QUOTE(vaikai4 @ 2011 08 26, 14:04)

kaip idomu, supratau.Bet nesutikciau su tuo kad neauginame--kur tuomet apibrezta si savoka? Ar tai sprendziama pagal deklaruota gyvenamaja vieta?
Nes atsakomybe uz vaiko netinkama elgesi nesa abu tevai, kadangi jo tevai ir yra du: tete ir mama. Juk tetei tevyste nera ribota, todel atsakomybe nesa abu tevai, nepriklausomai kur teismas nustate jo gyvenamaja vieta. Tetis prisideda prie auklejimo, gerbuvio kurimo ir visos ugdomosios veiklos

Ir jo pazymoje is gyventoju registro apie seimos sudeti irasyta as ir sunus

tai kitaip ir buti negali, teisiskai man cia viskas aisku
tik vat
O vat kas del globojamu vaiku-- jau negaliu nieko sakyti, nes situo klausimu zalia

Bet tai ka jeigu as globoju tris vaikucius tai jie nera mano seimos nariai, taciau atsakomybe gi visa yra priskirta man. Na nezinau, bet cia man galai nesusiveda
Aš nežinau kaip konkrečiai pas jus yra, bet jei vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su vienu iš tėvų, tai atsakoybę už jį ir neša tas iš tėvų, pas kurį ji yra nustatyta. Ta prame jei prisidirbtų vaikas ir reikėtų mokėti baudą, teisiškai privalėtų mokėti tas tėvas, pas kurį jis gyvena.
Na jūs pažiūrėkit kaip gautusi jei sakykim jūs tvirtinate,kad auginate vyro sūnų, tai jūs sakykim jį visur rašote, prisitaikote sau tam tikras lengvatas, na kokios priklausytų, bet tą patį padarytų ir mama iš savo pusės, tai ar normalu, kad už tą patį vaiką būtų taikomos lengvatos abiems tėvams, tai susidvigubintų jos, todėl teisiškai yra laikoma, kad lengvatos priklauso ten pas kurį yra deklaruota vaiko gyvenamoji vieta ir kuriam iš tėvų priskirta vaiko globa.
Taip, jei tu globoji ir 4 vaikus , jie nėra tavo šeimos nariai ir jūs ne daugiavaikė šeima. Jūs nesusieti turtiniais santykiais, šiandien tu globoji, rytoj jau gal ir ne. Todėl į šeimos sudėtį įeina tik biovaikai arba įvaikiai, bet ne globotiniai, aišku ir sutuoktinis.