Turbūt tai yra mūsų - slaugučių - silpnoji vieta... Reikia IŠMOKTI teisingai slaugyti. Gyvenimas pilnas iššūkių, pamokų... Gi žinome, kad negalime vyrų mylėti per stipriai (ar bent jau ne labiau nei save), kad negalime prie savo vaikų prisirišti kaip prie nuosavybės... Taipogi negalime slaugyti savo artimo taip, kad prarastume savo sveikatą... Ypač sunku, kai tai darome be išeiginių...
Aš kažkur pirmus du metus (tada dar ji buvo pusėtinai savarankiška), kad ir kaip liga keitė žmogų, mačiau mamą praeities akimis - tokia, kokia ji buvo iki ligos ir elgiausi taip kaip su sveika asmenybe... Bet laikas daro savo. Pamažu pradėjo pasimiršti, kokia ji buvo, tai nuėjo į antrą planą, vis labiau vietą užima jos dabartinis neįgalumas ir visa, kas su tuo susiję... Susitaikiau, kad kitaip nebus, kad niekad nebepaklausiu, kaip ji virdavo tą ar aną, kaip geriau sodinti ir prižiūrėti daržą ir viso kito, kas su mamomis yra pasitariama, kai pradedamas savas šeimyninis gyvenimas... Ji yra šalia manęs kiekvieną dieną, taip glaudžiai buvome susiję turbūt tik tada, kai aš buvau kūdikis, dabar apsikeitėme vietomis. Ji dar yra, bet mamos netekau daug anksčiau... Bet tokia realybė. Vieni numiršta greitai, kitiems tas procesas žiauriai ilgas. Kokia palaima, kad sugebame būti šalia.
Mūsų artimieji tikrai nenorėtų, kad mes prarastume savo sveikatą... Tada gautųsi užburtas ratas - mus tektų slaugyti kažkam kitam. Būkime tos uolos, kurios nepalūžta, tai nesitęs amžinai.
Bet kuriuo momentu galiu tapti geresnė, bet kurį momentą pasirinkti?..