QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 20, 16:30)
Manau nesusipratimas del to, jog reiktu atskirti 2 dalykus: raugo primaitinima ji gaminant ir pagaminto raugo priimaitinima, kad jis "nenumirtu".
Raugo receptu is ties daug, tiesiog pradzioj reikia pasirinkti viena recepta pagal kuri gaminsite rauga ir tiek. Jei paciam duonos recepte nurodytas specifinis raugo gaminimo budas galit gaminti butent tam konkreciam receptui. Jei as neklystu, tai bet kuriai ruginei duonai kepti tinka bet koks ruginis raugas, ta prasme pagal kuri recepta begamintumet, jis vis tiek bus reikalingas ruginis. Kvietinis raugas - visiems batonams, netgi saldiems gaminiams,jo variaciju irgi yra daug. Manau tik eksperimento budu atsirinksit jums patikusi rauga

. Man pvz. nesigavo svelnus kvietinis raugas 14 kartu

Bet nenuleidziu ranku gaminu dar ir dar karta ta pati. Ir kaip rekomendavo, perdariau is ruginio kvietini.
Pamaitinti jau pagaminta, subrendusi rugini rauga reiktu bent karta per savaite, nors kai kur raso jog uztenka per 2 savaites karta. As tai planuoju duonos kepima, ir rugine duona kepu karta per savaite, todel ir pamaitinu tik karta per savaite.
Vienos kepejos atsideda teslos gabaleli, kitos raugo kitam kartui, velgi manau vieningos taisykles nera. Orentuokites pagal konkretu recepta

ačiū
QUOTE(starbee @ 2011 02 20, 16:51)
Sia savaite pirma karta as surizikavau issikept duona su raugu ir butent pagal si rugines duonos recepta. Man gavosi viskas puikiai. Duonele iskilo, kiek bekepdama sonai sutrukinejo, nes matyt neuzglosciau kaip reikiant. Kepiau 2val, vidus buvo toks kiek "slapias", bet tikrai ne kose, nors po 2 paru ir skonis ir tekstura duoneles pasikeite

Vidus pasidare tvirtesnis, skonis sodresnis

Atvertus kelis puslapius atgal rasit mano duonos foto.
O kiek jus miltu dejot? Manau miltu per mazai buvo, kad viduj kose

As tikrai dejau daugiau, nei parasyta recepte. O kvietiniu sunaudojau tik pora saukstu.
Miltų dėjau irgi šiek tiek daugiau, nei parašyta recepte, nes kai užmaišiau tešlą su recepte numatytu miltų kiekiu, tai tikrai net kalbos negalėjo būt apie "kepalo formavimą", greičiau jau "papilkite šitą balutę kur nors ". Bet matyt per mažai "dadėjau" miltų.

ačiū
QUOTE(jolanka @ 2011 02 20, 17:03)
Orage, siulau pabandyti pasigaminti rauga pagal Terros recepta pirmame lape. Ten issami instrukcija. Ir jis primaitinamas ir ilgaamzis.
Info taip susiteminta deka Nataliuncik'o, kad tik tereikia atsirinkti

O pagal sita recepta is Sauletos virtuves nieko nereikia maitinti, tai vienkartinis raugas, butent tam kepimui.
Pavasarine labai teisingai atsake apie tai

Ir sitoookia kantrybe, is 14 karto darytis rauga

ačiū
O dėl temos ir susisteminimo tai tikrai super

Ačiū nataliuncik už tai