Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Sveikutes,
Pasidariau rauga,pagal Terra2, ir jam siandien jau sesta para,vakar nieko nekepiau,nes buvo laiko ir jegu trukumas,idejau i saldytuva.Sakykit kaip man dabar elgtis jei as siandien ar rytoj noreciau issikepti duonele ar reiktu ideti dar siek tiek mieliu ar jis jau yra pilnai subrendes ir galiu kepti be mieliu?
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 28, 21:36)

Kokiom kainom Malsena miltus pardavinėja? Turiu omeny didelius maišus 20-25kg
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2011 03 03, 16:27)
Kokiom kainom Malsena miltus pardavinėja? Turiu omeny didelius maišus 20-25kg

25kg maišas, 1kg be PVM -1,35Lt, su PVM gaunasi 41LT be kelių cnt.

mano raugas gyvena ohmy.gif eisiu tuoj maitint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyšninė: 03 kovo 2011 - 17:40
Mielos kepejos,patarkit,paprotinkit,pakonsultuokit...
kepu duonele su raugu,maisau kaip visada,pabaigoj dalinu i dvi dalis ir i viena dedu dziovintus vaisius ir kita kmynus ir saulegrazas.Ir....su dziovintais vaisiais gal vos maziau kyla,bet iskepa su dailute apvalia kuprele,o su saulegrazom-kyla puikiai,o paskui vidurys subliuksta verysad.gif
nesugalvoju kokia priezastis galetu buti.Gal galit ka is savo patirties pasakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kacumota @ 2011 03 03, 18:16)
Mielos kepejos,patarkit,paprotinkit,pakonsultuokit...
kepu duonele su raugu,maisau kaip visada,pabaigoj dalinu i dvi dalis ir i viena dedu dziovintus vaisius ir kita kmynus ir saulegrazas.Ir....su dziovintais vaisiais gal vos maziau kyla,bet iskepa su dailute apvalia kuprele,o su saulegrazom-kyla puikiai,o paskui vidurys subliuksta  verysad.gif
nesugalvoju kokia priezastis galetu buti.Gal galit ka is savo patirties pasakyt  4u.gif

taip gali nutikt jai staigiai temp. pasikeičia, pvzd. išnešat į šaltesne patalpa dar karšta
Atsakyti
Aciu,nataliuncik.bet kazin.....abu kepaliukai greta vienas kito formose,o kai namuose nekarsta,tai kildinu dazniausiai orkaitej ir paskui iskart kepu.Subliuksta dar kepant blink.gif ir tik tas kuris su saulegrazom ir kmynais
Atsakyti
QUOTE(kacumota @ 2011 03 03, 20:04)
Aciu,nataliuncik.bet kazin.....abu kepaliukai greta vienas kito formose,o kai namuose nekarsta,tai kildinu dazniausiai orkaitej ir paskui iskart kepu.Subliuksta dar kepant  blink.gif  ir tik tas kuris su saulegrazom ir kmynais

pabandyčiau į tą kepaliuką įdėti kokį papildomą šaukštą miltų g.gif tikriausia gaunasi, kad vaisių daugiau įdedat, neįsivaizduoju net smile.gif, bet pamėginti galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kacumota @ 2011 03 03, 19:04)
Aciu,nataliuncik.bet kazin.....abu kepaliukai greta vienas kito formose,o kai namuose nekarsta,tai kildinu dazniausiai orkaitej ir paskui iskart kepu.Subliuksta dar kepant  blink.gif  ir tik tas kuris su saulegrazom ir kmynais

dž.vaisiai paima dalį skysčių, o saulėgrąžos ne, dėl to ir sukrenta. dėl vandens pertekliaus
į tą kepaliuką įdėkit papildomai miltų, nesukris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 03, 22:34)

noriu siandien issikepti is tavo receptuko mociutes plikyta duonele. o kokio dydzio jinai gaunasi? mat ketinu kepti duonkepeje
ir dar, kiek laiko reikia tesla palaikyti, rasai kad iki rytdienos, tai apie koki 12 valandu?
as kai kepu sveikuoliska duonele, tai tesla laikau 12 val ir poto uzminkius dar palaikau 3 val. labai panasiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaunutia: 04 kovo 2011 - 09:28
Sveikutės 4u.gif Pirmą kartą iškepiau duonelę šiandien, parašysiu kaip dariau ir kas išėjo:
Gaminau raugą, pirmą dieną šiltas vanduo+ruginiai miltai, trečia diena: dar dėjau kvietinių miltų ir vandens, ketvirta: vėl kvietiniai miltai, ruginiai miltai, mielės, kmynai, saulėgrąžos, cukrus, druska, jau iš blyninės tešlos minkiau duoninę tešlą, palikau kilti uždengus drėgnu rankšluosčiu, šiandien (penktą dieną) atsidėjau dalį tešlos raugui kitam kartui ir kepiau orkaitėje, suformavusi kepalą, iš pradžių 250 laipsnių temperatūroje, po 20 min. sumažinau iki 200 ir dar kepiau 40 min. Leidau pravėsti, bet pjoviau dar šiltą. Duonos plutelė pasirodė kietoka (sunkiai pjovėsi), o vidus gal norėtųsi, kad būtų puresnis, bet skani išėjo, skiriasi nuo parduotuvinės smile.gif Gal kuri patyrusi duonos kepėja galėtų pakomentuoti, ar dariau viską teisingai (draugė taip patarė, neviskas buvo aišku) ir ar tinkamai man čia viskas išėjo? blush2.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Digse: 05 kovo 2011 - 13:47
4u.gif Sveikos kepejeles. Žinau kad buvo rašyta apie sausus pieno miltelius., bet nerandu gal jūs pasakytumet kiek atitinka 1 valgomas šaukštas sausu pieno milteliu naturialam pienui. Mano duonkepės receptai visi su sausais pieno milteliais
Atsakyti
Sveikutes,
norejau Jusu paklausti, tarkim as turiu 100g subrendusio raugo, isimu ji is saldytuvo, palaikau apie 2val, tada ji pamaitinu ir para laiko laikau siltai ir tada po paros jau galiu kepti duona?ar gerai supratau? buciau dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti