16, 12:17)
Ačiū už tikslų atsakymą, JOLANCIUK. Gal žinote, ar yra skirtumas į kokią sodrą kreiptis? Jeigu gyvenu viename mieste, o dirbu kitame, kaip reikėtų daryti?

man atrodo nera skirtumo i kokia sodra eisit.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 02 14, 22:38)
O ko čia nesuprast - jei neimat nėštumo ir gimdymo atostogų, tai arba dirbat iki pat gimdymo ir tiesiai iš darbo važiuojat gimdyt, o iškart pagimdžius išeinat vaiko priežiūros atostogų. Arba jei turit sukaupus kasmetinių atostogų, prieš numatomą gimdymo datą galit išeit paprastų atostogų, jų metu pagimdyt, o joms pasibaigus eit vaiko priežiūros atostogų. Arba dar kažkaip kitaip tartis su darbdaviu spręndžiant nebuvimo darbe kol gimdysit klausimą, kad nebūtų pravaikštų.

Sveikutes, as gal ir ne ten pataikysiu, bet ir pati turiu panasu klausimeli. Patarkit kaip pasielgti geriau, kad netektu ilgai sedeti be pajamu, nes vyras nedirba ir neaisku ar dirbs kaip busiu NGA ir VPA. Turiu iki s.m. liepos 1d. 28 kalendorines dienas mokamu kasmetiniu atostogu. I NGA gydytoja leidzia iseiti nuo geguzes 10 dienos, o gimdyti tureciau liepos 19. Kada butu geriausia man eiti savo atostogu kasmetiniu ir nga ?
Atsakyti
QUOTE(ingulee @ 2011 02 16, 15:33)
Sveikutes, as gal ir ne ten pataikysiu, bet ir pati turiu panasu klausimeli. Patarkit kaip pasielgti geriau, kad netektu ilgai sedeti be pajamu, nes vyras nedirba ir neaisku ar dirbs kaip busiu NGA ir VPA. Turiu iki s.m. liepos 1d. 28 kalendorines dienas mokamu kasmetiniu atostogu. I NGA gydytoja leidzia iseiti nuo geguzes 10 dienos, o gimdyti tureciau liepos 19.  Kada butu geriausia man eiti savo atostogu kasmetiniu ir nga ?

kaip norit,galit pries NGA eit atostogu,galit po VPA paimti tas atostogas.
Atsakyti
Laba diena,
Trumpas klausimas:jei neiciau NGA ir,jei kartais tektu gulti i patologini skyriu pries gimdyma,tai ar galiu issirasyti paprasta biulioteni?Planuoju dirbti beveik iki gimdymo,kad patekti i senaja tvarka..
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 02 16, 16:43)
Laba diena,
Trumpas klausimas:jei neiciau NGA ir,jei kartais tektu gulti i patologini skyriu pries gimdyma,tai ar galiu issirasyti paprasta biulioteni?Planuoju dirbti beveik iki gimdymo,kad patekti i senaja tvarka..

man atrodo israso tokiu atveju nestumo biliuteni.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 16, 16:45)
man atrodo israso tokiu atveju nestumo biliuteni.

nu bet man jo nereikia..jei tokia teise i NGA nenoriu pasinaudoti?..juk as susirgau ir pasveiksiu po savaites dvieju... g.gif
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 02 16, 16:49)
nu bet man jo nereikia..jei tokia teise i NGA nenoriu pasinaudoti?..juk as susirgau ir pasveiksiu po savaites dvieju... g.gif

bet susirgot del nestumo,o ne siaip sloga kokia ar gripu g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 02 16, 17:04)
bet susirgot del nestumo,o ne siaip sloga kokia ar gripu  g.gif

nu bet negi del to mane gali priversti imti tas NGA atostogas per prievarta..juk jos ilgos labai (is tos puses)..nu vienzo-atviras klausimas
Atsakyti
QUOTE(KavaKuki @ 2011 02 16, 16:14)
nu bet negi del to mane gali priversti imti tas NGA atostogas per prievarta..juk jos ilgos labai (is tos puses)..nu vienzo-atviras klausimas

Tiksliai nežinau, ar tikrai taip yra, bet kiek teko girdėt, kad gydytojai negali raįyti paprasto nedarbingumo, jei tuo metu priklauso nėštumo ir gimdymo pažyma. Nors čia tiksliausiai galėtų pasakyt patys gydytojai. Na bet kokiu atveju, jei jau tektų pagulėt savaitę ligoninėj, tikriausiai tektų imti kasmetines atostogas tam, nes kitu atveju tai visos, kurios planuoja nesinaudot NGA, paskutinius mėnesius gyventu su paprastu biuleteniu, bet juk visos galvoja kaip išsisukt su atostogom.
Atsakyti