Su kovo 8-ąja mielosios!
Noriu padekoti Cipciukui uz Zozefinos recepta, nes pagal ji dariau su abrikosais. Biskvitas gavosi nuostabaus skonio, aciu Jums

Abrikosinis - persikinis tortas

( As dariau tris mazus tortukus po 10x12, kepiau biskvita per visa orkaites bleka, bet si visa porcija tinka 24 cm tortui)
Produktai:
Biskvitui:
2 kiausiniai
150 g. cukraus
180 ml pieno
250 abrikosu
15 g. sodos nugesintos actu
200 g. miltų
Sulaistymui: kons. persiku sirupas +vanduo
Kremui:
4-5 dideles puseles koservuotu persiku
800 g. grietineles 36%
7 v.s cukraus
Eiga: abrikosus ismirkyti vandenyje ir sumalti blenderiu. Baltymus atskirti nuo tryniu. Baltymus isplakti iki standziu putu, supilti cukru, paplakti, sudeti trynius, paplakti. Supilti piena, gesinta soda - ismaisyti. Mase supilti i abrikosu mase ir paplakti truputi. Tada sudeti miltus ir lopetele ismaisyti.
Ikaitinti orkaite 180-200 laipsniu. Biskvita kepti per du kartus po 15-20 min. Perpjauti kiekviena per puse, gausis keturi biskvitai.
Sulaistyti sirupu.
Grietinele su cukrumi isplakti iki standziu putu. Persikus supjaustyti kubeliais. Imti biskvita, uztepti grietineles, uzdeti persiku, uzdengti biskvitu ir vel kartoti ta pati.
As valgiau po paros.
Pasakysiu tik tiek: tirpsta burnoje

