Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveikos smile.gif Vakar mano raugas labai aktyviai reagavo į maitinimus. Tai nusprendžiau vakar velai vakare jau naudoti jį. Dabar tešla jau kyla smile.gif Tikiuosi viskas bus gerai
Atsakyti
O as gaminu rauga pagal Terra ir man kazkaip jis nei bujoja nei ka, siek tiek burbuliuku matyt ir tiek g.gif na siandien paskutinis maitinimas ziuresim kas bus unsure.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės 4u.gif

Ilgai tyliai skaičiau temą, kol pagaliau išdrįsau pabandyt išsikepti duoną orkaitėje.
Kepiau šiandien duoną su gautu ruginiu raugu. Kepiau pagal šį receptą:

0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo


Visų produktų normas tiesiog padalinau per pusę, nes pas mane ir forma nedidelė ir valgytojai tik du. Gavosi kiek šlapia duona, nors korėta ir gerai iškilusi. Kildinau formoje apie 12 val. per naktį ant virtuvinio stalo netoli radiatoriaus. Kepiau toje pačioje formoje 50 minučių.
Dėl ko gali būti šlapia duonytė? Ar per mažai laiko kepta? Ar vandens per daug? Gal receptą reikia kitokiom proporcijom mažinti, o ne tiesiog per pusę skelti?
Dėkinga atsakiusioms 4u.gif

Va mano duonytė:
user posted image

user posted image
Atsakyti
man tai šito recepto visuomet kliūna vandens ir miltų santykis.
Paprastai miltų dedas gerokai daugiau nei vandens, o čia vienodai g.gif
Atsakyti
Tessa_i.p., šį duoną iš drėgnesniu, bet dar galima pamažint kiek vandens
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 02 22, 16:51)
man tai šito recepto visuomet kliūna vandens ir miltų santykis.
Paprastai miltų dedas gerokai daugiau nei vandens, o čia vienodai  g.gif

čia dėl selenų ir dribsnių reikia daugiau vandens negu kitose
Atsakyti
As irgi kepu beveik pagal toki pat recepta, kaip cia pora postu auksciau parodyta. Irgi litra vandens pilu, ir miltu kilograma. Gavosi superine duonyte, del kurios vakar taip pergyvenau thumbup.gif
Atsakyti
o kokio tirstumo tesla gaunasi?
maisoma su saukstu ar minkoma su rankomis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2011 02 22, 17:08)
o kokio tirstumo tesla gaunasi?
maisoma su saukstu ar minkoma su rankomis? g.gif


Su saukstu maisoma, bet sunkiai... net ranka man paskausta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2011 02 22, 18:03)
Sveikos kepėjėlės  4u.gif

Ilgai tyliai skaičiau temą, kol pagaliau išdrįsau pabandyt išsikepti duoną orkaitėje.
Kepiau šiandien duoną su gautu ruginiu raugu. Kepiau pagal šį receptą:


Dėl ko gali būti šlapia duonytė? Ar per mažai laiko kepta? Ar vandens per daug? Gal receptą reikia kitokiom proporcijom mažinti, o ne tiesiog per pusę skelti?
Dėkinga atsakiusioms  4u.gif



as irgi kepu panasia duonyte, tai pas mane miltu dedasi 1kg, o vandens 1.1litro, bet as visad dapilu dar vandens kazkiek is akies maisant, nes man vis atrodo truksta vandenuko, na tokia sausa sunki tesla buna, tai sunkiai ir maisosi net rankas paskausta. va paskutini karta tikrai daugiau dapyliau vandenuko, na irgi labai dregna duona gavosi (bandysiu kita karta ne tiek daug vandens pilti). bet vis tiek labai skani man ji thumbup.gif


Atsakyti
Valio clap.gif Jau paragavau savo pirmą bemielę duoną biggrin.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Ačiū už pagalbą smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Pabandysiu kitą kartą su mažiau vandens daryti ir gal atitaikysiu vidurkį kur man skanus būtų ax.gif

Aš viską rankomis maišiau, tai tokia gavosi tiršta lipni masė, bet ne tokia, kad formuoti kepalą, o tik tokia, kad sudėti į formą..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Ar imanoma bagetes paprastoj skardoj iskept? g.gif Bandziau as, bet iskepiau viena dideli blyna cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti