QUOTE(blackberry @ 2011 07 05, 11:44)
o ar blogai kurti inerjera is keliu stiliu?
Kaip aš jus suprantu... Man yra taip pat (pradedam grupinę psichoterapiją

)
Bet galiu pasakyti, kad vis dėlto pirmiausiai reikia atsižvelgti į konkrečią savo aplinką ir daug kas tiesiog atkris. Pvz., aš peržiūrėjau tūkstančius tokių "ajajai" paveikslėlių, kol pradėjau suprasti, kas iš tiesų man patinka ir tinka. Pasirodo, labiausiai patinka skandinaviškas stilius, nes provansas atrodo labai jau teatrališkas Lietuvoj, kaimiškas interjeras nė prie ko, kai namas mieste, klasika per daug varginanti raštais, spalvom ir dulkes renkančiais paviršiais, modernas pernelyg nuobodus...
Tada peržiūrėjau tūkstančius skandinaviško interjero pavyzdžių, patiko dar labiau. Išvadą padariau tokią - tai stilius be ypatingų stiliaus požymių: dera ir modernūs, ir klasikiniai, seni ir nauji daiktai, o jei nelabai dera - tai šeimininkų išskirtinio skonio išraiška.
Kitaip sakant, niekas kitas už tave patį nesupras, kas tau gražu... Ir dar svarbu saikas - geriau ko nors tegu trūksta nei būna per daug. Ir nebūtinai daiktai turi būti brangūs, puikiausiai galima susirasti ir iš sendaikčių, ir bobutės paliktų baldų, staltiesių ir kitokio gėrio.
O spalvos tai irgi kiekvieno asmeninis reikalas.

Man, pvz., gražesnės už baltą nėra.
Įkvėpimo semiuosi čia minėtuose www.digma.lt, www.alvhemmakleri.se puslapiuose.