Įkraunama...
Įkraunama...

idomi tiek vyru tiek moteru nuomone

Gyvenam karttu jau 8m, auginam 5m dukryte. Ir nematau jokiu problemu tame. Netikiu santuoka kaip po tokia. Tikiu, kad ne socialinis statusas nulemia santykiu darna ir sekme. Dukrai is karto daveme sugyventinio pavarde, kad tiesiog nesikankintu su manaja (nuosirdziai uzknisa kai pastoviai matau isdarkyta pavarde). Nesijauciu neyvertina, nes meile man yrodo savo kasdieniniais poelgiais, jauciuosi laiminga wub.gif
Nematau dideliu problemu del to ir vaiko atzvilgiu. Nes vaikui svarbiausia kokia atmosfera namuose, o ne ar tetis ir mama susituoke.

Taciau, jei paciai santuoka yra svarbi... tuomet reikia kalbetis su antraja puse. Nes tokio gyvenimo stiliaus pasirinkime abu partneriai turi buti vieningos nuomones. Kitaip metams begant tas jusu nepasitenkinimas tik auks 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mamyciuke34 @ 2011 02 04, 12:03)
Iskeliau sau si klausima, del to, kad nesijauciu saugi, nesijauciu mylima ir gerbiama.
Ir musu santykiai neidelus, ir kuo toliau atrodo tuo blogiau...Pataret ir ne viena siame skyrelyje atvirai nuosirdziai pasikalbet...Zinot turejau temu ir be sios, kai norejau pasikalbet ir kalbejau atvirai, nuosirdumo ir atvirumo nesulaukiau is jo. Arba vengs temos, arba meluos issirietes, nors pati zinau, kad viskas kitaip yra.
Aciu uz issakyta nuomone.

Ar bandete kalbetis? Issakyti savo lukescius, o gal isklausyti ir jo lukescius be visokiu aplinkiniu pokalbiu. O teisiog issakant savo dabartine busena.
Kiekviena diena sugyventinis pazadina buciniu pries isvaziuodamas i darba, o vakare paskutiniai zodziai ka isgirstu - as tave myliu. Nesam niekad pakele balso vienas pries kita. Tai nereiskia jog nera buve nesutarimu, tiesiog pirma nugaruodavom, o veliau kalbedavomes. Izeidzianciu epitetu nesu isvis sulaukusi.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 02 04, 18:06)
Nematau dideliu problemu del to ir vaiko atzvilgiu. Nes vaikui svarbiausia kokia atmosfera namuose, o ne ar tetis ir mama susituoke.

Tosk, o nekila kokiu nors papildomu biurokratiniu rupesciu del to, kad mamos ir vaiko skirtinga pavarde?
Atsakyti
QUOTE(mamyciuke34 @ 2011 02 04, 10:13)
Norejau zinoti kitu nuomone, kaip kitiems atrodo tokia situacija, kai vaikuciai auga, apie vedybas nera nei kalbos.
Gyvename taip jau beveik 4 metus, susilaukeme dvieju atzalu. Nezinau ar tekeciau jei sulaukciau tokio pasiulymo po tiek laiko......
Sirdi jauciu lyg ir nuoskauda, nesijauciu, saugi ivertinta.....Ir as tokiu paziuriu, kad pati vyrui i zmonas nesipirsiu niekada. Turiu draugiu, kuriu vestuves , suzadetuves ivyko ju iniciatyva, bet tai ne man, as ne tokia.....
Apie tai galima sakyti net nesikalbame.Esu girdejusi jo nuomone, kai atsakydavo draugams, kai jo klausdavo kada tuoksites...Ir tie atsakymai skirtingi, vieniems sako kada nors, kitiems sako jis neturi man ka duot-nes tipo finansiskai nestabilus, kitiems sako, o kam to reikia...... Koks skirtumas ar sustituokus gyveni ar kartu  siaip gyveni ir vaikus augini.
Syki pajuokavau, kad zinai sakau vaikams galejau savo pavarde duoti, o ne jo kaip tevo. Pasiuto....net nesitikejau:-) Sako kaip taip tu gali galvoti, kaip tau tokiu minciu kyla, juk tai mano vaikai ir panasiai. Sakau bet juk tai ir mano vaikai. Tai ka sakau jei jau pavarde butu ne tavo, tai ir vaikai ne tavo ar kaip??? Sako tu nesupranti kaip tai vyriska ir panasiai. Man visa tai absurdiskai skamba. Ir susimastau, ar ne su savanaudziu gyvenu.
Is anksto dekoju uz pareikstas nuomones.

Mano nuomonė paprasta - jei žmogus nori, kad kitas žmogus kažką žinotų ar suprastų, tai tam kitam žmogui reikia pasakyti, nes niekas mūsų minčių neskaito. Iš kur jūsų vyrui žinoti jūsų požiūrį į vestuves, jei sakot, kad nesikalbat apie tai? Aš jūsų vyro vietoj galvočiau, kad "jai vestuvės taip pat nesvarbios kaip ir man, jei jau nekalba". O šiaip tai atėjote savo nuoskaudos išlieti, gal palaikymo sulaukti, bet kam jums taip. Paklauskite savęs, ar su juo laiminga. Taip/ne/kodėl. Jei laiminga, tai tiesiog kalbėkit su vyru daugiau wink.gif O jei nelaiminga, tai niekas jums nepadės, tik jūs pati wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 02 04, 18:20)
Tosk, o nekila kokiu nors papildomu biurokratiniu rupesciu del to, kad mamos ir vaiko skirtinga pavarde?

ne, jokiu, nes dokumentuose mama yra irasyta, siaip kompiuteriu laikais, nebuvo dar niekad problemos.
Beto tai jau ganetinai iprasta situacija...
Atsakyti
nesuprantu,kam tos vestuves? pazaisti?
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 02 04, 16:20)

Na as gyvenu ne LT. Problemu dar niekad neiskilo. Tiesa keleta komentaru sveciuodamasi LT sulaukiau, bet cia jau zmogaus kulturos stoka 4u.gif
Atsakyti
O man atrodo, kad temos autore yra pasimetusi, tiesiog ji yra netikra vyro jausmais, tai ja ir glumina. Vedybos cia ne prie ko.
Atsakyti
na manse teta irgi klause,o tai tu nenori vedybu,gi nesaugu,gal nemyli, gal nereikalinga ...
nezinau ka ji pagalvojo,bet paziurejau kaip i truputi keista zmogu...nes as jauciuosi saugi ir t.t. man ziedelio nereik tam...
Atsakyti
na man toks statusas tai jau nea schmoll.gif , kaip pati minėjote - nekaip jaučiatės. tai kodėl taip normalu gyventi susimetus? o gal nenormalu taip jaustis? jau čia nažkas nesusiveda. mes aplamai moterys nusileidžiame vyrams, apgauna esave, kad mums taip patogu. JIEMS IŠ TO YRA DAUGIAUSIAI PATOGUMO. ŠIUO KLAUSIMU VISADA BUVAU KATEGORIŠKA. DRAUGAVOM SU SAVO BUSIMU VYRU 5 METUS, SU JUO NEGYVENAU NEI VIENOS DIENOS KARTU. PASAKIAU, KAD SOČIAI PAGYVENSIME PO VESTUVIŲ. IR VISKAS KUO PUIKIAUSIAI ĖJOSI, BAIGTI MOKSLAI, DARBAS, VESTUVĖS, VAIKUČIAI PABIRUČIAI. JAUČIUOSI SAUGIAI IR RAMIAI. BET... NE VISOMS VIENODAI. KITOMS UŽTENKA IR SUGYVENTINĖS STATUSO doh.gif
Papildyta:
IR VYRAS BIJANTIS ATSAKOMYBĖS YRA PAPRASČIAUSIAS LIURBIS. NESUPRANTU KAIP MYLI, BET NENORI VESTI AR BIJO. VYRAS, KURIS TIKRAI GERBIA IR MYLI TIKRAI NEBIJO VEDYBŲ. PATIKĖKIT. VEDYBOS TAI NE KARTUVĖS. KO TEN BIJOTI. JUOKINGA
SUGYVENTINIAI - BAMBALIAI, MAN BAISUS TAS SANTYKIŲ ĮVARDIJIMAS mega_shok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nelita: 04 vasario 2011 - 22:50
Is kur tiek pagiezos sugyventiniams...

Siaip, laimingas, pilnavertis zmogus yra geras...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 02 05, 01:00)
Is kur tiek pagiezos sugyventiniams...

Siaip, laimingas, pilnavertis zmogus yra geras...

LT žod-s sugyventinis turi labai neigiamą atspalvį. Sugyventinis-tai tas iš kriminalinių naujienų.
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 05, 00:03)
LT žod-s sugyventinis turi labai neigiamą atspalvį. Sugyventinis-tai tas iš kriminalinių naujienų.

Bet koks grazus ir prasmingas zodis - SUGYVENTI
Jei atsiriboti nuo stereotipu.
Atsakyti