Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo II

QUOTE(vaikai4 @ 2011 08 27, 05:28)
Na cia man reikes dar konsultuotis, bet kuriuo atveju aciu jums uz nuomone. As apie savo seimos sudeti zinau, tiesiog klausiau del kas tai yra vaiko auginimas, na pati savoka. Todel kad zinau ir tai nors jeigu seima issikyrusi, vaiko gyv. vieta nustatyta su mama-tetis naujoje seimoje turi kita vaikeli ir jis apibendrintai naudojasi Lietuvoje galiojancia lengvata-del papildomai laisvos dienos viena karta per menesi-mamadieniu. Raso prasyme, kad auginu du vaikus iki 12 metu ir viskas cia gerai, jam suteikiama poilsio diena. Vadinasi tas auginimas-nera siejamas su gyvenamaja vaiko vieta. Nes dokumentai apie vaiko gyvenamaja vieta pateikti.
Karusia- mums  darzelyje paaiskino, kad jeigu seima augina 3 vaikus, jiems priklauso nuolaida 50 procentu. ( cia mes apie globa nekalbejome), bet reikes pasiklausti kaip musu darzelyje sis taikymo aspektas? aciu. Nes mums paaiskino kad jeigu taikyti nuolaida jog du vaikai lanko darzeli-butu 20 procentu.
Tai kaip supratau savoka-auginame tris vaikus -teisiskai mums tinka.  tongue.gif

II. Kam gali būti taikoma ši lengvata.

Sąvoka „darbuotojai auginantys vaikus“ reiškia, kad asmuo turi dirbti pagal darbo sutartį, jis gali būti vaiko tėvas, motina, globėjas, rūpintojas, giminaitis ar kitas darbuotojas, pateikęs darbdaviui socialnėrūpybos arba seniūnijos išduotą pažymą, kad jis augina vaikus ar neįgalų vaiką. Be to darbdaviui turi būti pateiktas prašymas ir pridėta vaiko gimimo lidiijimo kopija. Jeigu darbuotojas tik išlaiko vaiką (moka alimentus), bet jo neaugina (gyvena atskirai) ir neprižiūri, lengvata jam nebus taikoma.

Čia įdėjau iš vieno tinklapio. Beje yra teismo nutartis, kurioje taip pat išaiškinta, kad tokia lengvata išsiskyrus nepriklauso, tam iš tėvų, kuris gyvena atskirai.
Be jokios abejonės , yra darbdavių , kurie vistiek leidžia tą dieną pasiimti laisvą, to niekas nedraudžia, bet pagal įstatymą, tas neprivaloma, kad ir kaip jums norėtusi, kad būtų kitaip.

Globojamas vaikas gauna pašalpą, todėl jis negauna lengvatų , kurios priklauso kitiems vaikams. Būna savivaldybių sprendimai, kurie padaro išimtis globojamiems vaikams ir suteikia tam tikrų nuolaidų, konkrečiai globojamiems. Tada tos nuolaidos ir taikomos. Bet ne tokiu būdu, kad globojamas priskiriamas šeimai.

Auginame tris vaikus, teisiškai jums netinka. Tinka tik morališkai. Argi sunku tą pagaliau suprast. mirksiukas.gif
Atsakyti
liko paskutine savaitele mums iki pasiemimo nergytes namucio
Jos dar nera buve pas mus namuose, tai nutareme poirmadieni jas atsivezti pasisveciuoti porai valandeliu
parodysime ju kambari, ju zaiskliukus ir viska kas dabar priklausys joms-dviems sesutems
Ech kaip laiukiu ir siek tiek bijau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Isivaizduoju kaip lauki 4u.gif Jau visai nebedaug liko laukti, taigi jau greitai busit visi kartu! wub.gif
Atsakyti
Merginos, gal zinot kaip vyksta susipazinimas su vaiku jeigu jis gyvena su globeja, ar vaikiuka atveza i vaiku teises ar globejai sutinka isileisti i savo namus?
Atsakyti
Kaune globojamiems vaikams uz darzeli 50% nuolaida,o maistpinigius globos namai privalo privalo duoti,tegu neissigalvoja,kad nepriklauso-ir dar kaip priklauso biggrin.gif Tik tiek,kad nervai brangesni...
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2011 09 05, 16:22)
Merginos, gal zinot kaip vyksta susipazinimas su vaiku jeigu jis gyvena su globeja, ar vaikiuka atveza i vaiku teises ar globejai sutinka isileisti i savo namus?

VTAT turi duoti globejos kontaktus, ir Jus susitarsite kada galite atvaziuoti smile.gif Musu atvejis toks buvo.
Atsakyti
Slavlanta, dekui uz atsakyma wub.gif

Jusu vaikiukas taip pat gyveno pas globeja? Jeigu galite pasidalinkite savo patirtimi cool.gif man siek tiek neramu, kad kaip ir esu priversta is vaiko atimti jo mama ir teti, pas kuriuos gyvena nuo 3,5 menesio unsure.gif Daug galvoje visokiu minciu..... Ar nebusiu vaiko akyse kaip bloga teta, kuri atima tai ka jis sia diena turi, jeigu galite parasykite kiek laiko jusu vaikiukui buvo amziaus kaip pasiemete.
Atsakyti
QUOTE(Sypsena777 @ 2011 09 05, 19:34)
Slavlanta, dekui uz atsakyma  wub.gif

Jusu vaikiukas taip pat gyveno pas globeja? Jeigu galite pasidalinkite savo patirtimi  cool.gif  man siek tiek neramu, kad kaip ir esu priversta is vaiko atimti jo mama ir teti, pas kuriuos gyvena nuo 3,5 menesio  unsure.gif  Daug galvoje visokiu minciu.....  Ar nebusiu vaiko akyse kaip bloga teta, kuri atima tai ka jis sia diena turi, jeigu galite parasykite kiek laiko jusu vaikiukui buvo amziaus kaip pasiemete.

O kiek Jusu vaikuciui metu?
Musu istorija tokia: vaikas pas globeja irgi nuo 3 men. Kai mums dave pasiulyma jam buvo metai ir 5 men. Nuvaziavome susipazinti, galvojome kad jis ten vienintelis bus. Bet kai atvaziavome pamatem kad ju seima laibai didele, gal 15 vaiku ivairaus amziaus, zodziu vaiku darzelis. I musu jisai niekaip nesureagavo, aisku idomu buvo, priejo, paciupinejo. Prabuvome gal 2 val, paskaitinejau visa byla (globeja turi tureti visus dokumentus kas susije su vaiku). Po savaites atvaziavome kita dienos puse, is ryto. Na o toliau sprendimas buvo priimtas 4u.gif , tai tiesiog tvarkem poperius, ruosemes teismui. Per 4 men (tiek laiko praejo kol galejome pasiimti vaika), buvome ten gal 6 kartus, nes i kita miesta neprivazinesi, bet as skambinau globejai, klausiau kaip jisai gyvena. Tai kol pasiememe musu suneliui jau buvo 1,9 men. Atsisedome i masina, pradejo verkti, bet jisai buvo su temperatura, kosuliu, blogai jautesi, tai uzmigo kelioneje. Namuose pamate katina, suni, jam idomu buvo. Gal kokias 2 savaites buvo auksinis vaikas, neverke, savo akytemis tik ziurejo visur ir viska ciupinejo. Aisku is karto reikejo kovoti su pirsto ciulpimu, lyngavimu, supimasis uzmiegant (iki siol supasi, kai vienas, bet kadangi su mumis miega tai apsiramino biski). Po ziemos su bronchitu, atsiguleme i ligonine su bakterija, patekome i reanimacija. Matau cia ne tik kazko blogo, labai sustiprejo rysis, niekur manes nepaleisdavo paskui. Sveikata iki siol nesusitvarke iki galo. Bet cia ne apie ligas gi noriu parasyti.
Dabar mums 2.6 metai, nuo rugsejo 1 einame i darzeli. Pirma diena buvo puse dienos, antra irgi, bet pasiemiau verkanti. Dabar sakau eisime pas vaikus, tai jisai nenori, ir sako kad vel verks ir ieskos manes verysad.gif Namuose nei i WC, nei i dusa negaliu nueiti, maitinti tik manes prisileidzia. Net teciui neleidzia doh.gif . Labai jautrus meilus vaikas, su charakteriu, zino kad galima ir ant mamos kupros pasivazineti blush2.gif , o tetis tai jau grieztas musu, bet sunelis vistiek sako kad ji myli smile.gif
O del globejos, mes kai buvome pas ja, tai fotkinome ji, vaikus, globeja. Tai dabar as jam rodau nuotraukas, matau kad jis abejingas. Prirasiau, nezinau ar yra kokia naudinga info, jeigu ka klauskyte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 05 rugsėjo 2011 - 20:32
Slavlanra - jis nepamena globėjos, manau. Braškė po 1,5 metų nepažino savo grupės, o ji juk vyresnė buvo, kai namo parvažiavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 09 05, 21:48)
Slavlanra - jis nepamena globėjos, manau. Braškė po 1,5 metų nepažino savo grupės, o ji juk vyresnė buvo, kai namo parvažiavo smile.gif

Bet idomu kaip vaiku galvytese kada nors isplauks prisiminimai? Nes iki siol nesuprantu, kodel jisai nori suptis, jeigu lieka vienas? As jam sakau, kai prabundi, kviesk mane. Tai buna zaidzia, atsigula ir kviecia mama, mama. Arba prabundant, kai dar mieguistas nors galvyte, bet reikia ja pasupti, kol nesustabdau. Sia savaite noriu palikti darzelyje su pietu miegu...bijau kaip jam ten seksis vienam. O juk kai parsivezem apie 2 men miegojo savo lovytei, pas mus neejo i lova, tik pazaisti. O dabar net neeina i savo lovyte, tik pas mus ir tik apkabindamas uzmiega. Nakti tik buna pernesu o rytais atsibunda ir vel pas mus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 06 rugsėjo 2011 - 06:31
Labai daug kas priklauso nuo aukletoju. Viena darzeli pakeitem kitu, taip jau gavosi kad vasra lankem menesi laiko kita darzeli kuris buvo irgi prie musu namu , tai aukeltojos labai patiko ir pasilikom ten.
kai pradejom lankyti darzeli tai vaikas pradejo siusioti i kelnytes, metus laiko siusiojo ir diena ir nakti i kelnytes nors nuo dveju metu jinai nedarydavo i kelnytes. Nervai mergytei visai paslijo per tuos metus. Ten maniske ir dar vienas berniukas buvo guvus vaikai kiti visi leti. Man ten mergyte nuolat skusdavo kad ji nori buti visada pirma nemiega ir panasei.
Pakeitem darzeli ir mano mergaite po savaites tapo aukseliu , vaiku kuris yra labai lisnksmas turi gera balsa, organizuoja zaidimus grupeje, neagresyvi bet melyne tikrai itaisys skriaudejui vaiku megiama ir aukeltoju mylima. vaikas sunkei atsijungia nuo aplinkos tai aukeltojos kartais rankute paglosto o ne kauke ant vaiko kad jis nemiega. anoje grrupeje tai jinai negalejo 2,5 valandos atsikelti net ant puoduko ir praejus metams laiko ji prisimena kaip ja su tuo berniuku tuolete uzdare buvo, kai eina namo tai keikviena karta praeinam ta darzeli tai ji stengesi aplinkui apeiti .
Beje naktimis jinai siusioja ir dabar jai 4,5 metu kol vartoja homeopatinius vaistus tol gerai dvi svaites nenaudoja ir vel tas pats tris naktis paeiliui slapia lova.
Atsakyti
Mes dėl supimosi gulamės į ligoninę, mus nukreipė neurologė. Sakė naktį filmuos ir po to nežinau kaip ten kas, žiūrės. Man neurologė aiškino,jei vaikas supasi prabundant, tai nieko tokio, bet jei miegodamas, tada negerai, tai šis tyrimas parodys, ar ji supasi giliame miege, ar prabundant, važiuojame šį ketvirtadienį.
Atsakyti