Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo II

QUOTE(šeimos kaklas @ 2011 02 28, 17:21)
mes jau kūrėme tas pasakas...kai uždavė šią užduotį, tai pagalvojau, kad nemenka užduotis, kaip aš susidorosiu su ja per savaitę, bet kitą dieną kai užplaukė mintys, tai parašiau. Per kitą užsiėmimą visi skaitėm, nerealus dalykas, kokie žmonės, kokios jų mintys, su ašarom akyse sėdėjom, visų tokios jautrios, išjaustos tos pasakos buvo. O Jums neuždavė dar tokios užduoties, ar tik mintį tokią davė? Apsidžiaugiau, kad mūsų kursų rengėjai planuoja išleisti knygutę su būsimų įtėvių ir globėjų kurtomis pasakomis, tai sakau vaikui netiks mūsų kurta skaitysime kitą, nes visos kažkokios stebuklingos smile.gif

na mes jau baigem kursus, apie pasakas tik kalbejom nekurem, manau kai bus konkreti situacija tai ir sukursim, mano vyriskis fantazuotojas pasaku kurejas gales pasireiksti... wub.gif kelias pasakas mums atsviete, idomu butu ir daugiau ju paskaitineti ....jei kas kokiu prikuret ir negaila pasidalinti tai butu labai malonu... blush2.gif

Karusia nu kaip aciu uz filmuka labai zavingas su mintimi galetu juk ir siuos filmukus per kursus parodyti wub.gif
Atsakyti
as vis galvoju kad pas mus ivaikinime netvarka tame fronte kad po ivaikinimo tu paliekamas pats su savimi.
Mano sese Jav pagimde megyte ir pas ja buvo diegliukai ,tai ji spiegdavo nuolat, jos gydytoja pasiule nemokama keliu valandu aukle tam kad pailset galetu kad neistiktu pogimdyvine depresija ir pati sau ar vaikui ko nepadarytu.
O pas mus atsivezi vaika ir jokios pagalbos psichologines nera o gi kiek cia kainuotu ikurti savitarpio pagalbos grupes kur zmogu maraliskai palaikytu kai jam sunku. Aisku labai patogu vaikas ivaikintas valstybei islaikymas nekainuoja o visa kita kaip dievas duos va ir kapstomes kieviena pagal savo suvokima ir patirti.
Atsakyti
aš jau gyvenu mokymų tęsimu, nes rinkimai buvo išmušę iš grafiko. Per mokymus gauname nemažai ir naudingos info, nors kai kur jaučiamas ryškus amerikonizmas. Keista, bet kažkaip galvoje vis labiau sukasi mintis apie du vaikus, o ir tokių raginimų iš mokytojų mūsų adresu sulaukiame biggrin.gif bet čia gal paliksime šitą reikalą aukštesnėm jėgom nuspręsti, nes sąlygas kaip ir turime, o stabdo nebent šioks toks egoizmas biggrin.gif Beje, buvome nurodę amžių iki 1,5 metų, bet jau įpusėjus mokymams tiksliai žinome, jog amžių koreaguosime iki 3 metų.

sveika
Musu buvo tokia pat situacija smile.gif is pradziu norejom leliaus po to pakeitem nuomone iki 3m. uzsiminem socialinei darbuotojai apie 2 nors prasem 1. ji ivertino musu galimybes ir tai jau tvarkomes dokus 2 maziams. patikekit tikrai yra sveiku vaiku kuriuos galima ivaikinti tik kartu. is tu vaiku namu kur musu maziai yra porele berniukas ir mergaite iki 3 kurie laukia teveliu.... taigi as tik uz tai smile.gif
Atsakyti

i 
Sveikos,
na ir privertėt mane paplušėt šioje temoje :) Tema sutvarkyta, redaguota, dalis žinučių perkelta į kitą naują temą " Apsisprendimas ir brandumas įvaikinimui". Sukūriau ją pati, kadangi sekiau diskusijas šioje temoje ir pamačiau, kad tokia diskusijų tema galėtų duoti nemažai naudos.
Te lieka ši tema toms, kurios ištiesų žengia pirmuosius žingsnelius link įvaikinimo ir dalinasi savo patirtimi, baimėm, svajonėm ir t.t.
Ačiū už supratimą.

Getter
Atsakyti
osan, nežinau, kažkaip mano gyvenime taip dažnai būna, kad protu suvokiu, kad gal per didelė našta ir t.t., bet mintyse dėlioju tą sudėtingesnį variantą...vakar grįžusi matavau kambary kaip čia dvi lovas talpinsiu ir vaikus guldysiu:D mūsų juk mintys galiūnės ir realiai ko norim gyvenime tą ir gaunam. Mano tik vyras dėl 2 nelabai šiai dienai, o jo žodis būtų paskutinis, nes augint ir auklėt mums abiems. Vieni pažįstami irgi įsivaikino sesutę ir broliuką, visiškai sveikus. Žodžiu, viskas bus taip kaip turi būti...o tokie kaip Jūsų pavyzdžiai ir mano pažįstamų tik dar labiau įkvepia 4u.gif
Atsakyti
na ir mes uzsiminem kad jei pasiulystu du, na tiesiog musu paklause ka darytume tais sakem kad kaip bus taip..na tik dar priklauso kaip jos ivertino musu dvieju kambariu buta. manau kad sunkiai, bet zmones ir talpaiu gyvena.Na nepulsiu spelioti laukiu, ale du is galvos neiseina...
Atsakyti
pas mus per mokymus kažkaip apie gyvenamą plotą buvo kalbėta labai realiai. Labai daug šeimų su savo bio vaikais ir viename kambary talpinasi, na ir...svarbiausia augti šeimoje ir meilėje, o plotas, manau, jau antraeilis dalykas. Turime tokią šeimą, kurią paglobojame. Mergina apie 30 metų ir 4 bernai, vyriausiam 12 m, 9 m. ir dvyniai 5 m. Gyvena benderyje 12 kv. m. kambary. Plius tame kambary ir drabužinė, ir virtuvė, ir vaikai pamokas ruošia. Vyresnėliam nupirkom dviaukštę lovą, o mama su dvyniais vienoj lovoj miega. Bet jie labai vieningi ir rūpinasi vieni kitais. Dėl didesnio ploto savivaldybė nelabai sukalbama. Aš tikiuosi, kad ateis ta diena, kai jie įsikels į kažką erdvesnio.
Atsakyti
niu va tai vadinasi labai jau erdviai gyvename tad matyt galime sulaukti staigmenos.... thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
na va, mums jau reikėjo patikslinti savo lūkesčius, kad perduotų įvaikinimo tarnybai, tai su vyru nusprendėm, kad apsistojam ties 3 metų riba ir vienu, bet užsiminėme , kad jeigu gautume pasiūlymą dviem vaikams, tai mes jį būtinai apsvarstysime, tai jaučiu, jog tai ir bus traktuojama kaip apsisprendimas dviems biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šeimos kaklas: 02 kovo 2011 - 09:11
QUOTE(šeimos kaklas @ 2011 03 02, 11:10)
na va, mums jau reikėjo patikslinti savo lūkesčius, kad perduotų įvaikinimo tarnybai, tai su vyru nusprendėm, kad apsistojam ties 3 metų riba ir vienu, bet užsiminėme , kad jeigu gautume pasiūlymą dviem vaikams, tai mes jį būtinai apsvarstysime, tai jaučiu, jog tai ir bus traktuojama kaip apsisprendimas dviems biggrin.gif

Na tai jau greit speju sulauksite ir pasiulimo mat norimas amzius didesnis ir dar net neatmetat galimybes dviem tai ziurekit jau po poros savaiciu sulauksite pasiulymo bigsmile.gif ir per velykas ritinesite kiausinius visi kartu tongue.gif .
O mes dabar ramiai laukiam kolkas nieko isskirtiio neplanuojam viskas rieda savo vaga , o kai jau sulauksime tos zinutes virpanciom kinkom is jaudulio begsim ziureti koki stebuklinga isbandyma mums paskyre likimas.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2011 03 01, 09:13)
osan, nežinau, kažkaip mano gyvenime taip dažnai būna, kad protu suvokiu, kad gal per didelė našta ir t.t., bet mintyse dėlioju tą sudėtingesnį variantą...vakar grįžusi matavau kambary kaip čia dvi lovas talpinsiu ir vaikus guldysiu:D mūsų juk mintys galiūnės ir realiai ko norim gyvenime tą ir gaunam. Mano tik vyras dėl 2 nelabai šiai dienai, o jo žodis būtų paskutinis, nes augint ir auklėt mums abiems. Vieni pažįstami irgi įsivaikino sesutę ir broliuką, visiškai sveikus. Žodžiu, viskas bus taip kaip turi būti...o tokie kaip Jūsų pavyzdžiai ir mano pažįstamų tik dar labiau įkvepia 4u.gif

smile.gif Tikrai nebijokit dviejų vaikučių. mes taip pat turim brolį ir sesę, tarp jų skirtumas 1,2 m. Iš pradžių sunku buvo, kadangi patys buvome pripratę laisvai gyventi, bet mažyliai mus dar labiau suvienijo. Aišku bus sunku blush2.gif Bet jų šypsenos, juokas, išdaigos atperka viską. O dėl ploto, tai mes gyvenam 2 kambarių bute, teko paaukoti miegamą vaikams (atsisakėm didelės ir patogios lovos), bet tai tik smulmena. Tiesiog linkiu stiprybės, pasitikėjimo savo jėgomis, ir viskas susitvarkys savaime. mirksiukas.gif Mes taip pat protu suvokėm, kad tai per sunku, bet ilgai nesvarstę (tą pačią dieną kai gavom pasiūlymą), nutarėm iš 2-jų asmenų tapti 4-rių asmenų šeima bigsmile.gif Ir tai tikrai pasiteisino smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(=== @ 2011 03 02, 17:12)
smile.gif Tikrai nebijokit dviejų vaikučių. mes taip pat turim brolį ir sesę, tarp jų skirtumas 1,2 m. Iš pradžių sunku buvo, kadangi patys buvome pripratę laisvai gyventi, bet mažyliai mus dar labiau suvienijo. Aišku bus sunku blush2.gif Bet jų šypsenos, juokas, išdaigos atperka viską. O dėl ploto, tai mes gyvenam 2 kambarių bute, teko paaukoti miegamą vaikams (atsisakėm didelės ir patogios lovos), bet tai tik smulmena. Tiesiog linkiu stiprybės, pasitikėjimo savo jėgomis, ir viskas susitvarkys savaime. mirksiukas.gif Mes taip pat protu suvokėm, kad tai per sunku, bet ilgai nesvarstę (tą pačią dieną kai gavom pasiūlymą), nutarėm iš 2-jų asmenų tapti 4-rių asmenų šeima bigsmile.gif Ir tai tikrai pasiteisino smile.gif  smile.gif

labai ikvepianti jusu patirtis. Kokio amziau vaikelius jums pasiule ir kiek laiko jau gyvenate 4-riese? daugiau smulkmenu geru ir blogu labai smalsu prasom prasom... smile.gif
Atsakyti