Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(šarūnė @ 2011 02 08, 12:15)
Taip, maniškė iki 1 kg kepa. Ruginę visada kepu tik orkaitėj ir maišau rankom, bo duonkepės gaila- porą kartų makaronams tešlą pamaišiau ir jau matau, kad pakenkiau  doh.gif Orkaitėj kepiau "Ramunę", kažkaip pagalvojau, kad batonas ir duonkepėj gausis, pasirodo, klydau. Vadinasi mano duonkepė tik mieliniams gaminiams  biggrin.gif

bet galit puikiai palikt jai minkymo darbą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2005 03 17, 22:28)
    Kaip norma naudoju indeli , kuris buvo pridetas prie kepimo aparato -
1 indelis = 250 ml
          *mamytės* duonelė
  Plikinys :
1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens
      Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia  mirksiukas.gif .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .
    Maisymas ir kepimas :
  1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai  cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu
  Atvesusi plikini dedame i kepimo aparata , ipilame vandeni , ruginius miltus .Ijungiame maisymo programa (pas mane nr. 8) , besimaisant pilame saulegrazas , 1 indeli kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles.Poto pilame dar du indelius kvietiniu miltu .Kai gerai issimaiso - ziurim kokia tesla- jei skystoka , limpanti dar ipilame miltu is paskutinio 6 indelio ( gaunasi viso 6 indeliai miltu : plikinyje 1 + ruginiai miltai 1 + 3-4 kvietiniu miltu).Kai baigiasi maisymas , paslapiname ranka ir apglostome teslos virsu , kad graziai kiltu.Kai tesla iskyla iki kepimo formos virsaus , nustatome kepimo programa - kepame 2 valandas(pas mane nr. 12).
  Kai duona iskepa , isimame is formos , dedame ant kokiu nors groteliu , apipurskaime vandeniu ir uzdengiame ranksluosteliu.Skanaus  4u.gif

Sakykite, cia ne perdaug tos druskos ir mieliu???Gal sauksteliais cia matavo o tiksaukstus parase. AR gal kuri darte pagal sita?gal taip ir turi buti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 02 06, 11:24)
Bulvinė duona

200 ml pieno
  2 kiaušinių tryniai
  60 gr. sviesto
  2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  šaukštelis cukraus
  2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
  150 gr. virtų bulvių
  500 gr. miltų
  dž. rozmarino

Šiltame piene ištirpinti mieles, sudėti cukrų, druską ir č šaukštus miltų, išmaišyti ir pastatyti, kad mieles suputotu, apie 20 min.
Sutrinti bulves, įmaišyti iįplaktus kiaušinio trynius, rozmariną, lydytą sviestą, suberti persijotis miltus, ir sudėti mielių mišinį. Viską gerai išminkyti ir pastatyti šiltai maždaug 2 val.
Kai tešla padvigubės, vėl lengvai perminkyti ir dėti į riebalais pateptą kepimo formą.
Palikti šiltai dar apie 45 min.
Kepti įkaitintoje 180 C. orkaiteje apie 40 min.
Skanaus!!

noriu issikepti sia duonele, bet neturiu tam skirtos formos.. kazi ar netiktu paprasta blekute? nebus tesla labai skysta? blush2.gif
ir dar klausimas neturiu kur gramais pasverti, turiu tik indeli su ml..gal padesite kaip apskaiciuoti blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
man labai labai reikia pagalbos. vaakr kepiau ruginę duoną su raugu orkaitėj, bet ji visai nekilo unsure.gif šiandien užmaišiau iš naujo ir vėl tešla nekyla unsure.gif gal turit kokį patarimą, ką daryti? o gal versti viską lauk?
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2011 02 08, 16:09)
sveikos,
man labai labai reikia pagalbos. vaakr kepiau ruginę duoną su raugu orkaitėj, bet ji visai nekilo unsure.gif  šiandien užmaišiau  iš naujo ir vėl tešla nekyla unsure.gif  gal turit kokį patarimą, ką daryti? o gal versti viską lauk?

gal jau raugas silpnas, palikit šaukštą raugo ir pamaitinkit jį, galit į vandenį medų įdėt
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 08, 18:01)
gal jau raugas silpnas, palikit šaukštą raugo ir pamaitinkit jį, galit į vandenį medų įdėt

drinks_cheers.gif Gaivinkit raugą arba darykit naują (kartais tai daug geresnė išeitis), jei gaila seną raugą išmesti, tai kepant duoną pridėkit mielių.
Atsakyti
Man tuoj bus depresija doh.gif Ziurekit - pirmadieni ryte uzmaisiau rugini rauga, vakar pamaitinau - tai pavakari jis pradejo kilti (pakilo vosne dvigubai)burbuliuoti...taciau velai vakare jis visas susmego. Siandien ryte vel emiausi maitinimo - jo jis visas toks nu man rodos kaip praruges. Pasidares labai skystas ir kvapas nebausus bet jau toks...Kaip suprasti ar jis jau vsio - kaput keliauja siuksliu dezenar dar galiu bandyti? O gal jis pas man per skystas - per daug vandenio?niu tokia labai skysta miltiniu blynu tesla.gal miltu dadeti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 09 vasario 2011 - 11:27
QUOTE(truputukas @ 2011 02 09, 11:24)
Man tuoj bus depresija doh.gif Ziurekit - pirmadieni ryte uzmaisiau rugini rauga, vakar pamaitinau - tai pavakari jis pradejo kilti (pakilo vosne dvigubai)burbuliuoti...taciau velai vakare jis visas susmego. Siandien ryte vel emiausi maitinimo - jo jis visas toks nu man rodos kaip praruges. Pasidares labai skystas ir kvapas nebausus bet jau toks...Kaip suprasti ar jis jau vsio - kaput keliauja siuksliu dezenar dar galiu bandyti? O gal jis pas man per skystas - per daug vandenio?niu tokia labai skysta miltiniu blynu tesla.gal miltu dadeti?


viskas su juo gerai, pamaitinkit toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 09, 12:29)
viskas su juo gerai, pamaitinkit toliau  4u.gif

tai ryt paskutini karta pamaitinti irpenktadieni jau galesiu duonele kepti? ax.gif O jis skystas toks labai ir turi buti?
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 09, 11:31)
tai ryt paskutini karta pamaitinti irpenktadieni jau galesiu duonele kepti? ax.gif O jis skystas toks labai ir turi buti?


būna skystas, kai išalkęs, pamaitinus vėl patirštėja. Jai jau jums atrodys, kad vis tiek labai skystas, kitu maitinimu dėkit mažiau vandens.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 09, 12:53)
būna skystas, kai išalkęs, pamaitinus vėl patirštėja. Jai jau jums atrodys, kad vis tiek labai skystas, kitu maitinimu dėkit mažiau vandens.

O va ne senai maitinau - tai gal galiu dar karta dadeti miltuku?
Ir siaip - is ko as suprasiu, kad jis jau nebegeras ? nes labai jau bijau is sugedusio duonele kepti ir vaikuciams duoti.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 09, 12:02)
O va ne senai maitinau - tai gal galiu dar karta dadeti miltuku?
Ir siaip - is ko as suprasiu, kad jis jau nebegeras ? nes labai jau bijau is sugedusio duonele kepti ir vaikuciams duoti.... blush2.gif


jei pelėsiu užsitrauks.
Daugiau tai nežinau, ar ten yra kam gest, tiesiog surūgęs produktas ir viskas.
Nebent jis jumsduonos neiškels, bet dėl to tik skonis nukenčia.
Atsakyti