Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Shatura @ 2011 02 20, 17:56)
Aš taipir padariau. Ištirpinau vandenyje, tada įdėjau miltų ir viską supyliau į raugą

tada gerai, nes jus parašėt :" ...Tik ką biški dar pamaitinau ir įdėjau žiupsniuką cukraus."
jei cukrų dėt tiesiai į raugą ji sugadinsit
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 20, 18:59)
tada gerai, nes jus parašėt :" ...Tik ką biški dar pamaitinau ir įdėjau žiupsniuką cukraus."
jei cukrų dėt tiesiai į raugą ji sugadinsit

Neaiškiai parašiau, reiškias smile.gif Ištirpinau pradžioje. Kažkaip intuityviai
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 20, 16:30)
Manau nesusipratimas del to, jog reiktu  atskirti 2 dalykus: raugo primaitinima ji gaminant ir pagaminto raugo priimaitinima, kad jis "nenumirtu".
Raugo receptu is ties daug, tiesiog pradzioj reikia pasirinkti viena recepta pagal kuri gaminsite rauga ir tiek. Jei paciam duonos recepte nurodytas specifinis raugo gaminimo budas galit gaminti butent tam konkreciam receptui. Jei as neklystu, tai bet kuriai ruginei duonai kepti tinka bet koks ruginis raugas, ta prasme pagal kuri recepta begamintumet, jis vis tiek bus reikalingas ruginis. Kvietinis raugas - visiems batonams, netgi saldiems gaminiams,jo variaciju irgi yra daug. Manau tik eksperimento budu atsirinksit jums patikusi rauga 4u.gif . Man pvz. nesigavo svelnus kvietinis raugas 14 kartu doh.gif Bet nenuleidziu ranku gaminu dar ir dar karta ta pati. Ir kaip rekomendavo, perdariau is ruginio  kvietini.
Pamaitinti jau pagaminta, subrendusi rugini  rauga reiktu bent karta per savaite, nors kai kur raso jog uztenka per 2 savaites karta. As  tai planuoju duonos kepima, ir rugine duona kepu karta per savaite, todel ir pamaitinu tik karta per savaite.
Vienos kepejos atsideda teslos gabaleli, kitos raugo kitam kartui, velgi manau vieningos taisykles nera. Orentuokites pagal konkretu recepta 4u.gif


hi.gif ačiū

QUOTE(starbee @ 2011 02 20, 16:51)
Sia savaite pirma karta as surizikavau issikept duona su raugu ir butent pagal si rugines duonos recepta. Man gavosi viskas puikiai. Duonele iskilo, kiek bekepdama sonai sutrukinejo, nes matyt neuzglosciau kaip reikiant. Kepiau 2val, vidus buvo toks kiek "slapias", bet tikrai ne kose, nors po 2 paru ir skonis ir tekstura duoneles pasikeite smile.gif Vidus pasidare tvirtesnis, skonis sodresnis thumbup.gif Atvertus kelis puslapius atgal rasit mano duonos foto.
O kiek jus miltu dejot? Manau miltu per mazai buvo, kad viduj kose g.gif As tikrai dejau daugiau, nei parasyta recepte. O kvietiniu sunaudojau tik pora saukstu.


Miltų dėjau irgi šiek tiek daugiau, nei parašyta recepte, nes kai užmaišiau tešlą su recepte numatytu miltų kiekiu, tai tikrai net kalbos negalėjo būt apie "kepalo formavimą", greičiau jau "papilkite šitą balutę kur nors ". Bet matyt per mažai "dadėjau" miltų.
hi.gif ačiū

QUOTE(jolanka @ 2011 02 20, 17:03)
Orage, siulau pabandyti pasigaminti rauga pagal Terros recepta pirmame lape. Ten issami instrukcija. Ir jis primaitinamas ir ilgaamzis.
Info taip susiteminta deka Nataliuncik'o, kad tik tereikia atsirinkti smile.gif
O pagal sita recepta is Sauletos virtuves nieko nereikia maitinti, tai vienkartinis raugas, butent tam kepimui.
Pavasarine labai teisingai atsake apie tai smile.gif
Ir sitoookia kantrybe, is 14 karto darytis rauga  4u.gif


hi.gif ačiū

O dėl temos ir susisteminimo tai tikrai super thumbup.gif Ačiū nataliuncik už tai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 20 vasario 2011 - 18:13
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 02 20, 14:17)
Ar kurnors būna pirkti grikių miltų?

maximoj yra 4u.gif


kepu antra kart borodino duona, kaip ir pirma kart taip ir siandien reik dapilt vandens nes kitaip ji neissiminko doh.gif ar ten tikrai geras vandens kiekis? unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssagis: 20 vasario 2011 - 18:48
Toks kvailas klausimas iškilo- maitinant subrendusį raugą kokiu santykiu reiktų tai daryti g.gif 1:1:1 ? g.gif
Noriu,kad jo būtų šiek tiek daugiau,kad iš dvigubos normos duoną kepčiau.
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 20, 19:07)
Toks kvailas klausimas iškilo- maitinant subrendusį raugą kokiu santykiu reiktų tai daryti  g.gif    1:1:1  ?  g.gif 
Noriu,kad jo būtų šiek tiek daugiau,kad iš dvigubos normos duoną kepčiau.


miltų ir vandens dėkit daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 02 20, 19:11)
miltų ir vandens dėkit daugiau  4u.gif

Ačiukas 4u.gif Kitą kartą kreipkis tu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 02 20, 15:17)
Ar kurnors būna pirkti grikių miltų? Tiesiog niekada nesu mačius, jokiose maximose tai tikrai  unsure.gif  o norėčiau pabandyti išsikepti pamaišant kvietinius miltus su grikiniais.. Radau nebent avižinių miltų, bandžiau kept berods perpus su kvietiniais- fui, duona gavosi tokia.. kartoka, sprangi, tiesiog nevalgoma  doh.gif  lotuliukas.gif

Tikrai prieš porą dienų mačiau Norfoj. Pažiūrėkit, tikrai būna. Ir Maximoj mačiau ne vieną kartą
Papildyta:
Dar ką noriu pridėti, pabandžiau į raugo ruošinį vietoj šilto vandens įpilti išrūgų (darėm sūrį, daug liko), tai žinokit super suveikė. labai suaktyvina raugą, duoną iškėlė beveik kaip su mielėm thumbup.gif Kam blogai duonytė kyla, pabandykit
Atsakyti
Sakykit, jei as noriu sekanti karta det miltu tarkim jei reikia det 1 kg, tai deciau 700 g kvietiniu, ir 300 g ruginiu, ar labai keiciasi skonis, ar geriau perpus po lygiai det miltus? Ir cukraus reik mazint nei iprastai dedu i vien kvietine duona, ar det iprasta kieki? Cia mano duonyte ta , kur dedasi po stikline visokiu semenu, saulegrazu, dribsniai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 20, 19:48)
Sakykit, jei as noriu sekanti karta det miltu tarkim jei reikia det 1 kg, tai deciau 700 g kvietiniu, ir 300 g ruginiu, ar labai keiciasi skonis, ar geriau perpus po lygiai det miltus? Ir cukraus reik mazint nei iprastai dedu i vien kvietine duona, ar det iprasta kieki? Cia mano duonyte ta , kur dedasi po stikline visokiu semenu, saulegrazu, dribsniai ir pan.

čia jau skonio reikalas, ruginiai kiek rūgštoki, kvietiniai švelnesni, ko daugiau ruginiu, to sunkiau kils tešla, cukraus galit dėt kiek mėgstat
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 20, 19:52)
čia jau skonio reikalas, ruginiai kiek rūgštoki, kvietiniai švelnesni, ko daugiau ruginiu, to sunkiau kils tešla, cukraus galit dėt kiek mėgstat


Labai aciu uz atsakyma 4u.gif gal pradziai neeksperimentuosiu, veliau smile.gif

Beje, skaiciu Jusu blog'a, na net issisaugojau favorit nuorodose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 20, 19:57)
Labai aciu uz atsakyma  4u.gif gal pradziai neeksperimentuosiu, veliau smile.gif

Beje, skaiciu Jusu blog'a, na net issisaugojau favorit nuorodose thumbup.gif

o kodėl, laisvai galit dėt 60-70%kvietinių 40-30% ruginių

malonu wub.gif
Atsakyti