Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 16, 11:14)
taip, taip ir turi būt

Ir šiandien jis man bananais kvepia lotuliukas.gif Mano nosis, tai kažkas nerealaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 16, 10:14)
taip, taip ir turi būt
nors ne Terra, bet atsakysiu, reikia imt tą kiekį vandens, kurį nurodyta recepte
o kepkit kada jums išeina patogiau

Ačiū. 4u.gif
Atsiprašau už kvailus klausimus, bet pirmą kart kai kepi tai daug neaiškumų. Kiek reikia minkyt rankomis duonytę? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AngeleZ @ 2011 02 15, 22:38)
Terra 2 rugių pasilikom apie 10 kilogramų, bet ką su jais daryti nežinau g.gif

Nenusiminkit, neprapuls, sunaudosit. Kokį puskilogramį pasilikit salyklui.
QUOTE(Loora @ 2011 02 16, 10:06)
Ir dar noriu paklaust  biggrin.gif  Raugą maitinu 18 val.,  šiandien jau reikia duonelę kept. Bet ją kildint dar ilgai reik. Tai kada man ją geriau kept, ar šiandien apie pietus, ar ryt iš ryto? Kepsiu orkaitėj, duonkepės neturiu. Žadu kept " Palangos" pagal Terra2.

Kepkit kaip Jums patogu.
QUOTE(Shatura @ 2011 02 16, 11:26)
Ir šiandien jis man bananais kvepia  lotuliukas.gif  Mano nosis, tai kažkas nerealaus biggrin.gif

Su laiku, raugo kvapas kiekvienai kepėjai pasidaro pats aromatingiausias, nors tam , kuris pirmą kartą pauosto - smirdi.
QUOTE(Loora @ 2011 02 16, 12:00)
Ačiū.  4u.gif
Atsiprašau už kvailus klausimus, bet pirmą kart kai kepi tai daug neaiškumų. Kiek reikia minkyt rankomis duonytę?  blush2.gif

Nėra ko atsiprašinėti. Klauskit ir Jums bus atsakyta. Tam mes čia ir esame, kad viena kitai atsakytumėm ir pasidalintumėm idėjomis ir patirtimi. O rankomis minkyti reikia apie 20min. Aš tai darau neskubėdama, o kuri šustresnė, gal ir greičiau suminko. Tiesa, aš visada minkau ir kepu dvigubą normą, tai ir minkyti sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 16, 13:40)
Nėra ko atsiprašinėti. Klauskit ir Jums bus atsakyta. Tam mes čia ir esame, kad viena kitai atsakytumėm ir pasidalintumėm idėjomis ir patirtimi. O rankomis minkyti reikia apie 20min. Aš tai darau neskubėdama, o kuri šustresnė, gal ir greičiau suminko. Tiesa, aš visada minkau ir kepu dvigubą normą, tai ir minkyti sunkiau.

Oi tikrai kad sunku minkyt. Aš irgi is dvigubos normos. O kokio tirstumo ta tesla turi but? Parasyta suformuoti kepaliuka. Kazin ar man ten kas susiformuos lotuliukas.gif Nėra skysta, bet ... na bandysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loora: 16 vasario 2011 - 13:42
Sveikos kepejeles 4u.gif

visad uzeidavau pasiskaitinet i jusu temele, esu kepus nemazai ivairiu duoneliu, tik be raugo smile.gif Bet galu gale ir as ryzausi ismegint duonele su raugu.... Raugas manyciau gavos geras, man jis tikrai nesmirdejo, o skaniai kvepejo (smirdejo tik po pirmos dienos, kuo toliau, tuo geresnis kvapas buvo) smile.gif dariau praktiskai is ruginiu miltu, tik pora saukstu kvietiniu sunaudojau. O gaminau pagal si receptuka. Nors gavosi ne tobulas kepaliukas, bet jau begalo skani thumbup.gif Dabar galesiu megint kept pagal kitus receptukus su raugu, tik dar reiks ismokti rauga islaikyt iki kito karto, nes si kart sunaudojau visa smile.gif

user posted image
Atsakyti
Tiesa norejau paklausti, ar gaminant rugine duonele turi but vidus siek tiek dregnas? Na atrodytu lyg ir neiskepe? g.gif Skoniui tas nemaiso aisku, man tiesiog idomu, tos, kurios jau igude kept rugine duona, kaip gaunas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 02 16, 18:50)
Tiesa norejau paklausti, ar gaminant rugine duonele turi but vidus siek tiek dregnas? Na atrodytu lyg ir neiskepe? g.gif Skoniui tas nemaiso aisku, man tiesiog idomu, tos, kurios jau igude kept rugine duona, kaip gaunas?  ax.gif

Sveikinu su skania duonele!
Taip, ruginė duona yra "šlapesnė". Bet ją geriau valgyti bent antrą ar trečią dieną po kepimo, nes pastovėjusi ji labiau subręsta ir tikrai tikrai skanesnė, negu pirmą dieną!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 16, 18:23)
Sveikinu su skania duonele!
Taip, ruginė duona yra "šlapesnė". Bet ją geriau valgyti bent antrą ar trečią dieną po kepimo, nes pastovėjusi ji labiau subręsta ir tikrai tikrai skanesnė, negu pirmą dieną!

na va, o as is tos laimes ir gero kvapo neatlaikiau, atsipjoviau paragaut, na, bet ziuresim kaip bus ryt smile.gif
Atsakyti
user posted image
o cia va mano rugine juoda duonele smile.gif Begalo skani... ryto sulauke mazas ketvirciukas smile.gif smile.gif
Atsakyti
Laba vakara kepejėlės,
gal kuri iš Jūsų žino vertimą iš engl. strong white flour, kokie tai yra miltai?
Atsakyti
QUOTE(Rasa27 @ 2011 02 16, 17:28)
Laba vakara kepejėlės,
gal kuri iš Jūsų žino vertimą iš engl. strong white flour, kokie tai yra miltai?

Balti miltai, su dideliu baltymų skaičiumi. Bent jau aš tokius naudoju duonos kepimui (nes tokie duonkepės reikalavimai)...
Atsakyti
Būčiau labai dėkinga už konkretų pavadinimą blush2.gif
Atsakyti