Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Bandau duoną kepti ir aš, tik nesuprantu, kodėl mano keptų duonų (bandžiau keletą receptų, su įvairiais raugais) vidus limpantis, t.y. paėmus į rankas riekelę ji labai limpa g.gif Gal kas žinote? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2011 03 07, 14:41)
Bandau duoną kepti ir aš, tik nesuprantu, kodėl mano keptų duonų (bandžiau keletą receptų, su įvairiais raugais) vidus limpantis, t.y. paėmus į rankas riekelę ji labai limpa g.gif Gal kas žinote? Ačiū smile.gif

jei plikot miltus, neiškepė
Atsakyti
Sveikos, kepėjos smile.gif jungiuosi ir aš. Studijavau kepimo aparatą ir receptus gal nuo kalėdų smile.gif pagaliau jau turiu išbandytus du baltos duonos rec ir vieną, žinoma jis Malsenos mišinio, tik adaptuotas smile.gif Db toks klausimukas: ant pakelio parašyta, kad į mišinį reikia pilti pvz 400 ml vandens, aš pilu alų smile.gif o jeigu aš ne mišinio ruginius miltus imčiau, o savo ruginius, plius skystis plius mielės? tiesa, 500 gr ruginių keičiau 300 rug + 200 kvietinių + stiklinė sėlenų.

tai va, ar man gautųsi?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 16:27)
jei plikot miltus, neiškepė

Viską užpilu šiltu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Ingucia @ 2011 03 07, 16:22)
1.Db toks klausimukas: ant pakelio parašyta, kad į mišinį reikia pilti pvz 400 ml vandens, aš pilu alų smile.gif
2.o jeigu aš ne mišinio ruginius miltus imčiau, o savo ruginius, plius skystis plius mielės? tiesa, 500 gr ruginių keičiau 300 rug + 200 kvietinių + stiklinė sėlenų.

1.puiku, pilk alų, bus skaniau, o ir pakils žymiai greičiau, tik pamažink mielių
2.selenų imk mažiau, gali vandens pritrūkt
Atsakyti
Sveikos smile.gif Sieniai bebuvau. Labai man patiko kepti duoną. Labai labai skani gaunasi. O raugas vis stipresnis ir stipresnis. Norėčiau truputi pasidalinti savo džiaugsmu smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2011 03 07, 19:27)
O raugas vis stipresnis ir stipresnis.

Grazi duonele wub.gif Pagal koki recepta?Ir kas kelinta diena kepat,kad raugas stipreja,ar vis pamaitinat?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 07, 19:34)
Grazi duonele wub.gif Pagal koki recepta?Ir kas kelinta diena kepat,kad raugas stipreja,ar vis pamaitinat?

Kepu pagal šitą
Pusiau ruginė duona
Jei reikia, išversiu.

Kepu praktiškai kas antrą dieną. Labai jau greitai susivalgo ji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 15:27)
jei plikot miltus, neiškepė

tai, jei plikomi miltai reikia ilgiau kepti? nes pas mane irgi iseina siek tiek limpanti g.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2011 03 07, 21:31)
tai, jei plikomi miltai reikia ilgiau kepti? nes pas mane irgi iseina siek tiek limpanti g.gif

plikyta duona drėgnesne gaunasi
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 03 07, 18:56)
1.puiku, pilk alų, bus skaniau, o ir pakils žymiai greičiau, tik pamažink mielių
2.selenų imk mažiau, gali vandens pritrūkt



ačiū už patarimus smile.gif tiesa, dar šį savaitgalį tokį eksperimentą padariau: kildinau dukart. T.y. pirmą kartą mašina išmaišė, o aš išėmiau ir pakildinau apie porą val, tuomet sudėjau atgal ir paleidau pilną kildinimo kepimo programą. Tik: iškilo supergražiai, bet grįžusi į aparatą, nusėdo.... gal tas staigus temp skirtumas pakenkė?
Atsakyti
QUOTE(Ingucia @ 2011 03 08, 12:07)
ačiū už patarimus smile.gif tiesa, dar šį savaitgalį tokį eksperimentą padariau: kildinau dukart. T.y. pirmą kartą mašina išmaišė, o aš išėmiau ir pakildinau apie porą val, tuomet sudėjau atgal ir paleidau pilną kildinimo kepimo programą. Tik: iškilo supergražiai, bet grįžusi į aparatą, nusėdo.... gal tas staigus temp skirtumas pakenkė?

as kai kildinu pirma karta per nakti, tai isimu, o antra karta kai jau kildinu, tai palieku duonkepeje. tai niekas nesubliuksta
Atsakyti