Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2011 02 21, 10:56)
tiek kiek reikdavo pagal receptą raugo.
Jei pvz 300 tai po 75 g miltų ir vandens ryte ir po 75 g po piet. Užmaišau visada apie 23-24 val prieš pat einant miegot

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 02 06, 16:10)
sveikos, mergaitės,
kokias skardas duonos kepimui naudojate? Klausiu, nes iki šiol kepdavau tefloninėje kekso formos, bet ji išsidėvėjo, tad duoną žiauriai pritraukia. Bandžiau stiklinėje - irgi sunku iškrapštyti (kalbu apie ruginę). Noriu dabar pirkti naują, bet nežinau, kokia tinkamiausia. Patarkite iš savo praktikos ax.gif

Aš prieš kepant skardą ištepu aliejumi- tada neprikepa.
Atsakyti
Labukas. Po vakar diskusiju bijau jau ir ko klaust.. doh.gif bet gal labai akmenimis neapmetysite...
Vienu zodziu, istraukiau ryte rauga is saldytuvo, plaikiau apie 1 val ir damaitinau 100 miltu 100 vandenio kaip suprantu is jo kepti galiu tik ryt, bet jei i ji ideciau siek tiek mieliu - gal butu galima siandien visa kepimo procesa vykdyti?

Ir kaip su tuo reikiamu kiekio raugo pasidarymu. Jei as teisingai supratau, tai :
tarkim turiu sladytuve 50 raug, o pagal recepta reikia 400, tai as ji damaitinu 200 vandenio 200 miltu. Kai jis buna paruostas 50 atidedu kitam kartui o is kito kepu, teisingai supratau?

Ir dar vienas kvailas klausimas - ar cia mano svarstykles gryba pjauna ar kaip - jei rasoma 100 miltu ir 100 vandens, bet mase turi buti kaip grietines, tai pas mane visad buna, kad nuo tokio santykio vos pamaisyti galiu - visad dar vandens daugiua reikia, kodel taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 21 vasario 2011 - 15:06
Niu ir dar cia toks klausimelis iskilo ax.gif blush2.gif Tarkim ryte isemiau savo ragau is saldytuvo , pamaitinau ir galvojau vakare kepti, bet...gavosi taip, kad nekepiau - o einatn miegoti ji man vel saldytuvan mesti ar laikyti namie ?
jei tarkim idedu i saldytuva ir kita ryta vel isimu, kad kepti ka man su juo reikia padaryti? nes pagal svori - tarkim yra 300 g. jo yra pakankankamai, kad jau butu galima kepti ar visdelto reikia pamaitinti?
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 21, 15:02)
Labukas. Po  vakar diskusiju bijau jau ir ko klaust.. doh.gif bet gal labai akmenimis neapmetysite...
Vienu zodziu, istraukiau ryte rauga is saldytuvo, plaikiau apie 1 val ir damaitinau 100 miltu 100 vandenio kaip suprantu is jo kepti galiu tik ryt, bet jei i ji ideciau siek tiek mieliu - gal butu galima siandien visa kepimo procesa vykdyti?

Ir kaip su tuo reikiamu kiekio raugo pasidarymu. Jei as teisingai supratau, tai :
tarkim turiu sladytuve 50 raug, o pagal recepta reikia 400, tai as ji damaitinu 200 vandenio 200 miltu. Kai jis buna paruostas 50 atidedu kitam kartui o is kito kepu, teisingai supratau?

Ir dar vienas kvailas klausimas - ar cia mano svarstykles gryba pjauna ar kaip - jei rasoma 100 miltu ir 100 vandens, bet mase turi buti kaip grietines, tai pas mane visad buna, kad nuo tokio santykio vos pamaisyti galiu - visad dar vandens daugiua reikia, kodel taip?


šiaip jei jūsų raugas išbujojo, tai manau galit kept ir be mielių.

apie raugo kiekį viskas taip .

o tirštumas, tai man kaip tiršta grietinė ir gaunas jei lygiai gramais dedu.
Papildyta:
QUOTE(truputukas @ 2011 02 21, 15:47)
Niu ir dar cia toks klausimelis iskilo ax.gif  blush2.gif Tarkim ryte isemiau savo ragau is saldytuvo , pamaitinau ir galvojau vakare kepti, bet...gavosi taip, kad nekepiau - o einatn miegoti ji man vel saldytuvan mesti ar laikyti namie ?
jei tarkim idedu i saldytuva ir kita ryta vel isimu, kad kepti ka man su juo reikia padaryti? nes pagal svori - tarkim yra 300 g. jo yra pakankankamai, kad jau butu galima kepti ar visdelto reikia pamaitinti?


jei kitą rytą kepsit galit nedėt į šaldytuvą.
Galit vakare vietoj kepimo dar pamaitint.
Jei bus perdaug kitą kart kai imsit kepimui, imkit pusę ir neatsidėkit.
Atsakyti
Mano raugas kyla thumbup.gif Prieš valandą pamaitinau ir dabar apie 2cm jau sukilęs biggrin.gif Kad tik viskas gerai būtų
Atsakyti
Na man cia kazkas jau neaisku... ana karta kai dariau duonyte su raugu su kvietiniais miltais, tai tesla gavosi tokia tirsta, bet maisoma saukstu. O sikart imaisiau ruginiu miltu, tai dar nebaigiant deti visu miltu, jau tesla vos eina maisyt. Na ir nesudejau visu miltu... raugo nusiemiau kitam kartui irgi tokio tirsto.. unsure.gif ir sveriant su matavimo indu 300 g, svarstyklemis sveriant ruginius miltus buvo 240 g blink.gif kaip cia suprast g.gif ar as cia tik neprimaklinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 21, 17:03)
Na man cia kazkas jau neaisku... ana karta kai dariau duonyte su raugu su kvietiniais miltais, tai tesla gavosi tokia tirsta, bet maisoma saukstu. O sikart imaisiau ruginiu miltu, tai dar nebaigiant deti visu miltu, jau tesla vos eina maisyt. Na ir nesudejau visu miltu... raugo nusiemiau kitam kartui irgi tokio tirsto..  unsure.gif ir sveriant su matavimo indu 300 g, svarstyklemis sveriant ruginius miltus buvo 240 g  blink.gif kaip cia suprast  g.gif ar as cia tik neprimaklinau  doh.gif

rugiagele, ruginiai miltai yra sunkesni už kvietinius wink.gif Todėl ir pasikeitė truputį tešlos struktūra wink.gif reikėjo skysčių truputį daugiau pilt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 02 21, 19:30)
rugiagele, ruginiai miltai yra sunkesni už kvietinius wink.gif Todėl ir pasikeitė truputį tešlos struktūra wink.gif reikėjo skysčių truputį daugiau pilt wink.gif


Na siek tiek dapyliau, bet gavosi ciut tirstesne tesla nei ana karta...tikiuosi gausis ta duona.. ar eit geriau permaisyt? nes tik ka sudejau i skardele kilimui.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 21, 17:45)
Na siek tiek dapyliau, bet gavosi ciut tirstesne tesla nei ana karta...tikiuosi gausis ta duona.. ar eit geriau permaisyt? nes tik ka sudejau i skardele kilimui.

viskas bus gerai wink.gif kildink drąsiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 02 21, 20:01)
viskas bus gerai wink.gif kildink drąsiai wink.gif


Aciu karsta.gif nu as ir kepeja doh.gif
Atsakyti
Kazkurioj temoj buvau perskaicius, kad salykla galima nusipirkti is tu kur buna parduotuvej girai gaminti, nes iki delonos niekaip nenusigaunu - nelekiau, nupirkau ir ...kajus manot - nedaskaiciau iki galo, o ten ale giros esktrasktas i kuri ieina Miežių salyklas, ryžių salyklas, apynių ekstraktas, vanduo....- kaipsuprantu - toks jau netiks duoneles gamybai.... doh.gif o taip norejau Terros firmine su raugu pasigaminti...ech...galkada kita karta
Jau gaminau Teros Palanga thumbup.gif Mamytes plykta thumbup.gif ir sastingio batona, bei Sonatinoslenkiska rugine thumbup.gif Pakolkas Terros palanga man niam niam...
O kaip jus blynelius su raugu kepat, gal nuorodele butu galima,mes su sunumi tokie smaliziai..
Atsakyti