Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(Dolyte @ 2011 04 07, 00:09)
g.gif  kokio, kiek?

Rekomenduojama pradeti nuo keliu lasu dididant iki a. saukstelio porcijai (200 ml). Galima bet kokio kokybisko aliejaus (nerafinuoto, pirmo spaudimo, salto spaudimo) arba sviesto (nesudyto, o dar geriau lydyto). Siaip rekomenduojama pilti i visas darzovienes skoniui pagerinti. Jei patiks jusu vaikui galit taip ir daryti.
Atsakyti
sveikos,

mums jau irgi 6 menesiai siandien... atejau pasiskaityt ka duodate savo mazyliams ir pati pasidalint... as duodu misinuko, darzovienes ir tyreles. ryte atsikelia - gauna misinio, po keliu valandu tyreles (obuolio su kriause, bet isvirto, o po to kompotuka duodu gert bele kada kai tik nori), tada duodu darzovienes dar po keliu valandu, praejus dar kelioms valandoms - misinuko, po to vel darzovienes ir pries miega misinuko, nakti keliasi kelis kartus misinio, nezinau kaip ji atpratinti, kad nakti nevalgytu... diena duodu gert kompoto dar... stengiuos kuo daugiau, nes mes siaip nemazi, tai kad maziau svorio priaugtu...
gal kas koki patarima kaip atpratinti nuo naktinio misinio??
Papildyta:
duodu darzoviene ivairia: morka, bulve, moliugas arba morka, bulve, cukinija. Darzovienes pradejom valgyt pries kelias savaites. ir dar, reikia duoti maista visad tuo paciu metu?
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2011 04 09, 11:23)
sveikos,

mums jau irgi 6 menesiai siandien... atejau pasiskaityt ka duodate savo mazyliams ir pati pasidalint... as duodu misinuko, darzovienes ir tyreles. ryte atsikelia - gauna misinio, po keliu valandu tyreles (obuolio su kriause, bet isvirto, o po to kompotuka duodu gert bele kada kai tik nori), tada duodu darzovienes dar po keliu valandu, praejus dar kelioms valandoms - misinuko, po to vel darzovienes ir pries miega misinuko, nakti keliasi kelis kartus misinio, nezinau kaip ji atpratinti, kad nakti nevalgytu... diena duodu gert kompoto dar... stengiuos kuo daugiau, nes mes siaip nemazi, tai kad maziau svorio priaugtu...
Papildyta:
duodu darzoviene ivairia: morka, bulve, moliugas arba morka, bulve, cukinija. Darzovienes pradejom valgyt pries kelias savaites. ir dar, reikia duoti maista visad tuo paciu metu?

ziuriu tu duodi du maitinimus jau. Tai nedaryk abieju darzovieniu. Viena palik, o kita grudines.
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2011 04 09, 12:23)
sveikos,

Papildyta:

mums ir siandien 6men, zinok maniskis ir nakti valgo 2-3kartus ir as nezinau kaip atprantinti, tikiuosi kad su laiku atpras. Mes ryte misinuko valgom, tada po rytinio miego apie 12val duodu darzoviu bulve+kopustas+moliuga arba bulve+kopustas+morka tada atsigerti duodu kompoto. tada po dienos miego duodu kepto obuolio ir po to misinukai. dabar jau vietoj kepto obuolio pradesiu kruopas duodi o obuoli arba is ryto arba dar veliau pries miega. as stengiuosi duoti valgyt panasiu laiku, tada jau ir vaikas ipras ir paciai aisku bus kad jau nori valgyt. o su pieneliu tai kaip kada nori, nera taip kad butent tom valandom, nes miegot pradejo eiti viena diena anksciau kita veliau, o pries miega visada valgyt nori smile.gif
Atsakyti
Dar tik pienuku mamos gyvi wink.gif Kalendoriaus nelaikau pagrindiniu rodikliu, jog mano vaikas jau pasirengęs "kietam" maistui. Dar nesėdi neprilaikomas ir neturi nei vieno dantuko, taigi man tai ženklas, jog jis vis dar labiau "pritaikytas" čiulpti, o ne "kramtyti" (kad ir sutrintą maistelį)
Atsakyti
QUOTE(matuske @ 2011 04 05, 14:03)
Ramunita, ar jus ka radot del burokeliu???man labai idomu  4u.gif

nu neberandu to žurnalo,tikrai buvo g.gif nes draugės vaikui mažakraujystė,o mėsos jis nevalgo,tai galvojom api burokais gal reiktų maitint,bet vat kaip tik buvo pasakyta,kad geležies tuose burokuose nedaug ir jie kažką ten kaupia,bet vat ką,nu neatsimenu doh.gif

QUOTE(agluce @ 2011 04 09, 18:52)
Dar tik pienuku mamos gyvi wink.gif Kalendoriaus nelaikau pagrindiniu rodikliu, jog mano vaikas jau pasirengęs "kietam" maistui. Dar nesėdi neprilaikomas ir neturi nei vieno dantuko, taigi man tai ženklas, jog jis vis dar labiau "pritaikytas" čiulpti, o ne "kramtyti" (kad ir sutrintą maistelį)

o man tie pasakymai,akd turi sėdėt neprilaikomas ir turėt dantų-gana absurdiški. Mano vaikui 6 su puse,nesėdi neprilaikomas,dantų neturi. Draugės vaikas neprilaikomas sedėjo gal 7 su biški,jam dbr 8 mėn-ir išdygo pirmas dantis. 6 mėnesių vaiko skrandis yra pasiruošęs gerai suvirškinti kietą maistą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 10 balandžio 2011 - 12:38
QUOTE(Ramunita @ 2011 04 10, 11:33)
nu neberandu to žurnalo,tikrai buvo g.gif nes draugės vaikui mažakraujystė,o mėsos jis nevalgo,tai galvojom api burokais gal reiktų maitint,bet vat kaip tik buvo pasakyta,kad geležies tuose burokuose nedaug ir jie kažką ten kaupia,bet vat ką,nu neatsimenu doh.gif
o man tie pasakymai,akd turi sėdėt neprilaikomas ir turėt dantų-gana absurdiški. Mano vaikui 6 su puse,nesėdi neprilaikomas,dantų neturi. Draugės vaikas neprilaikomas sedėjo gal 7 su biški,jam dbr 8 mėn-ir išdygo pirmas dantis. 6 mėnesių vaiko skrandis yra pasiruošęs gerai suvirškinti kietą maistą.

Nepatariama kūdikiams duoti burokėlių, nes juose yra randama ciano rūgšties.
Radau daktares komentara unsure.gif

O jeigu as vakare mazyliui duosu darzovyciu koses uzkasti ar yra tikimybe, kad jis miegos nakti ilgiau? g.gif nes as jau ziauriai pavargstu keltis kas 1-2val verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 04 10, 13:52)
O jeigu as vakare mazyliui duosu darzovyciu koses uzkasti ar yra tikimybe, kad jis miegos nakti ilgiau?  g.gif  nes as jau ziauriai pavargstu keltis kas 1-2val  verysad.gif

nu žinok čia sunku pasakyt-šiaip daržovės rekomenduojamos per pietus,bet ne tiek dėl sotumo,kiek dėl to,kad gali ir vidurius papūsti ir šiaip... tu geriau duok kruopas nakčiai mirksiukas.gif
Jei dar nepradėjai primaitint,tai gali ir nuo kuruopų pradėt,nes šioje vietoje kaip ir nėra vienos,visai kaip pagrįstos ir patvirtintos teorijos nuo ko tą primaitinimą pradėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2011 04 10, 11:56)
nu žinok čia sunku pasakyt-šiaip daržovės rekomenduojamos per pietus,bet ne tiek dėl sotumo,kiek dėl to,kad gali ir vidurius papūsti ir šiaip... tu geriau duok kruopas nakčiai mirksiukas.gif
Jei dar nepradėjai primaitint,tai gali ir nuo kuruopų pradėt,nes šioje vietoje kaip ir nėra vienos,visai kaip pagrįstos ir patvirtintos teorijos nuo ko tą primaitinimą pradėt mirksiukas.gif

pradejom jau valgyti darzovytes ir vaisius, kruopas ateidejau velesniam laikui. g.gif
Atsakyti
Kaip teisingai pastebėjo mama Ramunita, teigdama, jog "nėra vienos,visai kaip pagrįstos ir patvirtintos teorijos nuo ko tą primaitinimą pradėt", taip ir mano pasisakymo tikslas buvo šešių mėnesių vaiko mityba besidominčioms galbūt pirmakartėms mamoms priminti, jog lygiai tą patį būtų galima pasakyti ir apie teorijas susijusias su primaitinimo pradžia wink.gif
Savo vaikus auginame skirtingai ne tik todėl, kad esame skirtingos pačios (tą įrodo nevienodos nuomonės), bet ir todėl, kad skiriasi mūsų vaikai. Tad ar tikrai kalendorius mums vienintelis gali pasakyti, kada pradėti primaitinti visus savo vaikus. Nebemokame stebėti kūno signalų ir kliautis motiniškais instinktais (aš tikrai ne išimtis), tad bent jau tų "teorijų" pasiskaitinėkime bent kelias (gaila, kad lietuvių kalba skirtingų nuomonių nėra pateikiama labai daug), o tada spręskime, kuri jų mums artimiausia. Ne visos mamos juk tiesiog ir pagalvoja, kad yra ir kitų alternatyvų, o dauguma ne visada būna teisi wink.gif
Atsakyti
Ginkdie,prašau, nesupraskite mano pasisakymų, kaip ginčijimosi ar savo nuomonės piršimo. Aš ir pati vis dar ieškau atsakymų. Ir klausiu, visų pirma savęs: jei mamos teigia, jog štai "mano vaikui 6 su puse,nesėdi neprilaikomas,dantų neturi. Draugės vaikas neprilaikomas sedėjo gal 7 su biški,jam dbr 8 mėn-ir išdygo pirmas dantis", tai ar tikrai kiekvieno "6 mėnesių vaiko skrandis yra pasiruošęs gerai suvirškinti kietą maistą.
" Kol kas abejoju...
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2011 04 09, 15:38)
ziuriu tu duodi du maitinimus jau. Tai nedaryk abieju darzovieniu. Viena palik, o kita grudines.

as taip pat duodu du kartus darzoviene.
nuo rydienos meginsim grudines koses, neapsisprendziu ar grikiu ar avizu duoti g.gif vaiko pediatre paaiskino, kad grudiniuose yra daugiau mineralu, o darzovese daugiau vitaminu, orgnizmui reikia ir to ir to smile.gif

QUOTE(agluce @ 2011 04 09, 18:52)
.... Dar nesėdi neprilaikomas ir neturi nei vieno dantuko, taigi man tai ženklas, jog jis vis dar labiau "pritaikytas" čiulpti, o ne "kramtyti" (kad ir sutrintą maistelį)

mano pirmagymiui isdygo pirmas dantis 8men3 sav
Tai kaip jums atrodo? Alkana iki to laiko reikejo laikyti? biggrin.gif
Tik jau ne dantys rodo subrendima kietam maistui schmoll.gif

mano apsisprendimas duoti mazajam darzoves suejus 5 men, buvo nebeaugantis svoris. Tai manau pagrindinis rodiklis ir zenklas kad mazam zmoguciui nera is ko augti, nors ir valgo mamos pienuka kartais kas valanda. Pradejus duoti darzoves per men. priaugo 1kg. thumbup.gif

QUOTE(Dolyte @ 2011 04 10, 13:52)
O jeigu as vakare mazyliui duosu darzovyciu koses uzkasti ar yra tikimybe, kad jis miegos nakti ilgiau?  g.gif  nes as jau ziauriai pavargstu keltis kas 1-2val  verysad.gif

maniski po darzovienes miega tikrai ilgiau tiek diena tiek nakti smile.gif kadangi neturime bedu su pilvuku, tai duodu ir vakare kosyte.

Atsakyti