Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 51 namučiai

QUOTE(eliss @ 2011 02 13, 19:01)
ne,nemanau,kad ir gausiu.Kažkada rašiau,neatrašė.Tai kam tuos skelbimus dėt?

Aš tai su juo šiandien kalbėjau,sakiau,kad esu užsirezervaus knygų.Sakė yra kelias gavęs,tai laukiu žinių iš jo.Gal šį kartą niekur nedings? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 02 13, 19:10)
Hah,dabar skaitomiausia knyga- "Lietuvių kalbos fonetikos skaitiniai" laugh.gif
Dar truputuką "Lietuvių bendrinės kalbos fonetikos"- ir aš visa apsifonetikinus biggrin.gif

aš tai jau nebežinau, ką daryt. Visos tos fonetikos ir pan., manęs visai netraukia, o juk jau kurį laiką buvau kone nusprendusi, kad noriu būtent į lietuvių filologiją stot doh.gif tai dabar visiškai nieko nebežinau, ko noriu doh.gif aišku, dar pusantrų metų liko, bet vis tiek unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 02 13, 18:10)
Dar truputuką "Lietuvių bendrinės kalbos fonetikos"- ir aš visa apsifonetikinus biggrin.gif

o mano tai ,,Galvos ir smegenų kraujotakos sutrikimų diagnostikos, gydymo ir profilaktikos algoritmas" ir ,,Nervų ligos" lotuliukas.gif
QUOTE(laTulipe @ 2011 02 13, 18:38)
aš tai jau nebežinau, ką daryt. Visos tos fonetikos ir pan., manęs visai netraukia, o juk jau kurį laiką buvau kone nusprendusi, kad noriu būtent į lietuvių filologiją stot  doh.gif tai dabar visiškai nieko nebežinau, ko noriu  doh.gif aišku, dar pusantrų metų liko, bet vis tiek unsure.gif

o aš tik pabaigusi ir praėjus keliems metams supratau, kad man nelabai ir įdomu ta filologija g.gif biggrin.gif tongue.gif tiesa, tie mokslai davė labai dauig patirties, labai daug žinių, tačiau visgi, man filologija nėra specialybė (tiksliau tai net ne specialybė g.gif įprasminanti veiklą, gyvenimą, egzistenciją...trumpai tariant- transkribuodama žodžius, nagrinėdama žodžio kanotatus, denotatus, svarstydama, ką anas ar tas poetas norėjo pasakyti tuo ar anuo savo eilėraščiu- eilinį kartą galvodavau- kam visa tai? kur prasmė, kam tai reikalinga? gal tai ir lėmė, kad visiškai pradėjau nesuprasti, kodėl stojau...gal todėl, kad esu gabi kalboms ir jas gliaudau lengvai- jos man labai lebgvai pasiduoda g.gif
dabartinėse studijose jaučiu prasmę, ir didelę prasmę, realią prasmę...... blush2.gif

sorry už off topic, bet čia irgi prie knygų temos- juk kalbam apie filologines studijas rolleyes.gif biggrin.gif

Beje, fonetiką mėgau ir turėjau 10 biggrin.gif ypač patiko, kai tekdavo skaityti tekstus įvairiomis tarmėmis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 13 vasario 2011 - 18:51
ipusejau numylėtuosius kaulus, kai reikia mokytis visuomet atsiranda laiko pašaliniams darbams ir pramogoms biggrin.gif

QUOTE(Tibė @ 2011 02 13, 19:10)

šiandien skaitau apie lietuvių bendrinės kalbos raidą, jos susiformavimą, stilius; apie valstybinės kalbos iteisinimą, valstybinės kalbos politiką ir t.t. nors mano studijuojamas dalykas tikrai ne filologija. Aplankė ši pusmeti mane "Specialybės kalba". Br.. pagarba jums, filologams, nes jau taaaaip nuobodu, kad..

QUOTE(laTulipe @ 2011 02 13, 19:38)
aš tai jau nebežinau, ką daryt. Visos tos fonetikos ir pan., manęs visai netraukia, o juk jau kurį laiką buvau kone nusprendusi, kad noriu būtent į lietuvių filologiją stot  doh.gif tai dabar visiškai nieko nebežinau, ko noriu  doh.gif aišku, dar pusantrų metų liko, bet vis tiek unsure.gif

Rinkis lietuvių ir kita užsienio kalbą. Specialybė kaip ir dviguba gaunasi, vis idomiau. Aš gyvenu su mergina, kuri studijuoja lietuvių ir estų filologiją. bigsmile.gif
o kas dar domina? gal socialiniai mokslai? filosofija? menai?

p.s. nebeveikia manoji i nosinė, kaži dėl ko...
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 13, 18:59)
Rinkis lietuvių ir kita užsienio kalbą. Specialybė kaip ir dviguba gaunasi, vis idomiau. Aš gyvenu su mergina, kuri studijuoja lietuvių ir estų filologiją.  bigsmile.gif

aš studijavau dvigubą, tai tas antras dalykas ir tegelbėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 13, 19:59)
Rinkis lietuvių ir kita užsienio kalbą. Specialybė kaip ir dviguba gaunasi, vis idomiau. Aš gyvenu su mergina, kuri studijuoja lietuvių ir estų filologiją.  bigsmile.gif
o kas dar domina? gal socialiniai mokslai? filosofija? menai?

svarbiausia tai, kad aš žinau, kuo norėčiau dirbti- redaktore leidykloje. O lietuvių filologiją baigus šis kelias ir yra vienas iš galimų smile.gif Aišku, net neaišku, ar kada išsipildytų šis noras..
Filosofija- tikrai ne, plius, teko bendrauti su vienu filosofijos dėstytoju, jis taip linksmai pakalbėjo, bet aiškiai pasakė, kad šios studijos- tik dėl savęs. Socialiniai- nedomina, menai- įdomi sritis, bet nesu gabi smile.gif tikslieji mokslai- ne man. smile.gif
žodžiu, vis dar ieškojime esu
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 02 13, 20:09)
svarbiausia tai, kad aš žinau, kuo norėčiau dirbti- redaktore leidykloje. O lietuvių filologiją baigus šis kelias ir yra vienas iš galimų  smile.gif  Aišku, net neaišku, ar kada išsipildytų šis noras..
Filosofija- tikrai ne, plius, teko bendrauti su vienu filosofijos dėstytoju, jis taip linksmai pakalbėjo, bet aiškiai pasakė, kad šios studijos- tik dėl savęs. Socialiniai- nedomina, menai- įdomi sritis, bet nesu gabi  smile.gif tikslieji mokslai- ne man.  smile.gif
žodžiu, vis dar ieškojime esu
  unsure.gif

žurnalistika? leidyba? bibliotekininkystė ir informacija? pasirinkimų tikrai turi, o ir laiko dar nemažai. Šaunu, jog apie ateiti mąstai iš anksto, o ne vos kelioms savaitėms likus iki dokumentų pridavimo. 4u.gif
pati baigiau dailės mokykla, mokiausi gimnazijoje, kurioje sustiprinti tikslieji mokslai, puikiai sekėsi fizika, matematika ir istorija. O istojau, tai ten kur norėjau, i teisę biggrin.gif
nežinau iš kokio tu miesto, bet jei iš didesnio, tai yra galimybė nueiti i paskaitas pasižvalgyti iš vidaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Paskaitykit. 4u.gif
http://verslas.delfi...s.d?id=41961065
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 02 13, 18:38)

aš kaip neseniai praėjus visa šitą tai galiu pasisakyti.Pirmi metai tokie sumiksuoti-yra ir literatūros ir gramatikos.Antram kurse gali rinktis kryptį-arba literatūrinę arba kalbinę.Mokslo metų pradžioje buvau visiškai įsitikinus,kad eisiu pas literatus,bet dabar pamačiau,kad nė velnio biggrin.gif Fonetikos,kalbotyros vadovėlius skaitau kaip kokius romanus-žiauriai įdomu biggrin.gif Beto,trečiam kurse galima rinktis praktiką-mokytojavimas arba redakcija rolleyes.gif
Lietuvių plius kita kalba įdomu,bet sunku,nes mokaisi ir lietuvių pilnu tempu,ir kitą kalbą.Kitais metai bus lietuvių-latvių,labai norėčiau studint,bet kad neebuvo tokios kai aš stojau biggrin.gif. Yra dar gretutinės studijos,bet apie jas kažkaip nežinau labai daug,Atvirų durų dienose arba Studijų mugėj paaiškintų tau,arba,jeigu reikia,galiu konors Studentų atstovybėj paklaust (pati jai priklausau,bet kažkaip šitą vis praklausau biggrin.gif )
Žurnalistika iš tikro nieko gero,tą patį,netgi kokybiškiau galima išmokti filologyne.Beto,stajamasis egzas kažkoks pasityčiojimas (buvau,žinau rolleyes.gif )
Leidyba nelabai ką bendro turi su filologija.Pati norėjau stoti,bet neįstojau (prisimenat mano vasarinius verkšlevimus biggrin.gif ) Ten daugiau tikslusis mokslas,ruošia verslinynkus vienžo biggrin.gif
Apie biblioteninkystę nieko nežinau unsure.gif

Žodžiu,jei ką-klausk,mielai atsakysiu mirksiukas.gif
Ir negeltoninsiu,bo kažkaip išsiplėčiau,tai akis paskaus beskaitant.Atsiprašau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 13, 18:59)

šiandien skaitau apie lietuvių bendrinės kalbos raidą, jos susiformavimą, stilius; apie valstybinės kalbos iteisinimą, valstybinės kalbos politiką ir t.t. nors mano studijuojamas dalykas tikrai ne filologija. Aplankė ši pusmeti mane "Specialybės kalba". Br.. pagarba jums, filologams, nes jau taaaaip nuobodu, kad..

[color=yellow]

hahaha,ką tik parašiau,kad man labai įdomu biggrin.gif O šitą temą biškutį užkabinom per bendrinės LT kalbos paskaitas.
Na,o manęs pas teisininkus neįkištų net už pinigus biggrin.gif 4u.gif
Kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tibė: 13 vasario 2011 - 20:24
QUOTE(Tibė @ 2011 02 13, 20:08)
Leidyba nelabai ką bendro turi su filologija.Pati norėjau stoti,bet neįstojau (prisimenat mano vasarinius verkšlevimus biggrin.gif )  Ten daugiau tikslusis mokslas,ruošia verslinynkus vienžo biggrin.gif

Labas,

Ką tik norėjau LaTulipei pasiūlyti Leidybą.
Bet, kaip tu čia ir parašei, o ir pati paskaičiau, su filologiją ten mažai ką turi.

Skaitau Toros antrą dalį. Labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 02 13, 19:38)

bigsmile.gif nu gi super
Atsakyti