Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

kaip ruosiate darzoviene su brokoliu? Tiesiog bulve ir brokoli isverdat ir sutrinat?
Atsakyti
Šaunu, jog visos dalinamės asmeninėmis patirtimis - jos gali duoti daug naudos kitoms mamoms, tačiau vertinti viena kitos sprendimų, manau, neturėtume. Čia juk renkamės ne įrodinėti, kad esame pačios geriausios, o padėti viena kitai. Taigi, jeigu ,pavyzdžiui, turime žinių, jog paskubėjus su papildomu maistu, kūdikiams gresia alergijos ir virškinimo sutrikimai, argi nenorėtume jomis pasidalinti, įspėti kitas, to galbūt nežinančias mamas? Ar ne tokia šio forumo viena iš idėjų - dalintis informacija?
Tad mano mintis tiesiog yra tokia - stebėkime savo vaikus. Tegu ne kalendorius, kitų mamų dauguma ar mūsų nekantrumas, o jų organizmai mums praneša, kada jau yra pasirengę papildomam maistui. Mitybos rekomendacijos taip greitai keičiasi, tad vadovautis prigimtimi, mano manymu, nėra tokia jau visiškai kvaila ir absurdiška idėja wink.gif
Už pasirinkimo laisvę ir mus visas - pačias geriausias mamas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 04 10, 23:43)
kaip ruosiate darzoviene su brokoliu? Tiesiog bulve ir brokoli isverdat ir sutrinat?

Taip. Ir truputį aliejaus į tą tyrelę įpilu. Dar reikėtų pažiūrėti, kad nebūtų per tiršta, galima truputį virinto vandenuko įpilti.
Atsakyti
QUOTE(agluce @ 2011 04 11, 01:25)
Šaunu, jog visos dalinamės asmeninėmis patirtimis - jos gali duoti daug naudos kitoms mamoms, tačiau vertinti viena kitos sprendimų, manau, neturėtume. Čia juk renkamės ne įrodinėti, kad esame pačios geriausios, o padėti viena kitai. Taigi, jeigu ,pavyzdžiui, turime žinių, jog paskubėjus su papildomu maistu, kūdikiams gresia alergijos ir virškinimo sutrikimai, argi nenorėtume jomis pasidalinti, įspėti kitas, to galbūt nežinančias mamas?  Ar ne tokia šio forumo viena iš idėjų - dalintis informacija?
Tad mano mintis tiesiog yra tokia - stebėkime savo vaikus. Tegu ne kalendorius, kitų mamų dauguma ar mūsų nekantrumas, o jų organizmai mums praneša, kada jau yra pasirengę papildomam maistui. Mitybos rekomendacijos taip greitai keičiasi, tad vadovautis prigimtimi, mano manymu, nėra tokia jau visiškai kvaila ir absurdiška idėja wink.gif
Už pasirinkimo laisvę ir mus visas - pačias geriausias mamas  drinks_cheers.gif

aš tai šiaip už kažkokias rekomendacijas,nes nežinau ar skaitei,bet pracūzų veganų šeima kliovėsi savais inkstintais ir va-turi 11 mėnesių dukros kapelį,kuri buvo maintina motinos pienu. Tiktais motinos pienu. buvo nustatyta,kad vaikas mirė nuo išsekimo. Nesakau,kad pvz būtet jūsų patikris yra kažkuo bloga,bet visgi...ta prancūzų pora jau turėjo vieną,vyresnį vaiką,patikrtį vaikų auginime irgi (vieną tai užaugino),bet kaip baigėsi...
Taigi,būna atvejų,kad vaikai miršta nuo išsekimo ir ne kokioj bajajų genty,bet kaip ir civilizuotoje šalyje,kur informacija prieinama visiems. Labai liūdna tos šeimos patirtis... taip pat teko skaityti,kaip vaikas iki metų buvo maitininams tik MP ir jam viskas ok.
Todėl manau,kad kliautik tik instinktais,nesidarant jokių tyrimų,tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 11 balandžio 2011 - 13:04
as tai ir tos nuomones, kad reikia atkreipti demesi ir i kalendoriu kad nuo 5 ar 6 men pradeti darzoves, po men kruopas, dar po menesio mesa ivesti ir t.t. Pagal skirtingas teorijas nebent darzoves ar kruopas gali skirtis kas ka anksciau pradeda duoti. mazi vaikiukai, augantys, jiems reikia visokiu medziagu. man atrodo cia kaip su skiepais, suejo tiek men ir skiepini, taip ir maistas suejo ir galima jau duoti ragauti, kol vaikas paragauja, isivalgo tai tikrai praeina laiko. aisku kiekviena mama turbut nori kad jos vaikas liktu maziukas ir prie papulio, bet jie auga...ir vistiek ateina ta diena kai reikia "paleisti" nuo papulio wink.gif
Atsakyti
apgailestauju, kad mane supratote visiškai neteisingai wink.gif
gal kažkas perskaitys įdėmiau ir ras mano pastebėjimuose ką nors artimo savo mintims, gal padrąsinimą luktelėti dar porą savaitėlių, jei širdis jaučia, kad kieno nors vaikelis bręsta ne taip greit, kaip kiti, gali būti linkęs į alergijas, nutukimą ir pan. Siūlau būti jautrioms ir lanksčioms, o tai taip tolima kategoriškumui ir puolimui į kraštutinumus.
Su geriausiais linkėjimais
Atsakyti
Kokias arbatytes darote vaikuciui ir kokias sultis? ar nesvarbu ar misinuka ar MP geria, vis tiek reikia jau duoti atsigerti?
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 04 11, 17:12)
Kokias arbatytes darote vaikuciui ir kokias sultis? ar nesvarbu ar misinuka ar MP geria, vis tiek reikia jau duoti atsigerti?

kolkas nei karto nedaviau nei arbatos nei sulciu,nei vandens, MP manau uztenka atsigerti smile.gif
juolab kai buvau paskaitoje apie naturalu maitinima, tai kiekviena arbata tai jau MP gamybos mazinimas, o as noriu pienuko tureti kuo daugiau ir ilgiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(agluce @ 2011 04 11, 01:25)
....Tad mano mintis tiesiog yra tokia - stebėkime savo vaikus. Tegu ne kalendorius, kitų mamų dauguma ar mūsų nekantrumas, o jų organizmai mums praneša, kada jau yra pasirengę papildomam maistui. Mitybos rekomendacijos taip greitai keičiasi, tad vadovautis prigimtimi, mano manymu, nėra tokia jau visiškai kvaila ir absurdiška idėja wink.gif
Už pasirinkimo laisvę ir mus visas - pačias geriausias mamas  drinks_cheers.gif

butent ta ir turiu galvoje drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2011 04 11, 21:23)
kolkas nei karto nedaviau nei arbatos nei sulciu,nei vandens, MP manau uztenka atsigerti  smile.gif
juolab kai buvau paskaitoje apie naturalu maitinima, tai kiekviena arbata tai jau MP gamybos mazinimas, o as noriu pienuko tureti kuo daugiau ir ilgiau smile.gif
Papildyta:
butent ta ir turiu galvoje drinks_cheers.gif

Klausykit, visai nezinau, ka daryt - gydytoja liepe duoti vaikui pradziai po sauksta darzovienes, sunui puse metu ir nepriauga svorio visai, nes nenori valgyt nei MP, nei tu darzoviu. Nesuprantu, kaip tas darzoves padaryt skanesnes (trinu virta bulvyte ir moliuga, morka tai staciai siaubas tam vaikui), nes pvz daviau saukstuka pirktiniu sultyciu, tai gere ir dar norejo, o vat darzoviu su dainelem ir sokiais suvalgo ne daugiau kaip 30 ml, as siulau tik karta per diena kol kas.
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2011 04 14, 12:51)
Klausykit, visai nezinau, ka daryt - gydytoja liepe duoti vaikui pradziai po sauksta darzovienes, sunui puse metu ir nepriauga svorio visai, nes nenori valgyt nei MP, nei tu darzoviu. Nesuprantu, kaip tas darzoves padaryt skanesnes (trinu virta bulvyte ir moliuga, morka tai staciai siaubas tam vaikui), nes pvz daviau saukstuka pirktiniu sultyciu, tai gere ir dar norejo, o vat darzoviu su dainelem ir sokiais suvalgo ne daugiau kaip 30 ml, as siulau tik karta per diena kol kas.

Sveiki,
Pas mane tas pats buvo. Jau neviltis apėmė, kad visai vaikas neišmoks valgyti. Tai aš pakeičiau strategiją, ir daviau ryžių košės pirktinės. Na ir ką manot? Pramušė smile.gif Galvoju, saldi, daržovių neims, bet po kelių dienų paragavo ir valgė. Aišku iki normos toli toli smile.gif, bet jau bent mažoji žino, ką reikia su maistu daryti.
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2011 04 14, 12:51)
Klausykit, visai nezinau, ka daryt - gydytoja liepe duoti vaikui pradziai po sauksta darzovienes, sunui puse metu ir nepriauga svorio visai, nes nenori valgyt nei MP, nei tu darzoviu. Nesuprantu, kaip tas darzoves padaryt skanesnes (trinu virta bulvyte ir moliuga, morka tai staciai siaubas tam vaikui), nes pvz daviau saukstuka pirktiniu sultyciu, tai gereo ir dar norejo, o vat darzoviu su dainelem ir sokiais suvalgo ne daugiau kaip 30 ml, as siulau tik karta per diena kol kas.

po biski po biski ir vis daugiau ir daugiau suvalgys. Idek sviestuko ar aliejaus. Ne visi vaikai vienodi, kad iskart pradetu valgyt 150g. Mes jau men valgom ir tai tiek nesuvalgom. Svarbiausia KANTRYBES. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Google @ 2011 04 14, 12:12)
po biski po biski ir vis daugiau ir daugiau suvalgys. Idek sviestuko ar aliejaus. Ne visi vaikai vienodi, kad iskart pradetu valgyt 150g. Mes jau men valgom ir tai tiek nesuvalgom. Svarbiausia KANTRYBES.  smile.gif

As kol kas duodu tik po 50ml ir paskui MP uzgeria. Bijau duoti per daug,kad skrandis neissitampytu blush2.gif
Atsakyti