Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(Google @ 2011 04 05, 12:38)
schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif Nesutinku.
Kudikiui atsigerti jau duodama pradejus primaitinima. Dazniausiai tai vanduo, Bet gi ne visi geria ta vandeni. Todel duodama arbata ar sultys.
Juk viena MP maitinima reikia pakeisti kitu maitinu. Nuo MP atsigeria ir pavalgo. O nuo darzuovienes tik pavalgo, vadinas papildomai gerimas turi buti.

Mp ir kaip maistas ir kaip atsigerimas islieka pagrindas iki metu. Tad vandenuko duoti nerekomenduojama, o pasiulyti atsigerti pienuko. Darzovese labai daug vandens, be to trinamos su vandeniu ar motinos pienu, tad atsigerimo nelabai reikia. Kas kita kai pradeda valgyti koses. Tada jau galima pratinti gerti is puodelio vandenuka. Bet dar karta pasikartosiu, tai tik rekomendacijos. Jus darykit kaip jum atrodo geriau ar kaip vaikui geriau.

QUOTE(Ramunita @ 2011 04 05, 13:42)
bet nereikia pamiršti,kad jei MP lieka pagrindiniu maistu nuolat daryt kraujo tyrimą dėl mažakraujystės. NEs MP nebėra toks maistingas,ir jei vaikas linkęs į mažakraujystę-galima prisidibt...

Siaip ar taip nuo 6 menesiu siuloma daryti kraujo tyrima ir kartoti reguliariai. Bet kazkodel manau, kad ir is tu ragavimu ir nedideliu suvalgomu kiekiu+Mp vaikas gauna pakankamai vitaminu ir mineralu. Jei aisku su vaikucio sveikata viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(matuske @ 2011 04 05, 14:03)
Ramunita, ar jus ka radot del burokeliu???man labai idomu  4u.gif

Radau vienur taip parasyta: Kadangi sunkiau virskinamas, kietas, jo galima pasiulyti nebent nuo 11-12 menesiu - ir tik sriubytes be tirsciu. Veliau smulkiai trinti tinka kaip garnyras. Silpnai marinuotu ir nedaug galima duoti tik nuo 3-5 metu.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 04 05, 17:55)
Radau vienur taip parasyta: Kadangi sunkiau virskinamas, kietas, jo galima pasiulyti nebent nuo 11-12 menesiu - ir tik sriubytes be tirsciu. Veliau smulkiai trinti tinka kaip garnyras. Silpnai marinuotu ir nedaug galima duoti tik nuo 3-5 metu.

jei tik todel, kad sunkiau virskinamas, tai ramiau pasidare. auksciau mamyte rase, kad lyg turi savybe kazka negero kaupti...
o as burokeli kartu su morkyte, bulvyte, cukinija, moliugu lygiom dalim isverdu, sublenderiuoju ir kartu su mesyte duodu. burokelis saldus, tai labai skaniai valgo. bet jei nepatartina - reiks kuriam laikui atsisakyti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Klausimelis, ar duodate kuri sulos savo leliukui? Maniskei puse metu, siandien bandem, gere, patiko smile.gif bet sakau pasiteirausiu Jusu smile.gif nes papildomai duodavau vandenuko, (geriam misinukus), o arbatu nenoriu pirkti, nes manau kad naturalu yra naturalu... smile.gif
Atsakyti
mano vaikas labai skaniai valgo bulve su morkyte!!! smile.gif o as jus pilate aliejuko ar sviestuko? :?
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 04 06, 17:05)
mano vaikas labai skaniai valgo bulve su morkyte!!! smile.gif o as jus pilate aliejuko ar sviestuko? :?

I morka reiketu deti riebalo, kad geriau pasisavinti vitaminus.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 04 05, 14:32)
Mp ir kaip maistas ir kaip atsigerimas islieka pagrindas iki metu. Tad vandenuko duoti nerekomenduojama, o pasiulyti atsigerti pienuko. Darzovese labai daug vandens, be to trinamos su vandeniu ar motinos pienu, tad atsigerimo nelabai reikia. Kas kita kai pradeda valgyti koses. Tada jau galima pratinti gerti is puodelio vandenuka. Bet dar karta pasikartosiu, tai tik rekomendacijos. Jus darykit kaip jum atrodo geriau ar kaip vaikui geriau <...>

drinks_cheers.gif
Mes jau dvi savaites ragaujam daržovienės, suvalgom max po 1-2 a. š. tik mirksiukas.gif MP - pagrindas, jokio vandens ar arbatų neduodu, piene yra pakankamai vandens wink.gif
Jeigu mano dukrytė dabar kasdien prie MP dar suvalgytų ir po 150-200 ml daržovių košytės, ji jau tada svertų ne 9, o kokių 12 kg doh.gif lotuliukas.gif Beje, kaip kažkuri jūsų rašė, kad "būtina duoti po pilną porciją" - jeigu ji nevalgo, negi prie prievartą grūsiu jai į burnytę tą košę blink.gif doh.gif
oj, mamos 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 04 06, 19:25)
drinks_cheers.gif
Mes jau dvi savaites ragaujam daržovienės, suvalgom max po 1-2 a. š. tik mirksiukas.gif MP - pagrindas, jokio vandens ar arbatų neduodu, piene yra pakankamai vandens wink.gif
Jeigu mano dukrytė dabar kasdien prie MP dar suvalgytų ir po 150-200 ml daržovių košytės, ji jau tada svertų ne 9, o kokių 12 kg doh.gif  lotuliukas.gif Beje, kaip kažkuri jūsų rašė, kad "būtina duoti po pilną porciją" - jeigu ji nevalgo, negi prie prievartą grūsiu jai į burnytę tą košę blink.gif doh.gif
oj, mamos 4u.gif

Aš savo mažiuką maitinu pati, ne mišiniais, o nuo 5,5 mėn. pradėjau duoti daržoves (nuo morkos pradėjau). Ir tikrai, po kokios savaitės mano mažius suvalgydavo apie 150 ml daržovienės, o dar po savaitės pradėjo valgyti po 200 ml. Aš ir toliau maitinu pati, tik kad vieną maitinimą pakeičiau daržoviene su mėsa. Ir manot, kad auginu 9 kg ar 12 kg mažylį? Visiškai ne! Jis sveria 7,5 kg. Per mėnesį, kai jau valgo košes po 200 ml (1 kartą per dieną) jis priaugo apie 500 g.
Taip kad nereikia klaidinti kitų mamyčių ir bandyti įrodyti, kad primaitinimo tikslas nėra siekti vaikutį maitinti normaliomis porcijomis. Ir tuo labiau, kad maitinimas normaliomis porcijomis veda prie vaikų nutukimo.
Apie maitinimą per prievartą niekas ir nekalba. Kalbame apie pratinimą palengva prie kieto maisto, prie jo reikiamo kiekio.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 04 06, 17:47)
I morka reiketu deti riebalo, kad geriau pasisavinti vitaminus.

g.gif kokio, kiek?
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 04 06, 23:09)
g.gif  kokio, kiek?

Mums pediatrė rekomendavo įpilti iki 1 šaukštelio kokybiško alyvuogių aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 04 06, 19:25)
drinks_cheers.gif
Jeigu mano dukrytė dabar kasdien prie MP dar suvalgytų ir po 150-200 ml daržovių košytės, ji jau tada svertų ne 9, o kokių 12 kg doh.gif  lotuliukas.gif Beje, kaip kažkuri jūsų rašė, kad "būtina duoti po pilną porciją" - jeigu ji nevalgo, negi prie prievartą grūsiu jai į burnytę tą košę blink.gif doh.gif
oj, mamos 4u.gif

Oj, mama doh.gif doh.gif doh.gif

Nemanau, kad cia kas ir rase apie maitinima per prievarta. blink.gif Tik kudikio normali norma yra 150-200ml. Ir reikia tendencingai link jos judeti. O jei jusu kudikis dar nesuvalgo, nereikia varyti kad cia nutukeliu norma. blink.gif doh.gif Mano ir nesuvalgo tiek, nors maitinamas jau vos nemenesiuka taip. Visi vaikai skirtingi...O jei vaikas (kaip ir tevai) bus linkes i stambuma, tai ir jis bus stambesnis nei dauguma. cool.gif

QUOTE(Dolyte @ 2011 04 06, 23:09)
g.gif  kokio, kiek?

apie sauksteli ant 200ml. tik to gero, pirmo spaudimo. O rusi koki nori: alyvuogiu, sezamu ....
Atsakyti
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 04 04, 11:02)
Todėl žaidimas su įvairiais skoniais, bet nemaitinimas pilnų porcijų - nėra geras sprendimas. Reikėtų pratinti vaiką valgyti kietą maistą pagal tam tikras nusistovėjusias taisykles <...>

Cituoju, ką tamsta rašėte tongue.gif
Beje, maitinti vaikus irgi reikia MP - pagal nusistovėjusias taisykles ir gamtos duotą dovaną motinoms-, bet kažkodėl dauguma perka tuos miltelius, užpilamus vandeniu verysad.gif
QUOTE(Ausyte1 @ 2011 04 06, 21:22)
Aš savo mažiuką maitinu pati, ne mišiniais, o nuo 5,5 mėn. pradėjau duoti daržoves (nuo morkos pradėjau). Ir tikrai, po kokios savaitės mano mažius suvalgydavo apie 150 ml daržovienės, o dar po savaitės pradėjo valgyti po 200 ml. Aš ir toliau maitinu pati, tik kad vieną maitinimą pakeičiau daržoviene su mėsa. Ir manot, kad auginu 9 kg ar 12 kg mažylį? Visiškai ne! Jis sveria 7,5 kg. Per mėnesį, kai jau valgo košes po 200 ml (1 kartą per dieną) jis priaugo apie 500 g.
Taip kad nereikia klaidinti kitų mamyčių ir bandyti įrodyti, kad primaitinimo tikslas nėra siekti vaikutį maitinti normaliomis porcijomis. Ir tuo labiau, kad maitinimas normaliomis porcijomis veda prie vaikų nutukimo.
Apie maitinimą per prievartą niekas ir nekalba. Kalbame apie pratinimą palengva prie kieto maisto, prie jo reikiamo kiekio.

Na, taip taip, apie prievartą nieks nekalba, kalba tik apie tam tikras nusistovėjusias taisykles (žr. citatą aukščiau) doh.gif
Beje, aš irgi savo dukrytę maitinu pati ir dar ilgai ruošiuosi maitinti 4u.gif
Nieko neklaidinu ir nieko nebandau įrodyt - mamos, jūs skaitot tarp eilučių??? doh.gif Ar aš ką nors rašiau apie nutukimą??? Įsiskaitykit įdėmiau, o tada rašykit savo protinguosius komentarus doh.gif
Šaunuolis jūsų vaikas, jei tiek suvalgo thumbup.gif Maniškė dar ne ir tikrai nepanašu, jog atimiausiom dienom suvalgys ax.gif
QUOTE(Google @ 2011 04 07, 09:18)
Nemanau, kad cia kas ir rase apie maitinima per prievarta.  blink.gif Tik kudikio normali norma yra 150-200ml. Ir reikia tendencingai link jos judeti. O jei jusu kudikis dar nesuvalgo, nereikia varyti kad cia nutukeliu norma.   blink.gif doh.gif Mano ir nesuvalgo tiek, nors maitinamas jau vos nemenesiuka taip. Visi vaikai skirtingi...O jei vaikas (kaip ir tevai) bus linkes i stambuma, tai ir jis bus stambesnis nei dauguma.  cool.gif
apie sauksteli ant 200ml. tik to gero, pirmo spaudimo. O rusi koki nori: alyvuogiu, sezamu ....

Ir vėl - kur jūs radot žodį "nutukimas" doh.gif Net paryškinot mano postą, o normaliai ir neįsiskaitėt doh.gif Visur akcentavau "mano dukrytė", "jeigu ji suvalgytų"...

Ale kad tik užsipulti doh.gif
Papildyta:
- - -
Beje, jeigu netingėsit, pasiskaitinėkit čia - doc. dr. A.Vingro knygos kopijos 4u.gif
(gal ne visos gi turite jo knygą)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 07 balandžio 2011 - 09:27