Sveikos
Vakar mano raugas labai aktyviai reagavo į maitinimus. Tai nusprendžiau vakar velai vakare jau naudoti jį. Dabar tešla jau kyla
Tikiuosi viskas bus gerai
O as gaminu rauga pagal Terra ir man kazkaip jis nei bujoja nei ka, siek tiek burbuliuku matyt ir tiek
na siandien paskutinis maitinimas ziuresim kas bus
Sveikos kepėjėlės
Ilgai tyliai skaičiau temą, kol pagaliau išdrįsau pabandyt išsikepti duoną orkaitėje.
Kepiau šiandien duoną su gautu ruginiu raugu. Kepiau pagal šį receptą:
0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
Visų produktų normas tiesiog padalinau per pusę, nes pas mane ir forma nedidelė ir valgytojai tik du. Gavosi kiek šlapia duona, nors korėta ir gerai iškilusi. Kildinau formoje apie 12 val. per naktį ant virtuvinio stalo netoli radiatoriaus. Kepiau toje pačioje formoje 50 minučių.
Dėl ko gali būti šlapia duonytė? Ar per mažai laiko kepta? Ar vandens per daug? Gal receptą reikia kitokiom proporcijom mažinti, o ne tiesiog per pusę skelti?
Dėkinga atsakiusioms
Va mano duonytė:

Ilgai tyliai skaičiau temą, kol pagaliau išdrįsau pabandyt išsikepti duoną orkaitėje.
Kepiau šiandien duoną su gautu ruginiu raugu. Kepiau pagal šį receptą:
0,5 kg rupių kvietinių arba ruginių miltų
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
100 g avižinių dribsnių (nuplauti)
100 g kvietinių sėlenų
150 g cukraus (ruginei duonai 100-120)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Po 100 g saulėgrąžų (kepintų), linų sėmenų, kmynų
50 g sezamo sėklų (pabarstymui)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
Visų produktų normas tiesiog padalinau per pusę, nes pas mane ir forma nedidelė ir valgytojai tik du. Gavosi kiek šlapia duona, nors korėta ir gerai iškilusi. Kildinau formoje apie 12 val. per naktį ant virtuvinio stalo netoli radiatoriaus. Kepiau toje pačioje formoje 50 minučių.
Dėl ko gali būti šlapia duonytė? Ar per mažai laiko kepta? Ar vandens per daug? Gal receptą reikia kitokiom proporcijom mažinti, o ne tiesiog per pusę skelti?
Dėkinga atsakiusioms
Va mano duonytė:

man tai šito recepto visuomet kliūna vandens ir miltų santykis.
Paprastai miltų dedas gerokai daugiau nei vandens, o čia vienodai
Paprastai miltų dedas gerokai daugiau nei vandens, o čia vienodai
Tessa_i.p., šį duoną iš drėgnesniu, bet dar galima pamažint kiek vandens
Papildyta:
čia dėl selenų ir dribsnių reikia daugiau vandens negu kitose
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2011 02 22, 16:51)
man tai šito recepto visuomet kliūna vandens ir miltų santykis.
Paprastai miltų dedas gerokai daugiau nei vandens, o čia vienodai
Paprastai miltų dedas gerokai daugiau nei vandens, o čia vienodai
čia dėl selenų ir dribsnių reikia daugiau vandens negu kitose
As irgi kepu beveik pagal toki pat recepta, kaip cia pora postu auksciau parodyta. Irgi litra vandens pilu, ir miltu kilograma. Gavosi superine duonyte, del kurios vakar taip pergyvenau
o kokio tirstumo tesla gaunasi?
maisoma su saukstu ar minkoma su rankomis?
maisoma su saukstu ar minkoma su rankomis?
QUOTE(dzhina @ 2011 02 22, 17:08)
Su saukstu maisoma, bet sunkiai... net ranka man paskausta
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2011 02 22, 18:03)
Sveikos kepėjėlės
Ilgai tyliai skaičiau temą, kol pagaliau išdrįsau pabandyt išsikepti duoną orkaitėje.
Kepiau šiandien duoną su gautu ruginiu raugu. Kepiau pagal šį receptą:
Dėl ko gali būti šlapia duonytė? Ar per mažai laiko kepta? Ar vandens per daug? Gal receptą reikia kitokiom proporcijom mažinti, o ne tiesiog per pusę skelti?
Dėkinga atsakiusioms
Ilgai tyliai skaičiau temą, kol pagaliau išdrįsau pabandyt išsikepti duoną orkaitėje.
Kepiau šiandien duoną su gautu ruginiu raugu. Kepiau pagal šį receptą:
Dėl ko gali būti šlapia duonytė? Ar per mažai laiko kepta? Ar vandens per daug? Gal receptą reikia kitokiom proporcijom mažinti, o ne tiesiog per pusę skelti?
Dėkinga atsakiusioms
as irgi kepu panasia duonyte, tai pas mane miltu dedasi 1kg, o vandens 1.1litro, bet as visad dapilu dar vandens kazkiek is akies maisant, nes man vis atrodo truksta vandenuko, na tokia sausa sunki tesla buna, tai sunkiai ir maisosi net rankas paskausta. va paskutini karta tikrai daugiau dapyliau vandenuko, na irgi labai dregna duona gavosi (bandysiu kita karta ne tiek daug vandens pilti). bet vis tiek labai skani man ji
Ačiū už atsakymus
Pabandysiu kitą kartą su mažiau vandens daryti ir gal atitaikysiu vidurkį kur man skanus būtų
Aš viską rankomis maišiau, tai tokia gavosi tiršta lipni masė, bet ne tokia, kad formuoti kepalą, o tik tokia, kad sudėti į formą..
Pabandysiu kitą kartą su mažiau vandens daryti ir gal atitaikysiu vidurkį kur man skanus būtų
Aš viską rankomis maišiau, tai tokia gavosi tiršta lipni masė, bet ne tokia, kad formuoti kepalą, o tik tokia, kad sudėti į formą..
Sveikos
Ar imanoma bagetes paprastoj skardoj iskept?
Bandziau as, bet iskepiau viena dideli blyna
Ar imanoma bagetes paprastoj skardoj iskept?









