Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų stomatologų kabinetai

QUOTE(Kristyte @ 2008 06 25, 15:07)
Ar radot ka nors Kaune? Mum ir labai aktualu  unsure.gif 
Gal dar kas pasidalintu informacija apie Kauno vaiku odontologus, kur svelniausiai dirba ir daug cackinasi su vaikais???  blush2.gif  biggrin.gif

Mes Neodentoj pas Birutę savo dantukus baigiam susitaisyti ir važiuojam čia taisyti net iš Šiaulių, nors prieš tai buvom pas kelis stomatologus, tačiau mano vaikis, net neprasižiodavo ir verkdavo užsičiaupęs, bet dantukų nerodydavo schmoll.gif
Atsakyti
Aš saviškį nuvedžiau pas Pūrą Universiteto2
Na, viską daro tik nuskausminus, vaikas nebijo, tik nežinau, ar ne per brangu - už 1 dantuką mokame 90 litų [čia jau su viskuom]
Na, nežinojau, kur nuvesti kitur, ir čia kažkaip telefonu anksčiausiai galėjome užsiregistruoti
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2008 07 07, 18:43)
Aš saviškį nuvedžiau pas Pūrą Universiteto2
Na, viską daro tik nuskausminus, vaikas nebijo, tik nežinau, ar ne per brangu - už 1 dantuką mokame 90 litų [čia jau su viskuom]

Aš pati, kai bėda prispiria, gydausi šitoj klinikoj - tikrai nepigios paslaugos, o dabar, atrodo, dar pabrangę ax.gif
Pas kokį gydytoją lankėtės?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 07, 18:54)
Aš pati, kai bėda prispiria, gydausi šitoj klinikoj - tikrai nepigios paslaugos, o dabar, atrodo, dar pabrangę ax.gif
Pas kokį gydytoją lankėtės?

Pas Pūrą - jaunas gydytojas
O kaip ten ar kokybiškai dirba
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2008 07 07, 19:15)
Pas Pūrą - jaunas gydytojas
O kaip ten ar kokybiškai dirba

Sunku pasakyt - per 2 metus man dar nieko blogo neatsitiko. Ten, atrodo, nemažai jaunų gydytojų. Buvau pas M. Radžiūnienę ir A. Sabaliauskienę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 07 liepos 2008 - 18:33
QUOTE(erika.gut @ 2007 03 16, 18:59)
biggrin.gif Vilniuje pasilaiciose prie pas Juozapo yra klinika V.Ščiukinaites ,kur gydo vaikucius.Tai ne vaiku speceli klinika- bendra,bet gydytojai labai maloniai susitvarko su vaikais.
PVZ. gyd. Sergejus ,Viktorija ,Orinta. Dvejuose kabinetose yra rodomi filmukai vaikams per videoakinius. Nuskausminimas,esant reikalui yra ir be  be adatos -(toks kaip skiepams pistoletas.)Po pirmo sugydyto dantuko vaikui dovanojama maza dovanele.  4u.gif Zinoma plombos dedamos spalvotos -vaikui pasirinkus. Vaikas visada gali pasiimti su savimi i kede klinikoje esenti zaisliuka,kad butu drasiau. Gali atsinesti is namu savo CD su mekstamiausiu filmuku. biggrin.gif Anksciau klinikoje buvo kalbanti papuga ,kuria vaikai labai miego .Dabar jos nera ,bet ja zada pakeisti didiulis zuviciu akvariumas. smile.gif

noriu ir as pasidalinti musu patirtimi sioje klinikoje.... verysad.gif Taigi, kai pirma karta pasiskaiciusi teigiamu atsiliepimu, pasiskambinau uzsiregistruoti, man paaiskino, kad spec. vaiku gyd nera, bet cia dirbantys gydytojai vaikams taiso visi, uzregistravo savo nuoziura. Papuolem pas gyd. Irma. Ilgai vaika siam vizitui ruosem, vis pasikalbedavom, ziurejom filmukus apie dantuku taisyma, ir pirma karta ejo labai gerai, smagiai nusiteikusi, ejo kartu su teciu. Deja, gyd pasitaike tokia, pas kuria ir pati neiciau. Pirmiausia, tai nei pirma, nei antra karta, kai vaikui skaudejo net pucian vejeli, plaunant, gydytoja net nepasiule nuskausminimo, o kai vyras apie tai uzsimine, pasake, kad "cia neturi skaudeti", taigi, po tokiu nemaloniu priceduru, trecia karta dukra isviso net nesiziojo.... verysad.gif , palaukem pora men, padarem pertrauka, na, ir vel bandem, nes pradejo skaudeti dantuka net ir ta, kuris buvo jos sutaisytas... ir vel gerai nusiteike, su dziaugsmu nuejom, taciau gydytoja net nebande su vaiku kalbetis, viskas vyko taip - gulkis, ziokis, ziurim, kai is skaudamo dantuko pasipyle kraujas, nieko nesakius sukiso rankas, instrumentus, vaikas pradejo verkti, drebeti, kai uzsiminiau apie nuskausminima, pasake, kad neaisku ka cia skauda ir ka cia nuskausminti.... blink.gif, net neleido dukrai manes apsikabinti, nes jai "trukdys dirbti"... po to, pradejo aukleti mane prie vaiko ir sakyti, kad mes nekokie tevai, nes nesugebam su savo vaiku susitarti, irodyti jai, kad dantis reikia taisyti... po to atsisuko i drebancia dukra ir jai (4,5m) pradejo grieztai aiskinti, kad "tu jau didele, privalai pasedeti, turi suprasti, kad dantis reikia gydyti"... nors, kiek supratau gyd pati savo vaiku neturi...
Apie anksciau minetus filmukus, akvariumus, dantuku nuskausminima nieko negaliu pasakyti, mums nekas nieko nepasiule....Beja, uz "sugaista" laika, net ir nieko neatlikus tekdavo sumoketi po 50lt...
Labiausiai sakudu del to, kad blogi prisiminimai ir baime taisytis dantukus susidurus su tokia "profesionalia" gyd gali ilgam islikti...
Teveliai, jei jau pirmo apsilankymo metu jauciat, kad vizitas gali traumuoti vaika, mandagiai atsisakykite paslaugu, dabar nezinau kada vel rysimes dantuku taisymui, o viskas juk galejo buti kitaip...
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2009 01 26, 22:55)

Deje ir man apie šią kliniką teko girdėti keletą neigiamų atsiliepimų. Ne kartą teko pro juos eiti (juk gyvenu netoliese) ir girdėjau verkiančius vaikus, ypač girdisi vasarą, kai atdari langai. Nekilo rankos rašyti, o gal reikėjo........ unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2009 01 27, 00:15)
Deje ir man apie šią kliniką teko girdėti keletą neigiamų atsiliepimų. Ne kartą teko pro juos eiti (juk gyvenu netoliese) ir girdėjau verkiančius vaikus, ypač girdisi vasarą, kai atdari langai. Nekilo rankos rašyti, o gal reikėjo........ unsure.gif

Kokia bebutu nuostabi stomatologijos klinika, verkianciu vaiku joje tikrai visada bus daugiau, nei besijuokianciu. Va ir nuomone bus tokia skaitanciu.
Mikrobams nepaaiskinsi, kad vaikas verkia, muistosi, nesiduoda gydomas. Vaikas, ateinantis i stomatologijos kabineta, turi zinoti, kas jo laukia, turi buti maksimaliai paruostas. Siuolaikiniai vaikai islepinti, jie drasus tik ten, kur nereikia.
Mano nuomone, optimaliausias apmokejimo variantas dirbant su vaiku yra minutine kaina. Tarkime, minute - 1 ar 2 litai. Jei vaikas duosis ir visiskai netrukdys dirbti gydytojui, per valanda jam sugydys tikrai nemazai dantu. Jei ta valanda bus snekama ir vaikui rodoma kaip ir kas turi vykti, bus sumoketa uz pokalbi. Beje, tai labai motyvuoja tevus, kai jie sumoka nemenka suma uz nieko nepadaryma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(UnknownUser @ 2009 01 27, 01:32)
Kokia bebutu nuostabi stomatologijos klinika, verkianciu vaiku joje tikrai visada bus daugiau, nei besijuokianciu. Va ir nuomone bus tokia skaitanciu.
Mikrobams nepaaiskinsi, kad vaikas verkia, muistosi, nesiduoda gydomas. Vaikas, ateinantis i stomatologijos kabineta, turi zinoti, kas jo laukia, turi buti maksimaliai paruostas. Siuolaikiniai vaikai islepinti, jie drasus tik ten, kur nereikia.
Mano nuomone, optimaliausias apmokejimo variantas dirbant su vaiku yra minutine kaina. Tarkime, minute - 1 ar 2 litai. Jei vaikas duosis ir visiskai netrukdys dirbti gydytojui, per valanda jam sugydys tikrai nemazai dantu. Jei ta valanda bus snekama ir vaikui rodoma kaip ir kas turi vykti, bus sumoketa uz pokalbi. Beje, tai labai motyvuoja tevus, kai jie sumoka nemenka suma uz nieko nepadaryma smile.gif

Galiu jums pasakyti tik tiek, gimiau sovietmečiu, gyvenom kaime, tokios prabangos kaip vaikų stomatologas nebuvo. Medpunkte priiminėdavo ta pati gydytoja tiek suaugusius, tiek vaikus. Niekas manęs neruošė, nieko neaiškino, atėjau ir pamačiau kas ir kaip. . Ir jokių isterikų nebuvo, mano dantys pradėjo labai gesti maždaug nuo 14 metų. Iki tada buvo gal du plombuoti. Pradžioje auklėjimo metodai gelbėjo, apie juos jau kalbėjau kitur. Baimė atsirado paauglystėje, kada mokykoj gydytoja nepastebėjo, kad pūliuoja vienas dantis, buvo labai sunkūs padariniai, pasibaigę skausmingu rovimu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zave @ 2008 04 27, 18:15)
Na, nemaniau,kad dantuku bedos uzklups mus taip anksti. Dar neturim treju metuku, o jau pradejo kankinti dantuku skausmas.  verysad.gif
Kokie vaistukai gali apmalsinti skausma? Ibufrofeno negeria- isspjaudo.

Labukas,mums taip pat dar nera 3 metuku o jau vienas kruminis dantukas ,taip isgedes ir jau skausmai prasidejo. Mes geriam Panadol vaikiska,jis skanus,o Ibuprofeno mano vaikas irgi negeria spajaudo. Vakar pas gydytoja buvom,pasirodo jau dantukas daejes iki nervuko doh.gif tai pasiule 2 iseitis:pirmoji,tai kad duoda narkoze ir tarukia sita dantuka lauk,ir kitas dar pagedes biski tai ji sutaiso iskart. Antroji,jei narkozes neneorim,tai per prievarta kankinant vaika,per 4 kartus nuamarina nerva ir taip toliau. Bet cia vaiko kankinimas ir paskui bojos visai eiti pas dantistus. O nuskausminanciu leisti negalima kol nera 3 metu,nes kepenims pakenks doh.gif tai mes apsvartsem ir rinksimes narkoze. Eisime kita savaite. Zinoma irgi kenkai,bet vaiko nekankinsi skausmais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jakutė @ 2009 01 29, 15:42)
Labukas,mums taip pat dar nera 3 metuku o jau vienas kruminis dantukas ,taip isgedes ir jau skausmai prasidejo. Mes geriam Panadol vaikiska,jis skanus,o Ibuprofeno mano vaikas irgi negeria spajaudo. Vakar pas gydytoja buvom,pasirodo jau dantukas daejes iki nervuko  doh.gif  tai pasiule 2 iseitis:pirmoji,tai kad duoda narkoze ir tarukia sita dantuka lauk,ir kitas dar pagedes biski tai ji sutaiso iskart. Antroji,jei narkozes neneorim,tai per prievarta kankinant vaika,per 4 kartus nuamarina nerva ir taip toliau. Bet cia vaiko kankinimas ir paskui bojos visai eiti pas dantistus. O nuskausminanciu leisti negalima kol nera 3 metu,nes kepenims pakenks doh.gif  tai mes apsvartsem ir rinksimes narkoze. Eisime kita savaite. Zinoma irgi kenkai,bet vaiko nekankinsi skausmais  doh.gif

Labai keista- nuskausminamieji kepenims pakenks, o visa eile narkozei naudojamu vaistu- nepakenks?
Atsakyti
QUOTE(Jakutė @ 2009 01 29, 14:42)
Labukas,mums taip pat dar nera 3 metuku o jau vienas kruminis dantukas ,taip isgedes ir jau skausmai prasidejo. Mes geriam Panadol vaikiska,jis skanus,o Ibuprofeno mano vaikas irgi negeria spajaudo. Vakar pas gydytoja buvom,pasirodo jau dantukas daejes iki nervuko  doh.gif  tai pasiule 2 iseitis:pirmoji,tai kad duoda narkoze ir tarukia sita dantuka lauk,ir kitas dar pagedes biski tai ji sutaiso iskart. Antroji,jei narkozes neneorim,tai per prievarta kankinant vaika,per 4 kartus nuamarina nerva ir taip toliau. Bet cia vaiko kankinimas ir paskui bojos visai eiti pas dantistus. O nuskausminanciu leisti negalima kol nera 3 metu,nes kepenims pakenks doh.gif  tai mes apsvartsem ir rinksimes narkoze. Eisime kita savaite. Zinoma irgi kenkai,bet vaiko nekankinsi skausmais  doh.gif

pirmąkart girdžiu,kad vaikams iki 3m negalima nuskausminamųjų.manau,kad narkozė daug kenksmingesnė nei vietiniai anestetikai.gal pavyktų bandyti kažkaip tartis su vaikučiu,pažadėti kokią dovanėlę.galų gale pabandykite pakeisti odontologę.
Atsakyti