QUOTE(truputukas @ 2011 02 21, 15:02)
Labukas. Po vakar diskusiju bijau jau ir ko klaust..

bet gal labai akmenimis neapmetysite...
Vienu zodziu, istraukiau ryte rauga is saldytuvo, plaikiau apie 1 val ir damaitinau 100 miltu 100 vandenio kaip suprantu is jo kepti galiu tik ryt, bet jei i ji ideciau siek tiek mieliu - gal butu galima siandien visa kepimo procesa vykdyti?
Ir kaip su tuo reikiamu kiekio raugo pasidarymu. Jei as teisingai supratau, tai :
tarkim turiu sladytuve 50 raug, o pagal recepta reikia 400, tai as ji damaitinu 200 vandenio 200 miltu. Kai jis buna paruostas 50 atidedu kitam kartui o is kito kepu, teisingai supratau?
Ir dar vienas kvailas klausimas - ar cia mano svarstykles gryba pjauna ar kaip - jei rasoma 100 miltu ir 100 vandens, bet mase turi buti kaip grietines, tai pas mane visad buna, kad nuo tokio santykio vos pamaisyti galiu - visad dar vandens daugiua reikia, kodel taip?
šiaip jei jūsų raugas išbujojo, tai manau galit kept ir be mielių.
apie raugo kiekį viskas taip .
o tirštumas, tai man kaip tiršta grietinė ir gaunas jei lygiai gramais dedu.
Papildyta:
QUOTE(truputukas @ 2011 02 21, 15:47)
Niu ir dar cia toks klausimelis iskilo

Tarkim ryte isemiau savo ragau is saldytuvo , pamaitinau ir galvojau vakare kepti, bet...gavosi taip, kad nekepiau - o einatn miegoti ji man vel saldytuvan mesti ar laikyti namie ?
jei tarkim idedu i saldytuva ir kita ryta vel isimu, kad kepti ka man su juo reikia padaryti? nes pagal svori - tarkim yra 300 g. jo yra pakankankamai, kad jau butu galima kepti ar visdelto reikia pamaitinti?
jei kitą rytą kepsit galit nedėt į šaldytuvą.
Galit vakare vietoj kepimo dar pamaitint.
Jei bus perdaug kitą kart kai imsit kepimui, imkit pusę ir neatsidėkit.