Sveikutes,
Pasidariau rauga,pagal Terra2, ir jam siandien jau sesta para,vakar nieko nekepiau,nes buvo laiko ir jegu trukumas,idejau i saldytuva.Sakykit kaip man dabar elgtis jei as siandien ar rytoj noreciau issikepti duonele ar reiktu ideti dar siek tiek mieliu ar jis jau yra pilnai subrendes ir galiu kepti be mieliu?
QUOTE(@asta @ 2011 02 28, 21:36)
Kokiom kainom Malsena miltus pardavinėja? Turiu omeny didelius maišus 20-25kg
QUOTE(Guvile @ 2011 03 03, 16:27)
Kokiom kainom Malsena miltus pardavinėja? Turiu omeny didelius maišus 20-25kg
25kg maišas, 1kg be PVM -1,35Lt, su PVM gaunasi 41LT be kelių cnt.
mano raugas gyvena


Mielos kepejos,patarkit,paprotinkit,pakonsultuokit...
kepu duonele su raugu,maisau kaip visada,pabaigoj dalinu i dvi dalis ir i viena dedu dziovintus vaisius ir kita kmynus ir saulegrazas.Ir....su dziovintais vaisiais gal vos maziau kyla,bet iskepa su dailute apvalia kuprele,o su saulegrazom-kyla puikiai,o paskui vidurys subliuksta
nesugalvoju kokia priezastis galetu buti.Gal galit ka is savo patirties pasakyt
kepu duonele su raugu,maisau kaip visada,pabaigoj dalinu i dvi dalis ir i viena dedu dziovintus vaisius ir kita kmynus ir saulegrazas.Ir....su dziovintais vaisiais gal vos maziau kyla,bet iskepa su dailute apvalia kuprele,o su saulegrazom-kyla puikiai,o paskui vidurys subliuksta

nesugalvoju kokia priezastis galetu buti.Gal galit ka is savo patirties pasakyt

QUOTE(kacumota @ 2011 03 03, 18:16)
Mielos kepejos,patarkit,paprotinkit,pakonsultuokit...
kepu duonele su raugu,maisau kaip visada,pabaigoj dalinu i dvi dalis ir i viena dedu dziovintus vaisius ir kita kmynus ir saulegrazas.Ir....su dziovintais vaisiais gal vos maziau kyla,bet iskepa su dailute apvalia kuprele,o su saulegrazom-kyla puikiai,o paskui vidurys subliuksta
nesugalvoju kokia priezastis galetu buti.Gal galit ka is savo patirties pasakyt
kepu duonele su raugu,maisau kaip visada,pabaigoj dalinu i dvi dalis ir i viena dedu dziovintus vaisius ir kita kmynus ir saulegrazas.Ir....su dziovintais vaisiais gal vos maziau kyla,bet iskepa su dailute apvalia kuprele,o su saulegrazom-kyla puikiai,o paskui vidurys subliuksta

nesugalvoju kokia priezastis galetu buti.Gal galit ka is savo patirties pasakyt

taip gali nutikt jai staigiai temp. pasikeičia, pvzd. išnešat į šaltesne patalpa dar karšta
Aciu,nataliuncik.bet kazin.....abu kepaliukai greta vienas kito formose,o kai namuose nekarsta,tai kildinu dazniausiai orkaitej ir paskui iskart kepu.Subliuksta dar kepant
ir tik tas kuris su saulegrazom ir kmynais

QUOTE(kacumota @ 2011 03 03, 20:04)
Aciu,nataliuncik.bet kazin.....abu kepaliukai greta vienas kito formose,o kai namuose nekarsta,tai kildinu dazniausiai orkaitej ir paskui iskart kepu.Subliuksta dar kepant
ir tik tas kuris su saulegrazom ir kmynais

pabandyčiau į tą kepaliuką įdėti kokį papildomą šaukštą miltų



QUOTE(kacumota @ 2011 03 03, 19:04)
Aciu,nataliuncik.bet kazin.....abu kepaliukai greta vienas kito formose,o kai namuose nekarsta,tai kildinu dazniausiai orkaitej ir paskui iskart kepu.Subliuksta dar kepant
ir tik tas kuris su saulegrazom ir kmynais

dž.vaisiai paima dalį skysčių, o saulėgrąžos ne, dėl to ir sukrenta. dėl vandens pertekliaus
į tą kepaliuką įdėkit papildomai miltų, nesukris

QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 03, 22:34)
noriu siandien issikepti is tavo receptuko mociutes plikyta duonele. o kokio dydzio jinai gaunasi? mat ketinu kepti duonkepeje
ir dar, kiek laiko reikia tesla palaikyti, rasai kad iki rytdienos, tai apie koki 12 valandu?
as kai kepu sveikuoliska duonele, tai tesla laikau 12 val ir poto uzminkius dar palaikau 3 val. labai panasiai
Sveikutės
Pirmą kartą iškepiau duonelę šiandien, parašysiu kaip dariau ir kas išėjo:
Gaminau raugą, pirmą dieną šiltas vanduo+ruginiai miltai, trečia diena: dar dėjau kvietinių miltų ir vandens, ketvirta: vėl kvietiniai miltai, ruginiai miltai, mielės, kmynai, saulėgrąžos, cukrus, druska, jau iš blyninės tešlos minkiau duoninę tešlą, palikau kilti uždengus drėgnu rankšluosčiu, šiandien (penktą dieną) atsidėjau dalį tešlos raugui kitam kartui ir kepiau orkaitėje, suformavusi kepalą, iš pradžių 250 laipsnių temperatūroje, po 20 min. sumažinau iki 200 ir dar kepiau 40 min. Leidau pravėsti, bet pjoviau dar šiltą. Duonos plutelė pasirodė kietoka (sunkiai pjovėsi), o vidus gal norėtųsi, kad būtų puresnis, bet skani išėjo, skiriasi nuo parduotuvinės
Gal kuri patyrusi duonos kepėja galėtų pakomentuoti, ar dariau viską teisingai (draugė taip patarė, neviskas buvo aišku) ir ar tinkamai man čia viskas išėjo?


Gaminau raugą, pirmą dieną šiltas vanduo+ruginiai miltai, trečia diena: dar dėjau kvietinių miltų ir vandens, ketvirta: vėl kvietiniai miltai, ruginiai miltai, mielės, kmynai, saulėgrąžos, cukrus, druska, jau iš blyninės tešlos minkiau duoninę tešlą, palikau kilti uždengus drėgnu rankšluosčiu, šiandien (penktą dieną) atsidėjau dalį tešlos raugui kitam kartui ir kepiau orkaitėje, suformavusi kepalą, iš pradžių 250 laipsnių temperatūroje, po 20 min. sumažinau iki 200 ir dar kepiau 40 min. Leidau pravėsti, bet pjoviau dar šiltą. Duonos plutelė pasirodė kietoka (sunkiai pjovėsi), o vidus gal norėtųsi, kad būtų puresnis, bet skani išėjo, skiriasi nuo parduotuvinės




